Marko Gudurić (©Evroliga)
Marko Gudurić (©Evroliga)

Gudurić: Ovaj Fajnal for je najposebniji za mene

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 17:35

"Svaki tim ima podjednake šanse da osvoji titulu. Volim ovakve utakmice i pritisak koji one nose"

Marko Gudurić će u Berlinu učestvovati na svom trećem evroligaškom Fajnal foru. I ovog puta kao i prethodna dva će to učiniti u dresu istanbulskog Fenerbahčea sa kojim je bio deo same završnice i u sezonama 2017/18 i 2018/19 kada su kanarinci predvođeni Željkom Obradovićem završili na drugom mestu, odnosno četvrtom mestu. Tada mlađani momak iz Priboja nije imao toliko veliku ulogu u timu kao što je ima danas, u svom drugom mandatu u turskom klubu u kojem će pokušati da se domogne najslavnijeg klupskog evropskog trofeja.

Dva stepenika su ostala do cilja. Prvi stiže u petak od 18.00 u vidu grčkog Panatinaikosa sa kojim koplja ukrštaju u polufinalnom okršaju, dok se u drugom sastaju Olimpijakos i Real. Srpski reprezentativac se u razgovoru za "Eurohoops" podsetio iskustva sa prethodnog završnog turnira i istakao svoje ambicje pred ovogodišnji.

Izabrane vesti

"Kada sam došao u Fener po prvi put, oni su sezonu ranije upravo postali evropski šampioni. Tim je već bio sjajan, otišli smo na Fajnal for u dve uzastopne sezone i mislio sam da je to normalna stvar. Nisam to uzeo zdravo za gotovo, bilo mi je lako da se prilagodim na sistem. Potom sam otišao u NBA , pa se vratio i tek onda video koliko je teško ovako nešto postići. Zato je ovaj Fajnal for najposebniji za mene, zbog svega kroz šta smo prošli", istakao je Gudurić koji se 2020. vratio u Tursku.

Do prvog plasmana među četiri najbolja tima takmičenja, Fenerbahče je došao tako što je pet dramatičnih utakmica uspeo da savlada ekipu Monaka. I to tako što je u majstorici slavio na gostujućem parketu, u meču u kojem je Gudurić imao značajnu ulogu. Kao između ostalog i u celoj plej-of seriji u kojoj je prosečno beležio 10,2 poena, 3,2 asistencije i 1,8 skokova.

"Bila je to teška serija, veoma fizički zahtevna za nas protiv veoma kvalitetnog tima koji je prošle sezone igrao završni turnir. Ponosan sam na svoje saigrače zbog načina na koji smo stigli do pobede. Nakon što smo kod kuće izgubili četvrti meč i propustili prvu meč loptu, svis u bili tužni, ali nikada nisam prestao da verujem. Verujem da za sve postoji razlog u životu. Slaviti u Monaku je bilo još slađe, osećamo se sjajno."

Ipak, sada ih čeka neki potpuno drugačiji format. Jedna utakmica, bez mogućnosti za grešku i popravni.

"Imam prethodno iskustvo i ono mi govori da su šanse uvek 50-50. Sve zavisi od dana i to u kakvoj formi i stanju dočekuješ utakmicu. Volim ovakve utakmice i pritisak koji one nose", zaključio je popularni Gudura.


tagovi

KK FenerbahčeFajnal for EvroligeMarko Gudurić

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara