Tibo Kurtoa (©Reuters)
Tibo Kurtoa (©Reuters)

Ančeloti promenio 10 startera, Kurtoa se vratio i sprečio dramu, Naćo poslednji put igrao protiv brata

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.05.24. | 18:19

Odmah nakon sjajne odbrane Belgijanca u njegovoj prvoj utakmici ove sezone Braim Dijaz postigao prelep gol i najavio pobedu Reala nad Kadizom - 3:0

Rešio je Karlo Ančeloti da odmori najbolje igrače Real Madrida za sredu i revanš sa Bajern Minhenom, pa je za duel 34. kola Primere promenio čak 10 startera u odnosu na utakmicu u Nemačkoj pre pet dana. Ispostavilo se to kao dobra odluka, pošto su i rezervisti Kraljevskog kluba povukli ekipu ka pobedi 3:0 i približili je zvaničnom povratku titule na Santijago Bernabeu. Ukoliko Barselona nešto kasnije danas ne savlada Đironu u gostima, slavlje u Madridu moći će da počne.

Na prvi pogled, najzaslužniji za tri boda u duelu sa davljenikom Kadizom je strelac prvog (51. minut) i asistent Džudu Belingemu za drugi gol u meču (68) - Braim Dijaz, ali se mora istaći sjajna odbrana Tiba Kurtoe u situaciji "jedan na jedan" sa gostujućim centarforom Krisom Ramosom. Bilo je to svega nekoliko trenutaka pre nego što je Dijaz majstorski pogodio dalji ugao sa ivice kaznenog za vođstvo Madriđana i rasterećeniji nastavak meča.

Izabrane vesti

Iako mu je zbog povrede kolena ovo bio tek prvi meč sezone, maestralni Belgijanac pokazao je da bi bez problema mogao da konkuriše za mesto među stativama i protiv Bajerna, mada je Ančeloti već najavio da će za revanš sa Bavarcima poverenje ponovo ukazati Andriju Luninu.


Nedugo posle prvog pogotka pitanje pobednika u susretu Reala i Kadiza rešio je najbolji strelac domaćeg tima, Džud Belingem. Samo tri minuta po ulasku u igru engleski reprezentativac oduzeo je loptu igračima Kadiza, a onda nakon lepe akcije sa Modrićem i Dijazom postigao 18. gol ove sezone u Primeri i prišao na jedan manje od vodećeg strelca lige Artjoma Dovbijka iz Đirone.

Konačnih 3:0 u nadoknadi postavio je Hoselu, iz kontranapada nakon još jedne odlične odbrane Kurtoe. Ovaj put na šut sa distance.

U odnosu na remi u Minhenu (2:2) pre pet dana, Karlo Ančeloti je u startnoj postavi ostavio samo Naća Fernandeza. Iskusni defanzivac predvodio je saigrače sa kapitenskom trakom oko ruke, a u uvertiri utakmice pažnju je privukla vest da je definitivno prelomio da po završetku sezone napusti Real i pređe u američku MLS. Informaciju je objavila madridska Marka, mada nije navedeno ime kluba. Navodno je Naćo konačnu odluku o odlasku doneo posle utakmice sa Bajernom, nezadovoljan jer ga je Karlo Ančeloti zamenio u 65. minutu. Njih dvojica i ranije su imali nesuglasice, a s obzirom na to da je Naćo u 35. godini života, ovakav epilog mogao se naslutiti i pored priča o mogućem produžetku ugovora na još godinu dana.

Imajući u vidu da nakon 23 godine napušta klub - računajući mlađe kateogrije i igranje za B tim - ova utakmica imala je za Naća poseban značaj jer je verovatno poslednji put u karijeri igrao protiv mlađeg brata Aleksa, koji za razliku od njega nije uspeo da se nametne u Realu, pa je karijeru gradio preko Espanjola, Rijeke, Redinga i Elčea, da bi 2017. postao igrač Kadiza.

Ovo je bio osmi okršaj braće Fernandez na terenu, a jasno je da je uspešniji član Reala. Nakon današnje utakmice Naćo ima pet pobeda, Aleks jednu, a dvaput je bilo nerešeno.

Ono što je za Naća, ipak, bitnije, jeste novi korak ka njegovoj četvrtoj tituli u Primeri, kao i lepa uvertira za dolazak Bajerna u Madrid. U poslednjim trenucima uspeo je i da ovaj, za njega nešto emotivniji meč od uobičajenih, upotpuni asistencijom.

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Hetafe - Atletik Bilbao 0:2 (0:1)

/I. Vilijams 27, 51/

Subota

Real Sosijedad - Las Palmas 2:0 (2:0)

/Suarez ag 33, Beker 45+1/

Real Madrid - Kadiz 3:0 (0:0)

/Dijaz 51, Belingem 68, Hoselu 90+4/

18.30: (2,80) Đirona (3,60) Barselona (2,40)

21.00: (3,70) Majorka (3,20) Atletiko Madrid (2,15)

Nedelja

14.00: (3,00) Osasuna (3,20) Betis (2,45)

16.15: (2,40) Selta (3,50) Viljareal (3,05)

18.30: (2,10) Valensija (3,15) Alaves (3,90)

21.00: (1,58) Rajo Valjekano (3,90) Almerija (6,00)

21.00: (1,60) Sevilja (3,90) Granada (5,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridTibo KurtoaNaćo Fernandez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara