"Tomas Ertel"
"Tomas Ertel"

Opšta ludnica u Litvaniji i rezultat koji savršeno odgovara Zvezdi: Neptunas srušio Kuću! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.11.14. | 19:48

Tomas Ertel promašio šut za pobedu...

Tomas Ertel

Ne samo što bi košarkaši Crvene zvezde trebalo da iskoriste haos koji vlada u redovima Galatasaraja i overe plasman u TOP 16 fazu, već sada imaju i motiv više - jer, Neptunas je dobio Laboral Kuću u Klajpedi i crveno-belima otvorio put do drugog mesta na tabeli - 80:79 (20:15, 21:18, 20:21, 19:25).

Izabrane vesti

Litvanci su praktično od samog početka utakmice držali sve konce u svojim rukama i na ogromne muke stavili goste, koji se očigledno još uvek nisu oporavili od terora igrača Crvene zvezde iz prošle nedelje. Neptunas je utakmicu počeo da lomi u svoju korist na startu drugog poluvremena, kada su Šakur i Gailijus serijom 10:0 doneli svom timu čak 18 poena prednosti (53:35) i činilo se da će Baskijci doživeti novi ubedljivi poraz. 

Međutim, na krilima razigranog Tomasa Ertela, Laboral Kuća uhvatila je furiozni zalet i umalo došla do pobede. Španci su na 16 sekundi pre kraja meča imali i jedan poen prednosti (79:78), posle dva pogođena bacanja Tilija, ali je Galdikas brzom reakcijom vratio stvari na svoje. Šut za pobedu imao je Ertel, ali je njegov šut prvo udario u obruč, pa u tablu, potom opet u prvi obruč, da bi lopta izašla iz koša. San o velikom povratku i pobedi pao je u vodu posle petog faula Bertansa, na dve sekunde do kraja utakmice. 

Dva bacanja imao je Gailijus, ali je oba promašio.

Najefikasniji igrači Neptunasa bili su Šakur i Zavackas sa po 16 poena, dok je Gailijus dodao 12. Na drugoj strani Ertel je ubacio 31 poen (8/10 za tri), ali je šut zakazao u presudnom momentu. Osim njega dvocifren učinak imao je Kolton Ajverson – 12 koševa, osam skokova.

(FOTO: MN Press)


tagovi

EvroligaKK NeptunasLaboral Kuća

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara