Buongiorno Italia: Teško Milanu sa Ibrom a još teže bez njega! Juve i Inter na udaru kritika

Vreme čitanja: 6min | pon. 09.11.20. | 12:41

Lacijali slave Kaiseda, Romanisti imaju Mhitarjana

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Utakmice sedmog kola Serije A su u centru pažnje italijanske sportske štampe. Napoli i Roma su najviše profitirali od remija glavnih takmaca u trci za vrh tabele, od Intera i Atalante, preko Juvea i Lacija do Milana i Verone. Junaci vikenda su Zlatan Ibrahimović i Felipe Kaisedo koji su golovima spasli svoje timove od poraza.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Neverovatni Ibra”, stavlja milanski dnevnik u prvi plan Zlatana Ibrahimovića koji je vedrio i oblačio na San Siru protiv Verone. “Zlatan je promašio penal, pa je pogodio prečku i na kraju je postigao izjednačujući gol u sudijskoj nadoknadi vremana. Na kraju se naljutio i na samog sebe: Sledeći put ću pustiti Kesija da izvede penal”, stoji u podnaslovu.

I u izveštaju na unutrašnjim stranama se ističe da je Ibrahimović bio u centru pažnje, uz konstataciju, da bi njegova partija bila sasvim drugačije vrednovana da nije zatresao mrežu na izdisaju meča. List ističe da je Ibra promašio tri penala u ovoj sezoni, ali i da je postigao gol na sedam uzastopnih mečeva u Seriji A koje je odigrao, računajući i prethodni šampionat.

“Pirlo i Konte, ovako ne ide. Juve, remi i slučaj Dibala. Inter više ne zna da pobeđuje. Kakve propuštene prilike”, stavlja u isti koš Gazeta dva kluba koja i dalje slove za glavne kandidate za osvajanje skudeta.

Inter, žal za izgubljenim bodovima”, ističe se u izveštaju da su Nerazuri sa Vidalom i Barelom imali šansu za 2:0 a da je onda, po zna koji put potvrđeno pravilo da tim koji propusti velike šanse bude kažnjen. Gazeta ističe da je Inter ostvario samo jednu pobedu na poslednjih osam utakmica u Seriji A i Ligi šampiona.

Konte i hendikep remija”, analiziraju se motivi velikog broja remija Nerazura na startu sezone i konstatuje da Antonio nije uspeo da prenese svoj mentalitet na tim. Gazeta prenosi i žestoku reakciju generalnog direktora Intera Bepea Marote zbog nejednakog tretmana klubova Serije A od nadležnih sanitarnih organa. Naime, u Rimu i Firenci su naredili igračima Lacija, Rome i Fjorentine da moraju u tzv. zaštitni balon, što znači da im je dozvoljeno da napuste boravište samo za trening u sportskom centru, dok su u Sassuolu, Krotoneu i Milanu nisu doneli tu restriktivnu meru za klubove koji imaju pozitivne igrače na Kovid-19 (Sasuolo, Krotone i Inter). U prevodu, Roma i Lacio će imati sve fudbalere na raspolaganju tokom pauze dok će Inter ponovo ostati bez kompletnog tima startera.

“Propušteno poletanje. Pirlov četvrti nerešeni rezultat, to nije start sezone na Juveovom nivou. Dibala greši i ostaje rebus”, detektuju se problemi u redovima Stare dame. Sa samo 13 bodova na sedam utakmica, od kojih su tri zarađena za zelenim stolom, ovo je Juventusov najgori start sezone u poslednjih deset godina. “ Dibalina izgubljena lopta iz koje je rođena akcija za izjednačujući gol Kaiseda je pokazatelj da nešto ne štima sa Argentincem”, navodi Gazeta.

“Kaisedo, last second”, naslov je priče o rezervnom napadaču Lacija koji se otkriva kao najkorisniji 12 igrač u Seriji A. Reprezentativac Ekvadora je u jednoj nedelji postigao tri odlučujuća gola u sudijskim nadoknadama vremena u prvenstvu i Ligi šampiona.

CORRIERE DELLO SPORT

“Lacio, zagrli ga”, poziva Korijere sve Nebeskoplave na virtuelni zagrljaj Kaiseda koji je ponovo doneo bodove svom timu golom u sudijskoj nadoknadi vremena protiv Juventusa. “Zona Felipe: Hvala, Korea”, prenosi list stav Kaiseda da za njegov gol zasluge moraju da se pripišu i argentinskom asu koji mu je asistrao. “Posvećeno Čiru, Lejvi i Strakoši koji će nam se brzo pridružiti”, nije zaboravio Ekvadorac svoje saigrače koji su u izolaciji zbog kovida-19. Na unutrašnjim stranama list prenosi i reakcije trojice fudbalera Nebeskoplavih, posbeno Čira Imobilea koji je bukvalno odlepio na Kaisedov gol:Životinjo, volim te” urlao je najbolji strelac Evrope u prethodnoj sezoni.

U izveštaju sa meča se ističe da je Simone Inzagi iščupao bod zahvaljujući izmenama i karakteru koji je preneo na svoje igrače da nema predaje do poslednjeg sudijskog zvižduka. Posebno se ističe kako je Inzagi bukvalno primorao Marušića da izvede aut tako što će loptu lansirati u napad prema Korei (zatim će Argentinac servirati asistenciju za Kaiseda) a ne prema sredini terena kako je nameravao Beograđanin.

“Romo, uživaj u njemu”, posvećuje se prostor ispod zaglavlja Mhitarajanu koji je protiv Đenove postigao svoj prvi het-trik u Italiji. U tekstu se navodi da je Paulo Fonseka napravio odlučujući potez kada je izveo iz igre bledog Borhu Majorala i lansirao Jermenina u ulogu lažne devetke.

“Sad mi vratite Edina, sa njim letimo svi visoko”, posvetio je svoje golove Mhitarijan Džeku. Podsetimo, bivši igrač Arsenala i Borusije Dortmund je već upisao četiri asistencije u ovom šampionatu i sa Džekom se razume i vezanih očiju na terenu.

Silvestri je mačka, a Ibra ima sedam života”, duhovit je naslov povodom remija Milana i Verone s kojim se aludira na dvoboj italijanskog golmana i švedskog internacionalca. Silvestri je bukvalno začarao svoju mrežu za Zlatana, a kada nije uspevao da odbrani njegove udarce pomagale su mu prečka ili sam Ibra koji je slao loptu nebu pod oblake, sve do 93. minuta.

“Lozano – Osimen, blic u Bolonji”, naslov je reportaže sa gostovanja Napolija na Dal’Ari. List naglašava da je Napoli dominirao 70 minuta a da je u finišu meča Bolonja stvorila seriju šansi i da je zaslužila remi.

TUTTOSPORT

“Slučaj Dibala”, upalio je Tutosport reflektore nad napadačem Juventusa koji je i protiv Lacija izgledao bezvoljno, mlitavo i demotivisano. “Nije bilo dovoljan gol Ronalda pošto je Kaisedo izjednačio nakon neoprostive greške Dibale. Argentinac je i dalje van forme”, ističe se u podnaslovu dok se na unutrašnjim stranama dodaje, u odbranu Dibale, da ima problema sa mokraćnim kanalima.

“Juve, ovako se ne osvaja skudeto”, naslov je preko cele druge i treće strane. U tekstu se navodi da su Bjankoneri pokazali bolju igru na Olimpiku nego na prethodnim mečevima ali da im nedostaje određenost i odlučnost da zatvore utakmice na vreme. “Nerešeni rezultati na startu sezone bi mogli skupo da koštaju Juve”, upozorava torinski dnevnik.

“Pirlo je besan kao ris: Hoću da vidim glad za pobedama, htenje i bistru glavu. Bez toga nećemo biti veliki tim”, citiraju se reči trenera Stare dame.

Div Ibra”, i Zlatan Ibrahimović se našao na prvoj strani Tutosporta pošto je bio aposlutni protagonista i u dobru i zlu na meču sa Veronom. U podnaslovu se kaže da je Ibra promašio penal, pogodio prečku i na kraju posle nekoliko parada Silvestrija uspeo da zatrese mrežu za remi 2-2. “Rosoneri su ostali na čelu tabele, ali su propustili priliku da pobegnu. Borba za skudeto će biti totalno ludilo: osam timova u pet bodova)“

“Toro, idemo napred uz više poverenja”, pokušava list da ohrabri Torino posle razočaravajuće predstave sa Krotoneom koja se završila bez golova. Trener Đampaolo je ipak video čašu polupunu umesto polupraznu: ”Pre 20 dana ovakav meč bismo izgubili a danas smo izvukli bod”.

“ASL, haos sa reprezentacijama”, izveštava Tutosport da su pojedine nadležne lokalne sanitarne organizacije zabranile napuštanje boravišta fudbalerima, a druge su to dopustile. “Marota grmi: Ovo je nepravda, ministar Spadafora mora da interveniše”, prenosi se oštra reakcija Interovog generalnog direktora zbog nejednakog tretmana. Lacio, Roma i Fjorentina će imati igrače u svojim sporstkim centrima dok će Inter morati svoje fudbalere da pošalje u njihove reprezentacije.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaZlatan IbrahimovićPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Milan
Lacio
Roma
Juventus
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara