Vaterpolo senzacija: Zvezdino junačko srce razmontiralo Novi Beograd i osvojilo Kup Srbije

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.01.23. | 21:14

Crveno-beli vaterpolisti, mimo svih očekivanja, savladali ekipu Živka Gocića – 11:10

Kakva senzacija na Dorćolu! Sve prognoze govorile su uoči završnog turnira Kupa Srbije za vaterpoliste da će Crvena zvezda biti samo puki učesnik. Ali veliko zvezdaško srce uspelo je da eliminiše prvo kragujevački Radnički, a potom ove večeri u finalu napravi još jedno iznaneđnje. Jedan od najboljih evropskih timova stradao je u sudaru sa Crvenom zvezdom, koja je drugi put u poslednje tri sezone osvojila Kup Srbije - 11:10.

Sve čestitike zaslužuje trener Aleksandar Filipović koji je u velikom finalu aposlutno taktički nadigrao stratega Novog Beograda Živka Gocića. Kada je bilo gusto u poslednja dva minuta Zvezda je odigrala vrhunsku odbranu, ponovo imala rasploženog golmana Mišovića i stigla do četvrtog trofeja u nacionalnom kupu. Senzacija je blaga reč.

Izabrane vesti

Deluje da je trener Crvene zvezde Aleksandar Filipović uradio alhemičarski posao, imajući u vidu da je tek nedavno preuzeo kormilo od Dejana Savića. Nije Crvena zvezda izgledala kao uplašen tim, niti kao ekipa koja oseća umor posle duela sa kragujevačkim Radničkim. Crvena zvezda je imala strahovitu podršku sa tribina, sjajnog Gavrila Subotića na centru, te vrlo efikasne Basaru i Vasića.

Taj pobednički koktel doveo je do toga da Crvena zvezda ne odustaje ni kada je Novi Beograd imao ogromnih 7:3. Pogađao je Gocićev tim kada god je trebalo, igrao brzo, ali je na Zvezdinoj strani bilo strpljenje. Lomili su, lomili i na kraju slomili rivala. Pre svega ponivštivši klasu igrača Novog Beograda, predvođenih Dušanom Mandićem.

Ponovo je briljirao golman Crvene zvezde Vladimir Mišović. Branio je kao hobotnica u odlučujućim trenucima, posebno u periodu kada su crveno-beli čuvali gol prednosti. Novi Beograd je slabo koristio igrača više, bilo je tu i tehničkih grešaka igrača kao što su Strahinja Rašović. Na drgugoj strani Zvezda je u svakom trenutku znala šta hoće. Konačan rezultat postavio je dalekometnim hicem Ivana Basara.

Imao je Novi Beograd više od dva minuta da izbori produžetke. Ali naišao je na defanzivni zid momaka u crveno-belim kapicama. Izgubljena lopta španskog reprezentativca Alvara Granadosa označila je početak velikog slavlja Crvene zvezde.


tagovi

VK Novi BeogradŽivko GocićVK Crvena zvezdaAleksandar FilipovićKup Srbije u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara