Buongiorno Italia: Noć velikih okršaja

Vreme čitanja: 6min | sre. 28.10.20. | 12:26

Mečevi Lige šampiona su monopolizovali strane italijanske sportske štampe

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Liga šampiona je monopolizovala najveći deo prostora u italijanskoj sportskoj štampi. Pored izveštaja sa mečava Intera i Atalante protiv Šahtara i Ajaksa, detaljno se najavljuju mečevi Juventusa sa Barselonom i Lacija sa Brižom. Gazeta je proglasila Dušana Tadića za najboljeg igrača u redovima Ajaksa u Bergamu, Korijere ukazje da će Sergej Milinković Savić biti lokomotiva Nebeskoplavih u Brižu, a Tutosport najavljuje priliku za Vanju Milinkovića Savića na golu Torina protiv Lećea u Kupu Italije. Piše se i o renesansi Edina Džeka u Trigoriji i Zlatanu Ibrahimoviću od koga samo Robert Levandovski trese češće mreže na startu sezone.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Konte sad pobedi Zizua”, stavlja u prvi plan Gazeta činjenicu da će Interu biti neophodna barem jedna pobeda protiv Real Madrida da bi zadržo šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona, posle remija sa Šahtarom u Kijevu. “Inter proćerdao sijaset prilika, Lautaro Martinez i prazan gol, pogodio dve prečke a sudija nije svirao očigledan penal”, piše milanski dnevnik u podnaslovu pored fotografije rvačkog zahvata Bondara na Lukakuu.

U tekstu na unutrašnjim stranama se podvlači da će dvostruki sudar sa Realom u sledeća dva kola biti neka vrsta majstorice između dva tima za prolaz u nokaut fazu LŠ. Naravno, postoji i mogućnost da oba tima osvoje po tri boda u sledeće dva meča i to bi ostavilo oba kluba u trci za prezimljavanjem u LŠ. Po ocenama Gazeta, najbolji u redovima Nerazura je bio Barela, ocenjen sa 6,5 a najgori Lautaro Martinez, dobio je 4,5.

“Tandem Lu-La se umorio: Romelu u Lautaro su sve usamljeniji u napadu i treba im mnogo potrošenih šansi da bi zatresli mrežu”, ukazuje Gazeta na probleme Konteovog tima koji posle prve dve utakmice protiv Fjorentine Beneventa, kada je postigao devet golova, muku muči sa efikasnošću.

“Zapata preokrenuo rezultat. Jogunasti Ajaks pobegao u prvom poluvremenu ali se Atalanta nije predala”, hvali Gazeta sposobnost igrača Đan Pjera Gasperinija da spasu utakmicu koja se činila izgubljenom posle prvih 45 minuta.

U izveštaju sa utakmice se kaže da je Dušan Tadić bio najbolji igrač Ajaksa na terenu u Bergamu i ocenjen je odličnom sedmicom:”Kvalitet, inteligencija, iskustvo sve su to osobine Tadićeve dominacije na terenu: svi putevi igre Ajaksa vode preko njega a sinoć je zatresao i mrežu u Ligi šampiona posle 11 utakmica”.

“Dibala je anti Mesi. CR7 i dalje pozitivan a Leo ima dodatni motiv: Bartomeu je poražen”, ističe Gazeta da će Dibala biti nosilac igre Juvea u sudaru sa Barselonom a da će Mesi biti dodatno raspoložen za igru zbog lične pobede nad dojučerašnjim predsednikom katalonskog kluba.

U najavi meča Gazeta ostavlja mogućnost da Leo Bonuči istrči na teren od prvog minuta, mada nije isključeno da ga iz predostrožnosti, Andrea Pirlo poštedi na večerašnjem dvoboju.

“Noćna mora Lacija: petorica fudbalera van stroja zbog COVIDA-19, uključujući Imobilea i Luisa Alberta”, izveštava Gazeta o krajnje neobičnoj situaciji koja se kreirala u Formelu. Pored osmorice povređenih igrača, od kojih se pojedini nisu ni pojavaili na testu za korona virus, petorica igrača, među kojima Imobile, Lacari i Luis Alberto su rezultirali kao pozitivni. U međuvremenu se pokazalo da je Pereira ipak negativan na virus i on se danas pridružio timu Simonea Inzagija. Trener Nebeskoplavih je nekako skrpio tim za okršaj sa Brižom ali će na klupi, uz igrače iz podmlatka, imati samo Murićija i Pereiru.

Gazeta otkriva planove Milana da pojača defanzivnu liniju – na meti su Kabak i z Šalkea i Lovato iz Verone – ali i interesovanje Mančester Junajtede za Čalhanoglua kome ističe ugovor sledećeg leta sa Rosonerima.

CORRIERE DELLO SPORT

“Kovid, Lacio desetkovan”, otvara današnji broj Korijere sa informacijom da je Lacio otputovao u Belgiju sa samo 12 igrača iz prvog tima i šestoricom fudbalera iz juniorskog pogona. Ipak, prenosi list, trener Simone Inzagi nije demoralisan zbog velikog broja zaraženih, povređenih i bolesnih fudbalera: “Daćemo 120 odsto na terenu. Nema predaje, vraćamo se u Rim sa bodovima”.

Lokomotiva Milinković”, stavlja Korijere teret odgovornosti, u odsustvu Imobilea i Luisa Alberta, na leđa Sergeja Milinkovića Savića. U tekstu se podseća da se Sergej vraća posle pet godina u Belgiju gde je nosio dres Genka i iz koga je prešao u Lacio. Dok je igrao u Župiler ligi, srpski reprezentativac nije postigao nijedan gol Brižu i sada je kucno čas da stigne i prvenac. Korijere ističe i Milinkovićevu požrtvovanost jer se još uvek nije oporavio skroz od povrede kuka zarađene na meču sa Borusijom Dortmund, ali i da u ovom delikatnom momentu Sergej želi pomogne svom timu i pruži sve od sebe.

“Džekova renesansa i lice kapitena”, tvrdi ispod zaglavlja Korijere da je Roma na meču sa Milanom ponovo dobila svog starog i prepoznatljivog kapitena. “Posle vrlo turbolentnog leta, Bosanac je svojim ponašanjem, golovima i gestovima ponovo osvojio srca navijača i poverenje u klubu”, tvrdi rimski dnevnik. List posebno naglašava reakcije Džeka posle izjednačujućeg gola Kumbule za 3:3 i način na koji je tešio Karsdorpa na kraju utakmice koji nije bio zadovoljan svojom igrom.

U drugom tekstu posvećenom Romi se najavljuje da smo vrlo blizu imenovanju novog sportskog direktora i da svi putevi vode ka rukovodiocu Čelsija Majklu Emenalou.Emenalo pristao, čeka se samo završno da Fridkina”, naslov je priče u kojoj se dodaje da Dan i Rajan Fridkin imaju, još uvek, na stolu par kandidata za važnu funkciju u klubu, ali i da su sve bliži izboru koji bi pao na bivšeg nigerijskog fudbalera.

“Aurelio De Laurentis – Gatuzo do 2025. godine”, navodi Korijere da je predsednik Napolija ponudio svom treneru produžetak ugovora na još četiri godine uz veliko povećanje plate. Međutim, Rino još nije dao konačan odgovor jer mu se ne sviđaju klauzule u ugovoru koje se tiču raskida saradnja i pojedinih uslova.

TUTTOSPORT

“Juve, pobedi za Ronalda” poziva torinski dnevnik Bjankonere da se dodatno potrude u odsustvu Portugalca i pokolone, njemu i navijačima Stare dame, trijumf nad Barselonom.

U podnaslovu se osim izostanka CR7 podvlači i da je pod velikim znakom pitanja nastup Bonučija zbog čega je Pirlo pripremio promenu formacijske postavke iz 3-4-1-2 u 4-2-3-1. Pošto je ostao samo sa jednim centralnim bekom (Demiralom), trener Juva se opredelio da igra sa Danilom pored Demirala i Kvadradom i Frabotom na bekovskim pozicijama u četvoročlanoj defanzivnoj liniji. U odsustvu Ronalda, Juve će igrati sa Dibalom, Remzijem i Kuluševskim iza leđa Morate.

Tutosport predstavlja i večerašnji okršaj kroz tri dvoboja: dvojice Argentinaca (Dibale i Mesija) dvojice bivših igrača Atletika (Morate i Grizmana) i dvojice igrača kojima pripada budućnost (Kuluševski i Ansu Fati). “Bez CR7, ovo je noć Kuluševskog”, tvrdi Tutosport.

“Inter, kakvo rasipanje, Boginja kliče viva Zapata!”, objedinio je Tutosport u jedan naslov dva remija italijanskih klubova u Ligi šampiona. Na drugoj i trećoj strani se zapaža da će nastavak puta Intera u LŠ biti veoma trnovit ali i da je trener Antonio Konte optimista i da po njemu njegov klub igra sve bolje. Dobra vest za Inter je da se danas u Milano vraća Škrinjar i ako bude bio negativan na koronavirus moći će da igra protiv Real Madrida.

“Megagiga Ibra. Samo je Levandovski u Evropi efikasniji od Ibrahimovića”, piše Tutosport da je Šveđanin sa dva gola Romi potvrdio svoj ritam da postiže gol na svakih 45 minuta i na Starom kontinentu samo Poljak iz Bajerna trese frekventnije protivničke mreže, svakih 37 minuta. U tekstu se savetuje treneru Milana Pioliju da mudro raspoređuje minutažu Ibrahimovića jer Rosonere do Božića čeka čak 14 utakmica a Ibra je na pragu pete decenije života.

“Da, Milinkoviću na tebe je red”, najavljuje Tutosport da će mladi srpski golman stati izimeđu stativa Torina na meču protiv Lećea u Kupu Italije. U tekstu se kaže da Sirigu nije ni u protokolu utakmice i da je ovo odlična prilika za Vanju Milinkovića Savića da napravi zaokret u Torinu i svojoj karijeri.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Lionel MesiAntoan GrizmanAlvaro MorataBuongiorno ItaliaSergej Milinković SavićVanja Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara