Buongiorno Italia: Bogohuljenje je staviti Dibalu na klupu! Predsednik Kine zabranio investicije u Inter

Vreme čitanja: 7min | sre. 11.11.20. | 12:41

Milan ima tri opcije za naredni prelazni rok, Ačerbi je nezamenjiv u Laciju, žarište u Romi

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Najzanimljiviji tekst za nas donosi Gazeta delo sport koja objavljuje podatke Fudbalske opservatorije iz Nojšatela (CIES) da je Partizan klub koji je proizveo najviše igrača za prve timove u 31. prvenstvu na Starom kontinentu. Iza crno-belih su Ajaks i Dinamo iz Zagreba. Crvena zvezda je na sedmom mestu, a među prvih deset je i Vojvodina.

Izabrane vesti

Od ostalih tema, u prvom planu su presude Apelacionog suda FS Italije kojim su odbijene žalbe Napolija i Rome na Juventusove,, odnosno Veronine pobede za zelenim stolom, kao i planovi timova za pojačanja u nastavku sezone. Milan razmišlja o novim defanzivcima, dok Inter, osim sa pojačanjem odbrane, mora da se suoči i sa zavrtanjem slavine, pošto Suning mora da sledi naredbu predsednika Kine Si Đinpinga koji je zabranio nove investicije u inostranstvu koji nisu u nacionalnom interesu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milansiranje”, napravila je Gazeta kovanicu za dočaravanje Milanovih planova da već u januaru dodatno pojača redove kako bi bio kompetitivan do kraja sezone. Rosoneri imaju nameru da nastave sa izgradnjom tima baziranom na dovođenju mladih i perspektivnih fudbalera. U tom kontekstu se pominje dolazak Kabaka, defanzivca Šalkea, ili Lovata iz Verone kao rešenje za odbranu, dok bi Tiram iz Borusije Mehengladbah mogao da da bude idealna solucija za napad.

U tekstu na unutrašnjim stranama se precizira da je prioritet dovođenje defanzivca u januaru, jer je odbrambena linija veoma tanka, dok bi srednji red trebalo da pojača Soboslaj iz Salcburga. U drugom članku povsećenom strategiji Milana u ovoj sezoni se navodi da je cilj ulazak u Ligu šampiona i da su vlasnici kluba iz Eliota obećali sredstva za pojačanja u januaru. „Eliot nije fiksirao ciljeve za ovo sezonu, ali je plasman u Ligu šampiona fundamentalan za dalji razvoj kluba”, podvlači list.

Napoli odbijen, ali ADL ne odustaje. Sudija: Napoli je pokušao da kreira sebi alibi da ne bi igrao utakmicu sa Juventusom”, citira se deo obrazloženja odluke da se potvrdi prvostepeno rešenje s kojim je utakmica Juve - Napoli registrovana sa 3:0, a Azurima oduzet bod. Predsednik Federalnog apelacionog suda Pjero Sanduli je objasnio da se iz svih dokaza jasno zaključuje da Napoli nije imao nameru da igra utakmicu i da je radio na konstruisanju opravdanja za nedolazak u Torino. Kao krunski dokazi se citiraju otkazivanje leta za Torino i uzimanje briseva na dan utakmice pre nego što se lokalna zdravstvena oganizacija izjasnila, kao i nepoštovanje protokola FS Italije, jer Napoli nije stavio tim u „zaštitini balon“, po otkrivanju dvojice fudbalera zaraženih kovidom-19.

Inter u apneji. Haos sa reprezentacijama. Klub je poprilično iziritiran, Konte apeluje na svoje igrače da se paze”, piše Gazeta da su u Apijano Đentileu poprilično naoštreni jer u krucijalnom delu prvog dela sezone čak 16 fudbalera je razusto po svetu i vratiće se tek dan ili dva pre nastavka Serije A. Putovanja i igranje suvišnih i često apsurdnih prijateljskih utakmica ili još apsurdnijeg takmičenja Lige nacija, dovelo je Inter u veoma nezgodnu poziciju, pošto Nerazuri praktično nisu imali vremena za ozbiljne pripreme za novu sezonu.

Žarište Đaloroso”, izveštava Gazeta da je u Trigoriji još jedan igrač pozitivan na kovid-19. Džeku, Pelegrinjiu, Santonu i Faciju se prirdružio Kumbula. Istovremeno se prenosi i odluka apelacionog suda da odbije Rominu žalbu na registraciju meča sa Veronom sa 3:0 zbog proceduralnog previda rimskog kluba koji je prijavio Dijavaru u kvoti igrača ispod tri godine za premijernu utakmicu u Seriji A na Bentegodiju.

Partizan je na čelu top škola za proizvodnju talenata, Real Madrid i Barselona najproduktivniji među velikim klubovima”, naslov je analize o broju igrača kojie su proiziveli klubovi u svojim juniorskim pogonima za prvoligaška takmičenja u 31. evropskoj zemlji.

U tekstu se podseća da se nakadašnja Jugoslavija apostrofirala kao „evropski Brazil“ i da zato ne iznenađuje veliki broj igrača koji i dalje niče u zemljama bivše Jugoslavije. Citirajući podatke Fudbalske opservatorije z Nojšatala (CIES), Gazeta podseća da je bivša Jugoslavija dala takve asove kao što su Stojković, Džajić, Galić, Sušić, Savićević, Prosinečki i Mihajlović tako da ne iznenađuje što Partizan, Dinamo, Crvena zvezda, pa čak i mala Vojvodina proizvode tako veliki broj talenata.

Na pomenutoj listi Partizan je prvi sa 85 igrača u prvoligaškim takmičenjima, drugi je Ajaks sa 77, a treći Dinamo Zagreb sa 71. Crvena zvezda je na sedmom mestu sa 61 fudbalerom, ispred osmoplasiranog Hajduka i desetoplasirane Vojvodine.

CORRIERE DELLO SPORT

Roma se ne miri”, obaveštava rimski dnevnik da Đalorosi imaju nameru da iskoriste i poslednji pravni lek koji im je ostao na raspolaganju u borbi da ponište registraciju meča Verona - Roma sa 3:0 za zelenim stolom. U podnaslovu se prenosi izjava generalnog direktora Gvida Fjenge koji je izrazio žaljenje što nadležni organi FS Italije nisu iskoristili priliku da promene jednu normativnu prazninu. Romina žalba se zasnivala na činjenici da je klub imao dovoljan broj igrača ispod 23 godine na utakmici sa Veronom, tako da previd njenih funkcionera da ne premeste Dijavaru na listu igrača „over 23“ ni na koji način nije stavio u povlašćeni položaj Đalorose protiv Verone.

U drugom tekstu posvećenom Romi se kaže da i pored petorice igrača pozitivnih na kovid-19, poslednji je na listu ušao Kumbula, u Trigoriji vlada veliki entuzijazam zbog dobro starta u sezoni. „Od euforije zbog plasmana u polufinale Lige šampiona 2018. u Romi i oko nje se nije osećala tako velika strast i želja za pobedama. Produženo prisustvo gotovo kompletne familije Fridkin u Večnom gradu i praćenje kluba su značajno doprineli da se stvori takav ambijent”, tvrdi Korijere.

Brisevi Lacio, sukob oko rezultata”, piše ispod zaglavlja Korijere da procurile informacije sa ponovljenih analiza testova igrača Lacija ukazuju na kontroverzne i nelogične detalje. Istovremeno se prenosi da su jučerašnji rezultati pokazali da su svi igrači Lacija negativni, a da će se klub u postupku koji je otvorilo tužilaštvo u Avelinu prijaviti kao oštećena strana.

Nazemenljivi Ačerbi”, konstatuje rimski list da je komandant odbrane Nebeskoplavih jedini odigrao svih 900 i kusur minuta u Seriji A i Ligi Evrope i da će se danas, posle negativnog rezultata testa na kovid-19, priključiti nacionalnoj selekciji Italije.

Korijere objavljuje i prve reči novog trenera Fjorentine Čezara Prandelija na treningu Fjorentine: „Napravićemo hrabar tim”. U reportaži se navodi da je Prandeli već počeo da radi na formaciji 4-2-3-1 i najboljim rešenjima u igračkom kadru za nju.

TUTTOSPORT

Torinski dnevnik objavljuje na prvim stranama intervju sa bivšim gazdom Palerma Mauricijem Zamparinijem u kojem savetuje svog bivšeg igrača Paula Dibalu da napusti Italiju i ode u Real Madrid. „Dibala na klupi je boguhuljenje. Pošto je Ronaldo već u Juveu, Paulo treba da ode u Real Madrid, štaviše trebalo je da ode ranije”, rekao je Zamparini. Na stranu Dibala, kontroverzni biznismen je hvalio Juventusov potez da se opkladi na Pirla i da ga je ona podsetila na priliku koju je Stara dama pružila Đovaniju Trapatoniju. Zamparini je podsetio da nije samo Juventusu dao Dibalu, već je i Torinu darovao Belotija. „Galo je iznenadio i mene, a čini mi se i Kaira. Kada sam mu ga prodao, rekao mi je da sam ga prevario. Gledano iz današnje perspektive ne bih rekao…”, istakao je Zamparini.

„Leonardo namiguje Ronaldu, ali je Juve, zasad, spokojnan”, piše Tutosport da su u Kontinasi registrovali reči tehničkog direktora PSŽ-a, ali da nisu zabrinuti, jer je odnos sa Ronaldom otvoren i iskren i od Portugalca nisu stigli signali da bi želeo da promeni sredinu na kraju sezone. U Juveu su uvereni da Ronaldo ne želi da napusti Bjankonere pre nego što osvoji Ligi šampiona i zbog toga su prilično mirni.

ADL, kakav šamar od Apelacionog suda”, izveštava Tutopsort da je motivacija presude kojom se potvrđuje prvostepena odluka toliko oštra i negativna po Napoli da bi, ako predsednik Aurelio de Laurentis nastavi pravnu bitku, mogla da košta klub iz Napulja mnogo skupljen nego što su izgubljeni meč za zelenim stolom sa Juventusom i oduzimanje jednog boda.

Pioli ima novi prioritet: za skudeto mora da izgradi gvozdenu odbranu”, zapaža Tutosprot da je Milan u prve četiri utakmice primio samo jedan gol u Seriji A, a da su onda počeli problemi koji su kulminirali sa pet golova inkasiranih na San Siru protiv Lila i Verone. Kao i Gazeta i Tutosport piše da su Kabak i Lovato glavni kandidati da pojačanju liniju ispred Donarume u januaru.

Tutosport piše i da bi u zimskom prelaznom roku Torino uz pomoć Ica mogao da dođe do Vesina i Najngolana. Italijanski defanzivac bi bio idealan za tročlani defanzivni bedem Intera dok Konte ne vidi ni Urugvajca ni Belgijanca kao adekvanta rešenje za svoj tim na sredini terena. Na drugoj strani i Vesino i Nanjgolan bi dobrodošli Torinu.

Torinski dnevnik tvrdi da su iz sedišta Suninga u Nankinu stigle nove direktive Interu: „Klub mora da se samofinansira. Nova politika predsednika Kine Si Đinpinga orijentisana na unutrašnje, kinesko tržište i investiranje u sektore od nacionalnog interesa za režim u Pekingu, primorali su Inter da se sam suoči sa gubicima i izostaloj zaradi zbog pandemija kovida-19”. U tekstu se naglašava da je zbog zavrtanja slavine u Nankinu, od fundamentalnog značaja za Inter da ode što je dalje moguće u Ligi šampiona.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Buongiorno ItaliaŽeljko PantelićPaulo Dibala

Obaveštavaj me

Inter
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara