(©MN Press)
(©MN Press)

Kovačević: Ispalo je da su 500 puta bolji igrači od nas! Ili su se oni pobošljali ili mi ostarili...

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 00:33

"Ja stvarno ne znam. Ne sećam se kad smo pobedili nekog ko je na rang listi jači od nas", rekao je kapiten Srbije

Apsolutno su odbojkaši Japana večeras nadigrali reprezentaciju Srbije. Nisu dali Orlovima ni da se ponadaju da mogu do seta, već su zabeležili maksimalnu pobedu i osvojili nešto više od pet bodova za svetsku rang listu.

Njima pobeda ne znači preterano, sem zbog žreba za OI, jer će bolje proći ekipe koje zauzimaju bolju poziciju... Zato i ne igraju u najjačem sastavu od starta, jer ne postoji veliki imperativ. Ali, za naše odbojkaše svaki poraz može da bude presudan u trci za vizu.

Izabrane vesti

Kuba je večeras preskočila Srbiju i pomerila je sa mesta koje vodi u Pariz. To sigurno ne može da raduje Kolakovićeve momke.

"Veoma teška utakmica. Naravno da je moglo bolje", rekao je ozbiljnim tonom Kovačević. "Ovo nismo mi... Mada, i prošle i ove godine ispalo je kao da su oni 500 puta bolji igrači od nas. A pre toga tri godine mi smo ih pobeđivali lagano - manje, više isti tim. Ili su se oni poboljšali ili smo mi ostarili ili nešto se dešava. Ja stvarno ne znam. Da smo se borili - jesmo. Kako god to izgledalo - borili smo se. Ništa, utakmica ko utakmica. Sledeća je Brazil, pa mislimo na njih"

Na sledećem meču protiv domaćina Brazila moraće mnogo kvalitetnije...

"Evidentno da da. Protiv ekipa koje su jače od nas na papiru moramo da damo 150 odsto sebe, a i da imamo sreće da bismo pobedili utakmicu. Sad smo u tom nekom ritmu - ne sećam se kad smo pobedili nekog ko je na rang listi jači od nas. Prijala bi nam pobeda sutra, zbog samopouzdanja, koje nam je vidno urušeno", zaključio je Kovačević.

"


tagovi

Uroš KovačevićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara