Ekipa Partizana (© Star Sport)
Ekipa Partizana (© Star Sport)

Partizan Mozzart Bet čeka do početka jula na odluku Evrolige

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.05.24. | 16:49

Posle poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde, crno-beli moraju da čekaju konačnu odluku Evrolige da li će ponovo dobiti specijalnu pozivnicu i za narednu sezonu

Neuspeh u ABA ligi znači i neizvesnost u Evroligi za Partizan Mozzart Bet. Pošto klub iz Humske nije uspeo da ostvari primarni cilj - osvajanje regionalnog takmičenja, sada mora da čeka na odluku iz elitnog takmičenja koja tek treba da podeli specijalne pozivnice za narednu sezonu. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, datum sastanka borda Evrolige još uvek nije zakazan, ali se očekuje da bude početkom jula.

To znači da će klub iz Humske biti u svojevrnom limbu do tada čekajuči da li će biti u Evroligi i naredne sezone ili pada u Evrokup. Ipak, svi u Partizanu su uvereni da će biti deo elite treću sezonu zaredom zbog svega što su pokazali u prethodne dve. Crno-beli su bili najgledaniji klub u takmičenju, postali su pravi hit na Starom kontinentu zbog Željka Obradovića i atmosfere u Beogradu. U prvoj sezoni su bili nadomak Fajnal fora, dok u aktuelnoj sezoni rezultati nisu bili na nivou očekivanja... Na svim frontovima. Partizan je ligaški deo Evrolige okončao na 11. mestu.

Izabrane vesti

Glavni kandidati za specijalnu pozivnicu Evrolige su Partizan, Virtus iz Bolonje, Alba Berlin i Valensija. Jedan od ove četiri kluba neće biti deo Evrolige jer u elitno društvo ulazi Pariz koji je osvojio Evrokup.

Već neko vreme se šuška da je Valensija najbliža tome da se privremeno spusti u Evrokup kako bi španski predstavnik smanjio troškove. Virtus iz Bolonje je takođe bio u medijima zbog navoda da je ostao bez glavnog sponzora, Segafreda. Bilo je priče i o selidbi Albe u Evrokup jer iz sezone u sezonu ne ostvaruju rezultate vredne pažnje.

Ipak, glavnu reč će dati bord Evrolige, tačniji vlasnici dugoročnih licenci. Podsećanja radi, prošle sezone ta odluka je ozvaničena 29. juna, ali tadašnja problematika je bila znatno olakšana zbog Gran Kanarije koja nije htela da igra Evroligu jer nije imala dovoljno veliki budžet. Sada Pariz nema tih problema i želi da bude deo elite. To znači da neko iz gorepomenutih timova neće biti deo elite. U Partizanu se nadaju da su uradili sve što je do njih da dobiju specijalnu pozivnicu koja ima je već jednom bila uručena za sezonu 2022/23 kada je Partizan otišao do plej-ofa.

"Siguran da će Partizan da igra Evroligu. Ubeđen sam u to, Partizan je sve uradio i prepoznali su to ljudi iz Evrolige. Nadam se da će doneti tu odluku. Nije bilo pitanje da li će neko da pobedi ili izgubi, već da po svemu tome što Partizan predstavlja u evropskoj košarci zaslužuje da bude deo Evrolige. Nadam se da će odlučiti tako, mi ćemo da se ponašamo tako i gledaćemo da uradimo sve da budemo članovi Evrolige", rekao je Obradović posle poraza u finalu ABA lige od Crvene zvezde.

Što se tiče kluba sa Malog Kalemegdana, oni su sada mirni pošto su vratili trofej ABA lige u svoje vitrine.



tagovi

KK PartizanEvroligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara