HSV (©Shutterstock)
HSV (©Shutterstock)

Da li je Kil baš toliki bauk za Hamburger?

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 12:23

HSV traži povratak na pobednički put protiv tima koji nikad nije pobedio u Cvajti

Dva kluba ozbiljno vole da muče Hamburger u Cvajti. Sankt Pauli je jedan od njih, i to je pokazao pre desetak dana u prethodnoj rundi kada je ekipi Danijela Tijuna uštinuo dva boda i ostavio je bez maksimalnog učinka. Drugi je Holštajn Kil, a posao dodatno komplikuje činjenica da su se gostovanja tradicionalno nezgodnim rivalima spojila. Dinosaurusi, u potrazi za povratkom na pobednički kolosek, idu na noge Kilu, koji nikada nisu pobedili u drugom rangu nemačkog fudbala. Nemački mediji predstavljaju domaćina kao ozbiljnog bauka za Hamburger.

Doduše, uzorak nije veliki. Četiri utakmice, dva remija i dve pobede Roda. Ipak, reč je o jednom klubu sa kojim je HSV odmeravao snage u Cvajti bar četiri puta, a da nije zabeležio trijumf. Jeste, jedan od klubova sa najdužom tradicijom u Nemačkoj pobeđivao predstojećeg rivala. U avgustu 2007. oduvao ga je sa 5:0 u kupu, uz detalj da je Kil u tom trenutku bio petoligaš, a Hamburger igrao Bundes sa evropskim aspiracijama.

Izabrane vesti

Aktuelni šef struke tima sa Volkspark stadiona, pobeđivao je prošle sezone Kil u oba navrata sa Oznabrikom, ali smatra da sve ono što se desilo ranije neće imati nikakav uticaj na meč koji sledi.

"Imamo dosta opcija na raspolaganju i trudićamo se da budemo maksimalno nepredvidivi. Kada protivnik pronađe način da se suprotstavi našem stilu igre, naš posao je da izmislimo novo rešenje i da se adaptiramo", dodao je stručnjak koji sedi na klupi Crvenih šortseva.

Danijel Tijun moći će da računa na sve fudbalere osim na holandskog defanzivaca Rika van Drongelena. Biće nemački stručnjak na slatkim mukama jer opcija ima mnogo, ali nema sumnje ko će kao i do sada biti udarna igla. Simon Terode je već četiri puta bio dvostruki strelac ove sezone i sa osam pogodaka ozbiljno je doprineo da njegov tim stekne zvanje najopasnijeg napada Cvajte (15 golova). Bio je prekaljeni drugoligaški golgeter raspucan i protiv Sankt Paulija, ali je na kraju to bilo dovoljno samo za bod.

Hamburger želi da se ekspresno vrati tamo gde je stao i razbije loš niz protiv Kila, koji bi u slučaju da iznendi lidera, prišao vrhu tabele na samo dva boda. Ipak, raspoloženje nije najsjajnije među izabranicima 32-godišnjeg stručnjaka Olea Vernera, koji su u prethodna dva duela od mogućih šest osvojili samo bod.

Sigurno je samo jedno – motiva ne manjka ni jednima ni drugima.

CVAJTA - 7. KOLO

Petak

Hajdenhajm - Vircburger 4:1 (1:0)

Sandhauzen - Braunšvajg 2:2 (2:0)

Subota

Hanover - Aue 0:0

Bohum - Grojter Firt 0:2 (0:2)

Nirnberg - Fortuna Dizeldorf 1:1 (1:1)

Nedelja

Darmštat - Paderborn 0:4 (0:3)

Regenzburg - Osnabrik 2:4 (1:2)

Sankt Pauli - Karlsrue 0:3 (0:1)

Ponedeljak

20.30: (2,90) Kil (3,35) Hamburger (2,45)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Holštajn KilHamburger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara