©AFP
©AFP

Novi Marokanac u Premijer ligi? Rijad na radaru Kristal Palasa

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.05.24. | 18:39

Mladi štoper odličnim partijama skrenuo pažnju londonskih orlova

Veliki uspeh reprezentacije Maroka na Prvenstvu sveta doveo je do toga da fudbaleri iz ove afričke zemlje budu propraćeni sa posebnom pažnjom od strane klubova iz najjačih svetskih liga.

Upravo su nastupi u Kataru preporučili Sofijana Amrabata Mančester Junajtedu, a uz Najefa Agerda koji brani boje Vest Hema, treći Marokanac u Premijer ligi mogao bi da postane mladi Čadi Rijad.

Izabrane vesti

Spominje se da bi redove Kristal Palasa trebao da napusti Mark Guehi za kog se interesuje klub sa Old Traforda, a momka koji se nalazi na spisku reprezentacije Engleske za predstojeće Evropsko prvenstvo bi trebao da zameni đak barselonine škole rođen 2003. godine, koji se ove sezone nametnuo treneru Betisa Manuelu Pelegriniju kao neizostavni član startne postave.

Barselona je prodala Marokanca Betisu za 3.500.000 evra prethodnog leta, uz klauzulu po kojoj imaju pravo da ga vrate u ovom prelaznom roku. Međutim, Katalonci su na kraju odustali od toga i Betisu se ukazala prilika da zaradi na prodaji Rijada. Tim iz Sevilje traži oko 15.000.000 evropskih novčanica, dok Kristal Palas trenutno nudi fiksnih 12.000.000 uz dodatnih 2.000.000 evra kroz bonuse. Vredi pomenuti da je Marokanac zainteresovan za prelazak u Englesku, tako da je na klubovima da se usaglase oko obeštećenja.

Trener londonske ekipe Oliver Glasner razmatrao je Martina Lakrou, kao i fudbalera Notingem Foresta Musu Niakatea kao opcije za poziciju štopera, ali je na kraju izbor pao na Rijada, koji je jeftiniji u odnosu na pomenuti dvojac.

Mladog fudbalera rođenog na Majorki karakteriše izuzetna pokretljivost i čvrstina u duelu, dok se primarno koristi levom nogom. Za reprezentaciju Maroka debitovao je ove godine, a bio je i deo tima na Afričkom kupu nacija gde je njegova selekcija neočekivano poražena od Južne Afrike u osmini finala.


tagovi

Kristal PalasBetis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara