Bogota neće spavati, Miljonariosu je ostala još jedna barijera za naredni krug (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.11.20. | 04:06

Santa Fe bolji od Deportivo Tolime – 1:0

Tuku se Santa Fe i Tolima oko prvog mesta u osnovnom delu prvenstva Kolumbije, velikani iz Kalija, Amerika i Deportivo, iz prikrajka vrebaju da se uključe u borbu za titulu, ali ovih dana Bogota neće spavati. Veliki povratak Miljonariosa začinjen je i večerašnjim trijumfom protiv Deportivo Pereire na gostujućem terenu (2:0). Dovoljno za spoznaju da se ekipa Alberta Gamera nalazi pred epskim uspehom, plasmanom u narednu rundu kolumbijskog prvenstva.

Istina, još Miljonarios nije stigao do osme pozicije, ali će u poslednjem kolu osnovnog dela protiv Alijance Petrolera imati mogućnost da provocira sreću. Odnosno da pobedom čeka kiks Atletiko Nacionala, Ekvidada ili Juniora.

Izabrane vesti

Fantastičan posao odradio je Miljonarios u ovom delu prvenstva. Večeras su nastavili sjajan niz, ostvarivši peti trijumf u poslednjih šest kola. Veliko bravo i za trenera Gamera koji je pre pauze izazvene pandemijom bio meta mnogobrojnih kritika.

Tim iz Bogote je sada već na tradicionalan način stigao do bodova. Ovog puta žrtva je bio Deportivo Periera. Strpljivom igrom Miljonarios je sačekao svoj trenutak. I on je došao u drugom poluvremenu kada je nekadašnji član Benfike Čiko Arango iskoristio zicer, odnosno asistenciju Godoja.

Pojačao je u tim trenucima odbranu Alberto Gomero, ali je pokazao i odličan osećaj kada je o reč o vođenju utakmice. Sve se poklopilo treneru Miljonariosa, čak i to što je u 88. minutu povukao sa terena najboljeg strelca tima Aranga. Njegova zamena Rikardo Markez stavila je u zaustavnom vremenu tačku na veliko veče tima iz Bogote.

Burno je bilo u derbiju dosadašnjeg dela prvenstva Argentine. Ulog nije bio veliki sem prestiža, ali su igrači Independijentea iz Santa Fea i Deportivo Tolime saželi sve ono što južnoamerički fudbal čini posebnim. Videli smo osam žutih i jedan crveni karton. Defanzivac domaćina Velaskez nije isključen zbog grubog prekršaja, već odugovlačenja vremena u 87. minutu. Tada je domaćin Independiente imao velikih 1:0. Dovoljno velikih da preskoči na liderskoj poziciji večerašnjeg rivala.

Strelac odlučujućeg gola bio je Andres Perez u 49. minutu.

KOLUMBIJA 1 - 19. KOLO

Sreda

Deportivo - Miljonarios 0:2 (0:0)

Santa Fe - Deportivo Tolima 1:0 (0:0)



tagovi

Kolumbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara