Ralf Rangnik (©Reuters)
Ralf Rangnik (©Reuters)

Rangnik objavio spisak Austrije: Arnautović vodi napad, Alaba u specijalnoj ulozi

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 19:42

Prvi golman reprezentacije pod velikim znakom pitanja

Reprezentacija Srbije će na putu do Evropskog prvenstva formu kaliti u testovima sa Austrijom 4. i Švedskom 8. juna na oproštaju Zlatana Ibrahimovića, a selektor našeg prvog takmaca Ralf Rangnik objavio je spisak od 29 fudbalera koji su u kombinaciji za kontinentalno takmičenje.

Bez ikakve dileme ogroman udarac za Austrijance je izostanak Davida Alabe. Štoper Real Madrida se od sredine decembra oporavlja od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta kolena leve noge i on sigurno nće nastupati za reprezentaciju. Ali, imaće posebnu ulogu u timu!

Izabrane vesti

"Nema smisla da stavljam Alabu. U redovnim smo kontaktima", rekao je Rangnik, a austrijski mediji objavljuju da će on poslužiti kao veza između svlačionice i stručnog štaba, odnosno u ulozi kapitena koji ne igra. Na to je pristao i trener Real Madrida Karlo Anćeloti.

Listu od 29 imena predvodi Marko Arnautović, dok su uz njega nosioci Marsel Sabicer, Florijan Grilič, Kristof Baumgartner, Konrad Lajmer... Prvi golman reprezentacije Aleksander Šlager se i dalje oporavlja od operacije meniskusa i nije se našao na spisku, što ne znači da se na njega ne računa za Evropsko prvenstvo.

"Trenutno nije na spisku jer ne postoje garancije da će biti spreman", rekao je Rangnik.

Kao prvi i rezervni golman biće Hajnc Lindner iz belgijskog Uniona i Rapidov Niklas Hedl.

Veliko iznenađenje na spisku je vezista Volfsbergera Tijerno Balo, dok bi u poslednjem trenutku mogao da se priključi veteran iz Rapida Gvido Burgštaler. Trenutno niko ne zna da li bi ušao kao zamena za nekog ili dodatna opcija na listi. Interesantno, klub iz Beča ima najviše reprezentativaca na spisku - četvoricu, odnosno potencijalno petoricu sa Burgštalerom koji je dosad postigao devet i namestio još šest golova.

Rangnik je najavio da će definitivni spisak biti poznat 7. juna, odnosno tri dana posle susreta sa Srbijom u Beču.

SPISAK AUSTRIJE - 29 IGRAČA

GOLMANI: Tobijas Laval (LASK), Niklas Hedl (Rapid Beč), Patrik Penc (Brendbi), Hajnc Lindner (Union).

ODBRANA: Flavijus Daniliuk (Salcburg), Kevin Danso (Lans), Štefan Lajner (Borusija Menhengladbah), Filip Lajnhart (Frajburg), Filip Mvene (Majnc), Štefan Poš (Bolonja), Leopold Kverfeld (Rapid Beč), Gernot Trauner (Fajenord), Maksimilijan Veber (Borusija Menhengladbah).

VEZNI RED: Tijerno Balo (Volfsberger), Kristof Baumbartner (Lajpcig), Florijan Grilič (Hofenhajm), Florijan Kajnc (Keln), Konrad Lajmer (Bajern Minhen), Aleksander Pras (Šturm Grac), Marsel Sabicer (Dortmund), Romano Šmid (Verder), Matijas Sajdl (Rapid Beč), Nikolas Sajvald (Lajpcig), Andreas Vajman (VBA).

NAPADAČI: Marko Arnautović (Inter), Maksimilijan Entrup (Hartberg), Mihael Gregorič (Frajburg), Marko Grul (Rapid Beč), Patrik Vimer (Volfzburg).


tagovi

Marko ArnautovićRalf Rangnikreprezentacija AustrijeAustrijaEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara