Slavlje igrača Dalasa (©Reuters)
Slavlje igrača Dalasa (©Reuters)

Dončiću dosta jedno zdravo koleno: Roviti Luka ispraznio dvoranu pre vremena, meč lopta za Dalas

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 06:38

Maveriksi isprašili Kliperse usred Los Anđelesa, slovenački košarkaš bio neizvestan za duel, a onda postao centralna figura

Na nekoliko sati pred početak utakmice pojavile su se u američkim medijima informacije o velikim šansama da Luka Dončić zbog problema s povredom kolena propusti petu utakmicu četvrtfinalne serije Zapadne konferencije NBA lige. Stisnuo je as Dalasa zube i zaigrao u Los Anđelesu, a ono što je prikazao u Kripto Areni podsećalo je na neka od najboljih Dončićevih plej-of izdanja.

Bivši igrač Reala dao je 35 poena, što je čak 20 više od sledećeg igrača na utakmici po efikasnosti, a Maveriksi su deklasirali Kliperse 123:93, poveli 3-2 u seriji i obezbedili meč loptu pred svojom publikom (noć petak na subotu 03.30). O dominaciji Dalasa protiv ekipe Tajrona Lua dovoljno govori činjenica da je kultna dvorana (nekadašnji Stejpls Centar) bila gotovo sablasna na oko pet minuta (aktivne igre) pred kraj utakmice.

Izabrane vesti

Kako je meč odmicao tako je i Lukino koleno postalo sve zagrejanije i pravilo manje problema, a prilično je od pomoći bila i očajna igra glavnih igrača Klipersa. Ništa nisu mogli da pogode Rasel Vestbruk i Džejms Harden, prikazali igru na nivou G lige i zasluženo ostali bez ikakvih šansi već na poluvremenu ili preciznije početkom treće četvrtine. Dalas je imao 20 poena prednosti na polovini treće četvrtine, a odlepljivanje na nedostižnu razliku poklopilo se sa Dončićevim ubacivanjem u višu brzinu. Luka je meč završio sa 35 poena za 39 minuta, uz šut iz igre 14/26 (2/8 za tri i 12/18 za dva).

Da je Dončić bio ubedljivo najznačajnija figura šestog duela u seriji, dovoljno govori i i podatak da nijedan drugi igrač na utakmici nije dao više od 15 poena, koliko su imali Maksimlijan Kleber kod Dalasa, a Pol Džordž i Ivica Zubac među Klipersima. Vredi istaći i da je Slovenac stigao do dabl-dabl učinka, pošto je pored 35 poena zabeležio i deset asistencija, a da nije izašao iz igre na oko pet minuta pred kraj možda bi dostigao i tripl-dabl, uzimajući u obzir učinak od sedam skokova.

Užasno su izgledali Klipersi u organizaciji napada, a u indisponiranosti su prednjačili Harden i Vestbuk. Brada je završio meč uz šut iz igre 2/12 (1/7 za tri i 1/5 za dva) dok je Rasel imao 2/11 (0/3 za tri, 2/8 za dva poena. Jedino je Zubac bio na visini zadatka sa 15 poena i šutem 7/8 za dva poena. Isti učinak imao je i Pol Džordž, ali uz šut iz igre 4/13.

Šesti duel biće odigran u Amerikan Erlajns Centru u noći između petka i subote 03.30, a u slučaju pobede, Dalas bi dobio seriju 4:2 i izborio igranje konferencijskog polufinala protiv Oklahome.


Uskoro opširnije...

NBA - PLEJ OF (sreda na četvrtak)

Boston - Majami 118:84 (4-1 u seriji)

/Braun, Vajt 25 - Adebajo 23/

LA Klipers - Dalas 93:123

/Džordž, Zubac 15 - Dončić 35/



tagovi

Dalas MaveriksLos Anđeles KlipersLuka Dončić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara