Sebastijan Vilja (©AFP)
Sebastijan Vilja (©AFP)

Bokin nasilnik stiže na stadion Marsela Bijelse

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 23:16

Meč Boke Juniors i Njuels Old Bojsa biće ujedno i povratak Sebastijana Vilje u tim iz Buenos Ajresa

Novooformljeni Liga kup Argentine, svojevrsna zamena za tamošnju Superligu, ove sezone će predstavljati najveću zanimaciju za ljubitelje fudbala druge po veličini zemlje južnoameričkog kontinenta. Zbog višestrukih odlaganja početka prvenstva, Fudbalski savez odlučio je da nacionalni šampionat ove sezone zameni pomenutim takmičenjem, koje je pride počelo krajem oktobra, posle više od osam i po meseci pauze u domaćem fudbalu.

Večeras nas od 01.15 posle ponoći u drugom kolu grupe 4 očekuje derbi između Njuels Old Bojsa i Boke Juniors. Velikan iz Buenos Ajresa stiže na stadion Marselo Bijelsa sa namerom da potvrdi trijumf iz prethodne runde nad Lanusom.

Izabrane vesti

Ono što je posebno zanimljivo jeste lista prijavljenih fudbalera Boke Juniors za večerašnji duel. Na spisku od 24 fudbalera našlo se i ime Sebastijana Vilje, po prvi put još od 15. marta i meča sa Godoj Kruzom. Tada je prvenstvo zapravo i prekinuto, ali je Boka od sredine septembra odigrala četiri utakmice grupne faze Kopa Libertadoresa, ali Vilje nije bilo. Razlog? Kolumbijskog napadača je sada bivša devojka Danijela Kortes u aprilu prijavila zbog nasilja, 24-godišnji fudbaler je od izbijanja pandemije morao da se suočava sa pravosudnim postupcima i u Boki su odlučili da ga sklone iz tima. Međutim, advokat njegove bivše partnerke, Fernando Burlando, istakao je da njegov klijent nema problema sa tim da Kolubijac nastavi da se bavi svojom profesijom, pa će se nakon nekoliko meseci neizvesnosti i kontroverzi oko njegove budućnosti u klubu Vilja konačno pridružio saigračima.

Nepoznato je da li će se Vilja naći u startnoj postavi, ali argentinski mediji najavljuju da će svakako biti promena u timu u odnosu na meč sa Lanusom prethodne nedelje. Mihel Anhel Ruso želi da održi sve igrače u dobroj formi, posebno jer ga uskoro očekuje teška utakmica sa Internasionalom u Kopa Libertadoresu.

Njuels s druge strane čeka popravni posle poraza u uvodnom kolu, kako bi popravio šanse za plasman u narednu fazu takmičenja. Duel sa Bokom Juniors biće od posebnog značaja za Pabla Pereza, Maksimilijana Rodrigeza i Injasija Skoka, s obzirom da su sva trojica u određenom delu karijere nastupali za tim iz glavnog grada Argentine. Zbog povrede Fabrisija Fontaninija, Frank Kudelka će biti primoran da u tim uvrsti Manuela Huaninija.

Biće ovo 164. duel dva tima. Boka je znatno uspešnija sa 69 pobeda, nerešeno je bilo u 49 navrata, dok je Njuels slavio 45 puta, mada na poslednjih šest međusobnih susreta ne zna za trijumf.

ARGENTINA, LIGA KUP - 2. KOLO

Ponedeljak

Grupa 4

01.15: (4,00) Njuels Old Bojs (3,30) Boka Juniors (1,90)



tagovi

Boka juniorsArgentina 1ArgentinaNjuels Old Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara