Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)
Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)

Bešiktaš slavio sa igračem manje, Super liga u znaku broja 48 (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.02.21. | 18:51

Istanbulski velikani na deobi prvog mesta

Nastavlja se trka utroje u turskom šampionatu. Posle trijumfa protiv Konjaspora (1:0) fudbaleri Bešiktaša sada imaju isti bodovni saldo kao gradski rivali Fenerbahče i Galatasaraj. Sva tri tima su za 23 kola uspela da sakupe po 48 bodova, pa nema sumnje da nas očekuje jako uzbudljiva borba za tron. Orlovi su na svom Vodafon Parku imali igrača manje od 21. minuta, ali su uspeli da nadigraju protivnika i upišu jako bitan trijumf.

Ensakala je u samo šest minuta zaradio dva žuta kartona, pa je Bešiktaš već sredinom prvog dela igre ostao sa desetoricom u polju. Nije ipak to omelo domaći sastav da bude bolji rival tokom čitave utakmice, ali ga je značajno usporilo. Fudbaleri Konje su sa druge strane delovali bezidejno, nisu uspevali ni da pariraju brojčano inferiornijem rivalu, pa se sasvim zasluženo kući vraćaju praznih šaka.

Izabrane vesti

Posle samo dva minuta igre sudija je morao da vadi žuti karton. Pokazao ga je gostima, konkretno bivšem fudbaleru Partizana Marku Jevtoviću. Daleko važniji bio je karton koji je u 21. minutu pokazao defanzivcu Bešiktaša Ensakali. Najpre ga je javno opomenuo u 15. minutu, da bi posle užasnog i prilično nepotrebnog starta bivši fudbaler Anderlehta i Alanje zaradio isključenje.

Usporilo je to domaćina, koji je i pored činjenice da ima igrača manje držao loptu u svojim nogama 65 odsto vremena tokom prvog poluvremena. Napadi Orlova su ipak bili sterilni, pa su ubeležili tek tri šuta ka golu rivala, ali su potpuno zaustavili protivnika, koji nije uputio nijedan šut za 45 minuta igre u Istanbulu.

Slična slika i u nastavku, Bešiktaš se ipak odlučio za nešto drugačiji pristpup, pa je prepustio loptu protivniku, koji nije znao šta će sa njom. Ređali su se opasni napadi pred golom Eraja Birnidžana, da bi ga konačno u 81. minutu matirao Valentin Rozje. Akcija po sredini, očigledan faul gostiju u opasnoj zoni, ali sudija pušta prednost. Hašinson je uočio desnog beka Rozjea kako prodire po desnoj strani, uposlio ga, da bi 24-godišnji Francuz pronašao put do mreže rivala.

U finišu je Bešiktaš imao par prilika i da udvostruči prednost, izuzetno motivisan je bio Enkudu, ali bivšeg igrača Marselja i Totenhema je u smiraj sureta stativa sprečila da se upiše u listu strelaca. Adem Ljajić se našao u startnoj postavi pobedničke ekipe, ali je teren napustio u 70. minutu.


TURSKA 1 – 24. KOLO

Subota

Kasimpaša - Hataj 1:4 (0:1)

Alanja - Rize 2:1 (1:1)

Bašakšehir - Karagumruk 0:1 (0:0)

Fenerbahče - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Mohamed 54/

Nedelja

Erzurum - Kajzeri 1:1 (1:0)

/Šaešue 28 p - Parlak 73/

Ankaragudžu - Sivas 1:4

/Oguz 66 ag - Gradel 11 p, Kajode 48, Jesiljurt 69, Jatabare 69/

Denizli - Antalija 1:1 (1:0)

/Rodaljega 14 - Barjakdar 73/

Bešiktaš - Konja 1:0 (0:0)

/Ensakala 21 c.k, Rozje 81/

Ponedeljak

14.00: (2,30) Gazijantep (3,35) Goztepe (3,10)

17.00: (3,35) Malatija (3,20) Trabzon (2,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BešiktašAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara