Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

AZIJA: Al Hilal igra za finale, Šams odrađuje posao, Seul u nizu poraza

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 09:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju na najvećem kontinentu

Izabrane vesti

Šandung zauzima peto mesto na tabeli kineskog prvenstva. Tim je dobio dva meča zaredom i nastavlja da juri vodeću grupu. Vredi napomenuti da je jedan od glavnih problema slabost defanzivne linije. Tokom osam susreta, Šandung je primio 12 golova, a sa 14 bodova je na šest koraka od lidera Šangaj Šenhue. Nantong je na 11. poziciji na tabeli kineskog prvenstva. Ispostavilo se da je početak sezone težak za novajliju. Posle tri runde bez pobede u prošlom kolu su izabranici srpskog trenera Mihaila Jurasovića pobedili Ćingdao vest koust sa 2:0 i to u gostima.

SUVON SITI - SEUL, 12.30

(Fudbal, Južna koreja 1)

Suvon Siti je u dobroj formi. Ovaj tim je pobedio u poslednja tri kola prvenstva Južne Koreje i sada je na četvrtom mestu na tabeli sa 15 osvojenih bodova. Zaostatak od vodeće trojke je samo dva poena, tako da uspe da slavi u predstojećem sukobu postoji šansa da se probije čak i na drugu poziciji. Seul ima suprotnu statistiku. Odnosno, gosti su pretrpeli poraze u tri minula kola i sada su na devetom mestu na rang-listi sa devet bodova. Ekipa Gi Dong Kima u kojoj igra Aleksandar Paločević nije izgubila od nadolazećeg protivnika na tri prethodne utakmice, tako da svakako postoji šansa da se izbori za pozitivan ishod.

ŠAMS AZAR - PEJKAN, 16.30

(Fudbal, Iran 1)

Još pet kola ostalo je do kraja sezone u prvenstvu Irana. Vodi se velika borba za tron između Esteglala i Persepolisa, a jedan od onih koji nemaju posebne rezultatske ambicije u finišu je Šams Azar. Nalazi se na sedmoj poziciji sa 34 boda, 11 manje od mesta koje vodi na međunarodnu scenu. Šams je poražen od lidera Esteglala sa 3:2 u poslednjem meču posle dve vezane pobede. Pejkan je na 12. mestu sa 25 poena, ali ima samo jedan poraz na devet minulih susreta. Mada, mahom je remizirao u tom opsegu, čak pet puta.

AL ITIHAD - AL HILAL, 20.00

(Fudbal, Kup Saudijske Arabije)

Na osnovu rezultata prošlih kola prvenstva Saudijske Arabije, Al Itihad je uspeo da osvoji 50 bodova, i nalazi se na petom mestu u aktuelnom šampionatu. Tim je sebi dozvolio da izgubi previše poena usled devet poraza i pet remija. U prošlom kolu tim iz Džede je pretrpeo još jedan poraz od Al Šababa sa 3:1. U Kupu kralja stvari idu mnogo bolje. Izabranici Marsela Galjarda plasirali su se u polufinale i u četvrtfinalu savladali Al-Fajsali Karmu sa 4:0, ali u polufinalu imaju težak zadatak. Posle 28 kola nacionalnog prvenstva Al Hilal je sakupio 81 poen, koji se sastojao od 26 pobeda i dva remija, a tim još nije pretrpeo poraz. Ovi pokazatelji su omogućili velikanu iz Rijada da se bezuslovno plasira na prvo mesto, sa devet bodova ispred Al Nasra. U prošlom kolu Al Hilal je savladao Al Fateh sa 3:1 na domaćem terenu. U četvrtfinalnom meču za Kup kralja ekipa je pobedila Al Tavon sa 3:0.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


tagovi

Azija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara