"Tomić "
"Tomić "

Nema Srba u drugoj petorci Evrolige: Fernandez, Tomić, De Kolo...

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.05.15. | 17:40

U drugom timu se nalaze tri košarkaša iz timova sa fajnal-fora i po jedan iz Barselone i Makabija

Tomić Posle izbora najbolje petorke Evrolige za ovu sezonu u kojoj su košarkaši koji dolaze iz Srbije bili dominantni (trojica od pet), izbor rezervne petorke je bio malo raznovrsniji. U nju su izabrani Nando De Kolo (CSKA), Rudi Fernandez (Real Madrid), Endrju Gaudlok (Fenerbahče), Devin Smith (Makabi) i Ante Tomić (Barselona).

Nando De Kolo, novajlija u dresu CKSA je uz Miloša Teodosića svakako bio jedan od vodećih igrača tima iz Moskve. Sa prosečnim indeksom korisnosti od 17, ali najpre fenomenalnim procentom izvođenja slobodnih bacanja (91,2 odsto). takođe, dva puat je bio MVP nedelje a izabran je i za najkorisnijeg košarkaša januara.

Izabrane vesti

Rudi Fernandez je ponovo bio svuda na terenu. I u odbrani i u napadu, skokovima, ukradenim loptama. Zakucavao je, pogađao trojke. Prosečno je imao 16,4 indeks korisnosti što ga stavlja na ukupno 10. mesto. Bio je izabran za MVP-ja u februaru, kada je na meču protiv Barselone zabeležio najbolji indeks korisnosti u karijeri – 38. Ovo je treći put zaredom da se nalazi u izboru najboljih petorki Evrolige.

Kada se pomene ime Endrjua Gaudloka svim poznavaocima košarke će prvo pasti na pamet onaj neverovatan skor protiv Bajerna iz Minhena kada je pogodio 10 od 13 šuteva za tri i tako postavio rekord. Takođe, pružio je sjajnu partiju i u trećem meču serije protiv Makabija. On je prošle sezone proglašen za najkorisnijeg košarkaša Evrolige.

U Makabiju se zna. Kada je gusto – Devin Smit. A, tako je bilo i ove sezone. Sa prosečnim indeksom od 16,1 i 15 ubačenih poena on je bio predvodnik izraelskog tima. On je proglašen za najkorisnijeg košarkaša u mesecu novembru. Postigao je sedam trojki na jedno memču po čemu je izjednačio klupski rekord.

Najkonstantniji visoki igrač takmičenja, pored Bobija Marjanovića, sigurno je bio Ante Tomić. On je prosečno beležio 11,5 poena i sedam skokova. Nad njim je u proseku pravljeno i četiri faula. Gledajući ukupan indeks, on je drugi najbolji košarkaš Evrolige. I njemu je treća sezona zaredom kako biva izabran u najbolju petorku na kraju sezone.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaRudi FernandezNando De KoloHrvatskaFrancuskaFenerbahčeEvropaEvroligaEndrju GaudlokDevin SmitCSKA MoskvaAnte Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara