Dean Bombač (©Reuters)
Dean Bombač (©Reuters)

Bomba(č) u Đeru, Slovenac na čelu novog mađarskog projekta

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.04.24. | 12:49

Srednji bek PIK Segeda tri godine igraće u sadašnjem drugoligašu, a naredne sezone članu najbolje lige naših severnih suseda

Mađari ulažu veliki novac u rukomet. Miljenici kod naših severnih suseda su Vesprem i PIK Seged u muškoj i Đer i poslednje tri-četiri godine Ferencvaroš u ženskoj konkurenciji. U komšiluku se rađa novi projekat, a to je Đer.

Ženski klub je godinama najbogatiji, nekadašnji šampion Evrope, koji je poslednjih sezone izgubio pirmat u Ligi šampiona, pa je norveški Vajpers Kristijanstad trostruki uzastopni prvak Starog kontinenta, a očekuje se bum i muškog tima iz ovog mađarskog grada. Drugoligaš koji će naredne sezone da igra elitni rang potpisao je trogodišnji ugovor sa slovenačkim reprezentativcem Deanom Bombačom. Oni stiže u junu iz PIK Segeda, a branio je boje Kopra, Dinamo Minska, francuskog Eksa i poljskog Kjlecea.

Izabrane vesti

Dolazak lucidnog srednjeg beka nagoveštaj je da će narednih sezona Đer da pokuša da se približi Vespremu i PIK Segedu koji imaju među najvećim budžetima ne samo u Mađarskoj nego u svetu.

Polažemo velike nade u Bombača, jer smo u njemu videli igrača koji je sposoban da igra na svetskom nivou na nekoliko pozicija, da bude vođa, ima autoritet. Računamo na da će Dean da nam pomogne da klub ostvari ciljeve kako na terenu tako i van njega”, rekla je Rita Uhlig, generalni direktor kluba na promociji.

Dean Bombač je na zalasku karijere, ima 35 godina. Reprezentativac Slovenije je od 2007.

“Veoma sam uzbuđen što ću se ovog leta da se pridružim klubu koji ima bogatu istoriju. Radujem se upoznavanju novih saigrača, celog stručnog štaba, navijača i samog grada Đera. Priključujem se ambicioznom klubu. I grad je gladan uspeha, da opet ima bitnu ulogu u najboljoj ligi Mađarske. Na osnovu preliminarnih pregovora potpuno sam siguran da klub ima visoke ciljeve i ambicije za budućnost. Volim izazove. Srećan sam što mogu da nastavim karijeru u Mađarskoj, u gradu u kome rukometni sport ima dugu tradiciju i veliko poštovanje. Muški rukomet u Đeru ima prošlost, ali ja ću lično da radim na tome da ima stabilnu budućnost", istakao je Bombač za zvaničan sajt kluba.


tagovi

Dean BombačRK Đer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara