"Miloš Teodosić"
"Miloš Teodosić"

Petorka Orlova u Evropi: Teodosić je broj jedan

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.01.13. | 15:02

Naši košarkaši širom Evrope imali su zapažene učinke u svojim timovima

 

Miloš TeodosićKošarkaš CSKA iz Moskve Miloš Teodosić proglašen je za najboljeg srpskog košarkaša ove nedelje u izboru sajta eurobasket.com. 

Izabrane vesti

Teodosić (25) je bio jedan od najzaslužnijih igrača za treću uzastopnu pobedu Crvene armije u TOP 16 fazi Evrolige. Igrači Etorea Mesine u četvrtak su savladali Bamberg rezultatom 90:83, a plejmejker reprezentacije Srbije je zabeležio 17 poena i devet asistencija za 34 minuta provedena na parketu.

Na drugom mestu našao se košarkaš podgoričke Budućnosti VOLI Čedomir Vitkovac, koji je Đetiće odveo do prve pobede u TOP 16 fazi Evrokupa, pošto je u susretu sa Trijumfom za 32 minuta provedena u igri imao dabl-dabl učinak (24p, 12sk, 3asi, 3ul) u velikoj pobedi rezultatom 90:69.

Kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić izabran je za trećeg najboljeg košarkaša u prethodnoj nedelji. Za razliku od saigrača Miloša Teodosića, iskusni Kraljevčanin je odličan posao odradio u utakmici drugog kola Evrolige protiv berlinske Albe (75:57). Centar crveno-plavih ubeležio je 15 poena i tri skoka, čime je bio najkorisniji igrač na parketu, uz indeks korisnosti 21. 

Bivši košarkaš Partizana Dejan Borovnjak našao se na četvrtom mestu. Centar poljske Zijelone Gore bio je najzaslužniji za pobedu svog tima u susretu sa velikim rivalom Asekom (83-74). Sa 26 postignutih poena i četiri skoka za 32 minuta na terenu, Borovnjak je izabran za igrača utakmice. Zijelona Gora se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli nacionalne lige Poljske.  

Na petom mestu ove nedelje našao se iskusni krilni košarkaš Anadolu Efesa Duško Savanović, koji je odigrao sjajnu partiju u pobedi istanbulskog tima nad berlinskom Albom (71:62) u trećem kolu grupe E Evrolige. Savanović je na tom meču ubacio 15 poena, uz tri skoka i dve asistencije bio najkorisniji igrač svog tima. 

Naredno kolo Evrolige na programu je već u sredu i četvrtak.

(FOTO: cskabsket.com)


tagovi

Čedomir VitkovacDejan BorovnjakDuško SavanovićEvroligaMiloš TeodosićNenad Krstić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara