Stiv Kliford (©AFP)
Stiv Kliford (©AFP)

Još jedno jako ime stiže na Beogradsku košarkašku kliniku

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 10:00

Trener Šarlota Stiv Kliford biće među predavačima

Kompletirana je lista svih predavača za predstojeću 23. Beogradsku košarkašku kliniku – Dušan Ivković, koja će se 29. i 30. juna održati u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Jedan od najeminentnijih trenerskih seminara u svetu ponovo će opravdati očekivanja i visoke standarde, jer će još jednom okupiti vrhunske stručnjake sa svih svetskih meridijana, a i ove godine predavanje će održati i trener iz NBA lige.

Izabrane vesti

“Sa velikim zadovoljstvom mogu da potvrdim da će trener Šarlot Hornetsa Stiv Kliford biti jedan od predavača. On je prihvatio naš poziv, tako da ćemo i ove godine imati impozantnu listu gostiju, u skladu sa autoritetom i ugledom koji je u košarkaškom svetu imao Dušan Ivković, čije ime i nosi ovaj trenerski seminar”, rekao je Strahinja Vasiljević, generalni sekretar Udruženja košarkaških trenera Srbije, koji je organizator “Klinike”.

Kliford je od 2001. godine radio kao pomoćni trener u NBA ligi u ekipama Njujork Niksa, Hjuston Roketsa, Orlando Medžika i Los Anđeles Lejkersa. Od 2013. do 2018. bio je prvi trener Šarlota, da bi potom tri godine vodio Orlando, a onda se 2021. godine ponovo vratio na funkciju šefa stručnog štaba Hornetsa, gde od ove sezone sarađuje i sa srpskim internacionalcima - Vasilijem Micićem i Aleksejem Pokuševskim. Ipak, on je na kraju ligaške faze napustio trenersku funkciju Šarlota i prelazi u ulogu savetnika.

Tradicija gostovanja vrhunskih američkih trenera na Beogradskoj košarkaškoj klinici datira od njenog premijernog izdanja 2001. godine kada su predavači bili Greg Popović, Don Nelson i Leri Braun. Posle njih u ulozi predavača na “Klinici” našli su se: Del Heris, Roj Vilijams, Rik Madžerus, Majk D`Antoni, Džon Kalipari, Toni Benet, Sten Van Gandi, Dven Kejsi...

Osim Stiva Kliforda, među predavačima na Beogradskoj košarkaškoj klinici - Dušan Ivković biće trener aktuelnog prvaka evrope, Reala iz Madrida, Ćus Mateo. Zatim, Tuomas Isalo prošlogodišnji pobednik FIBA Lige šampiona sa Bonom i ovogodišnji osvajač Evrokupa sa Parizom, kao i Petar Božić, koji je sa ekipom London Lajonsa u Evrokupu pravio senzacionalne rezultate, stigavši do polufinala.

“Očekujemo preko 1.200 trenera iz zemlje i inostranstva koji će pohađati ovaj seminar. Ponosni smo što ćemo ugostiti tako velika trenerska imena i što ćemo pre svega našim trenerima obezbediti priliku za vrhunsku edukaciju i dalje stručno usavršavanje, što je ujedno i primarna misija našeg trenerskog udruženja”, zaključio je Vasiljević


tagovi

Stiv KlifordŠarlot HornetsNBA ligaBeogradska košarkaška klinika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara