Lazar Kukić (©Starsport)
Lazar Kukić (©Starsport)

Kukić i Cupara odveli Dinamo na završni turnir u Hamburg, Milosavljev spustio rampu u Nantu

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.04.24. | 22:29

EHF Liga Evrope: Sedam golova srednjeg beka rumunskog prvaka i 11 intervencija srpskog golmana u pobedi u Skjernu sa 38:34. Popularni Banda imao 13 odbrana u pobedi Fikse Berlina sa 37:30

Tri nemačka tima, Fikse Berlin, Flensburg i Rajn Nekar Leven i „uljez“ Dinamo iz Bukurešta igraće na završnom turniru EHF Lige Evrope u Hamburgu 25. i 26. maja.

Dinamo iz Bukurešta se specijlizovao za Dance. Posle Silkeborga, rumunski šampion je eliminisao i Skjern i plasirao se na zavšrni turnir drugorangiranog evropskog takmičenja. U prvom meču je četa Ćavija Paskvala pobedila samo sa 28:27, ali je u revanšu u Skandinaviji bilo lakše, trijumf sa 38:34.

Izabrane vesti

Opet je blistao srpski reprezentativac Lazar Kukić. Postigao je sedam golova za Dinamo iz 12 pokušaja, a isti broj pogodaka je dao i pre sedam dana i pokazao da je u odličnoj formi u finišu sezone i da će biti glavni adut Orlova u dvomeču sa Španijom narednog meseca za plasman na Svetsko prvenstvo 2025. godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

U prvih 30 minuta je sjajan na golu bio i Vladimir Cupara. Imao je 45 odsto odbrana, odnosno devet intervencija. U nastavku je pokvario procente, završio je meč sa 11 odbrana (28 odsto), ali i reprezentativi golman Srbije je pokazao da je u formi, da mu prija uloga prvog čuvara mreže u Bukureštu, za razliku od prethodnih godina u Vespremu, gde je uglavnom bio u senci Rodriga Koralesa. Vratio se u tim Dinama Luka Cindrić i u nastavku je hrvatski as bio sjajan, zatresao je takođe sedam puta mređu Skjerna. Najefikasniji je bio Hrvat sa rumunskim pasošem Ante Kuduz sa osam pogodaka.

Kod domaćina je 10 golova delo Tea Noe Gaudina, dok su Viktor Begholt i Lase Mikelsen po četiri puta pogodili mrežu rivala.

U rukometu „trči i pucaj“, rumunski tim se bolje snašao. Na poluvremenu je bilo +8 – 20:12. Skjern je smanjio na -3 u finišu, ali prolazak rumunskog šampiona u polufinale nijednog trenutka nije dolazio u pitanje.

Fikse iz Berlina je u Nant otišao bez prednosti (33:33) iz Maks Šmeling dvorane, bez povređenih Mijajla Marsenića i Nilsa Lihtlajna, ali su Lisice dominirale od starta, non-stop su vodili i utišali punu dvoranu u ovom francuskom gradu. Na kraju ubedljivih – 37:30, pa će tim iz nemačke prestonice da brani trofej u ovom takmičenju.

Srpski as Dejan Milosavljev je bio odličan, imao je 13 odbrana (32 odsto). Danci Hans Lindberg i Lase Anderson su postigli po osam golova za goste. Sjajan je bio i švedski pivotmen Maks Darž koji je pogodio osam puta iz isto toliko pokušaja na crti. Odlično je zamenio kapitena srpske reprezentacije Marsenića. Najbolji rukometaš današnjice Matijas Gidsel je pogodio pet puta.

Kod osvajača Kupa Francuske po pet golova su dali Ajmerik Min i Valero Rivera. Golmani su bili užasni. Samo tri intervencije, dve Ivana Pešića i jedna Ignasija Bioske.

Rajn Nekar je uspeo da sačuva +3 (32:29) iz Manhajma. U revanšu je poražen u Lisabonu od Sportinga – 28:29, ali ostaće u borbi za trofej u drugorangiranom evropskom takmičenju.

Na završnom turniru u Hamburgu za manje od mesec dana igraće i Flensburg. Nemački tim je ceo posao odradio u Švedskoj pre sedam dana, pobedio Savehof sa 41:30, dok je na svom terenu poražen – 28:29.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Utorak

Flensburg - Savehof 28:29 (11:15), prvi meč: 41:30

Skjern - Dinamo Bukurešt 34:38 (12:20), prvi meč: 27:28

Nant - Fikse Berlin 30:37 (16:18), prvi meč: 33:33

Sporting Lisabon - Rajn Nekar Leven 29:28 (15:12), prvi meč: 29:32

***kvote su podložne promenama



tagovi

Lazar KukićRukometna Liga EvropeRK Dinamo BukureštVladimir Cupara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara