Jovana Stevanović (©Starsport)
Jovana Stevanović (©Starsport)

Gvidetijev sastav za Brazil: Bez Mine Popović i Bojane Drče, povratak Jovane Stevanović

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.06.23. | 13:58

Selektor odbojkašica će povesti 15 devojaka na drugi turnir Lige nacija

Odbojkašice Srbije su upisale četiri poraza na prvom turniru Lige nacija, pa ih u nastavku takmičenja čeka težak posao. Utisak će pokušati da poprave tokom drugog vikenda u Braziliji, u koju će otputovati u subotu letovima preko Istanbula i Sao Paula.

Danas je selektor Đovani Gvideti objavio spisak igračica na koje računa za naredna četiri meča. Na njemu u odnosu na prvi turnir nema Bojane Drče i Mine Popović, Jovane Cvetković, Hene Kurtagić, kao ni povređene Tare Taubner. Srbija će biti jača za Jovanu Stevanović, koja je dobila nešto dužu pauzu zbog igranja finala u prvenstvu Italije.

Izabrane vesti

Na dugačak put Italijan je pozvao sledeće igračice - dizače: Slađanu Mirković i Anu Jakšić, korektore: Anu Bjelicu i Jovanu Zelenović, libera: Teodoru Pušić i Aleksandru Jegdić, srednje blokere: Jovanu Stevanović, Maju Aleksić i Minju Osmajić, primače: Bianku Bušu, Saru Lozo, Bojanu Milenković, Katarinu Lazović, Aleksandru Uzelac i Minu Mijatović.

U sastavu na utakmici će biti 14 igračica, što bi značilo da će jedna biti van tima.

Rivali Srbiji u Braziliji biće Japan, Brazil, Tajland i Hrvatska. U Brazilu će igrati i SAD, Nemačka i Koreja. Naša reprezentacija će sve utakmice igrati u terminu od 2.00.



tagovi

Jovana Stevanovićženska odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara