Jovana Stevanović (©FIVB)
Jovana Stevanović (©FIVB)

Jovana Stevanović: Čeka nas dugačko leto, nešto mora i da se žrtvuje

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.06.23. | 14:55

Iskusna igračica će biti prvi put u sastavu Srbije ove godine na turniru u Braziliji

Ponovo je tu i Jovana Stevanović. Reprezentativka Srbije koja je sa Vero Volej Milanom igrala finale plej-ofa u Italiji dobila je nešto veću pauzu, pa je zbog toga propustila prvi turnir Lige nacija.

Nije je bilo u Antaliji, ali će zato u Braziliji da pojača ekipu Đovanija Gvidetija.

Izabrane vesti

Srbija je u Turskoj zabeležila sva četiri poraza, pa trenutno nije u baš najboljoj poziciji. U Brazilu će pokušati da popravi utisak i popne se na tabeli. Protivnici su Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska.

"Što se prethodnog vikenda tiče nisam ispratila utakmice, jer smo trenirale mi koje smo ostale u Beogradu. Đovani nam je izašao u susret, dao nam je i da se odmorimo, da bismo se pripremili za nastavak ovog leta, koje će biti dugačko, ima mnogo da se igra. Nešto mora i da se žrtvuje. Taj prvi vikend je iza nas, sad smo koncentrisane na utakmicu protiv Japana", rekla je Jovana Stevanović za sajt OSS.

Prvi ispit u Braziliji je na programu u noći između utoraka i srede. Rival je ekipa Japana koja trenutno ima učinak 3-1. Dobro zna Jovana šta čeka njen tim na tom susretu...

"Azijska odbojka je malo drugačija od evropske. Mnogo brzo igraju, imaju mnogo različitih kombinacija. Mi smo koncentrisane, pripremamo se za njih i nadamo se najboljem. Treba nam ta jedna pobeda da nas krene. Daće Bog da pobedimo", poručila je Stevanovićeva.

Iz Brazila se za sajt OSS javio i selektor Srbije Đovani Gvideti.

"Imali smo dugačko i naporno putovanje, trajalo je više od 27 sati. Bitno je da je ekipa u dobrom stanju. Mogu da kažem da su devojke fokusirane, motivisane. Trening posle putovanje su odradile na veoma visokom nivou", rekao je Đovani.

Italijan se nada da će brzo upisati prvenac na klupi Srbije.

"Znamo da imamo teške protivnike. I na prvom turniru smo na počeli teškom utakmicom. Japan igra veoma brzo, na visokom su nivou, biće komplikovano. Ali, treba da razmišljamo set po set, meč po meč. Ne treba da razmišljamo o narednim rivalima, već samo o Japanu. Želimo da se pripremimo najbolje što možemo. Važno je da je tim spreman, da mogu da izaberem igrače koje želim. Očekujem veliku borbu sa Japanom", podvukao je Gvideti.




tagovi

Jovana StevanovićLiga nacija za odbojkašiceĐovani Gvideti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara