Još jedna majstorica! Pejsersi izdržali pritisak, idu po novi skalp u Veliku jabuku

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.05.24. | 05:17

Niksi se rano predali

Pričekaće Boston Seltiksi još malo na rivala u finalu Istočne konferencije. Njujork Niksi nisu iskoristili prvu meč loptu u seriji sa Indijanom, koja je po treći put slavila na svom terenu (116:103), pa će odluka pasti u sedmoj utakmici za dva dana. Domaćin tog okršaja biće Medison Skver Garden.

Niksi su prethodni meč u Velikoj jabuci dobili sa 30 razlike, psihološka prednost i momentum bili su na njihovoj strani, međutim Pejsersi su smogli snage da još jednom odbrane domaći teren. Imperativ pobede nije ih sputao. Kako je meč odmicao učenici Rika Karlajla bivali su sve sigurniji, da bi na kraju čak rutinski priveli utakmicu kraju.

Izabrane vesti

Sve do finiša prvog dela gledali smo rezultatsku klackalicu. Nijedan tim nije imao viš od pet poena razlike, da bi prva ozbiljna kriza, ispostavilo se, došla glave Niksima. U poslednja četiri i po minuta druge četvrtine oni su ubacili samo jednu trojku, Pejsersi su u tom periodu napravili seriju 10:3, prvi put stekli dvocifrenu prednost (61:49) i trasirali put do pobede.

Za samo četrdesetak uvodnih sekundi u drugom poluvremenu Njujork je smanjio razliku na pet poena, činilo se da bismo mogli da se vratimo u 'klackalica mod', međutim s dve brze trojke Endrju Nembhard i Tajris Halibarton vratili su plus 11 i udarili temelj trijumfa Indijane.

Do kraja susreta Niksi više nisu uspeli da se spuste ispod tih 11 minusa, a u jednom momentu imali su i zaostatak od 23 poena - 79:102.

Kod Pejsersa čak šestorica dvocifrenih igrača, od čega dvojica sa klupe. Najbolji Paskal Sijakam sa 25 koševa sedam skokova i pet asistencija, uz njega odmah Majls Tarner sa 17, pa trojica sa po 15 - pomenuti Nembhard i Halibarton (ovaj drugi sakupio je i devet asistencija), te rezervista Ti Džej Mekonel.

Ozbiljnu rolu imao je i Obi Topin - za 18 minuta 11 poena.

U poraženom sastavu do 31 brojao je Džejlen Branson, ali prvi strelac Niksa je dosta toga i promašio. Iz igre 11/26, iliti jedva nešto malo preko 40 odsto. Majls Mekbrajd dodao je 20, a Donte DiVinćenco 17 koševa.

Pejsersi su imali više skokova, dosta bolje procente šuta iz igre i što je možda i najvažnije - čak 15 asistencija više.



tagovi

NBA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara