Prštalo na Vila parku, Čelsi stigao 0:2, VAR u 90+6 sprečio potpuni preokret (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 27.04.24. | 23:12

Raduju se u Totenhemu...

Luda utakmica na Vila parku, konačnih 2:2 i VAR koji je u dubokoj sudijskoj nadoknadi spasao četu Unaija Emerija potpunog posrnuća! Potpunog, jer ni sa ovih 2:2 Aston Vila ne može da bude zadovoljna, imajući u vidu da je imala prednost od 2:0 i potpunu kontrolu svega što se na terenu događa.

Kada se crta na kraju bude podvukla i ukoliko kojim slučajem Totenhem pretekne ekipu iz Birmingema, te je tako ostavi bez Lige šampiona, premotavaće ovaj meč i navijači i igrači Vile u svojim glavama, nema sumnje. Opet, ukoliko se dogodi da možda za bod završe ispred Pevaca, ponovo će vratiti film na veče 27. aprila i situaciju iz 95. minuta, kada je Akselu Disasiju poništen pogodak usled intervencije kolega Krega Posona iz VAR sobe.

Izabrane vesti

Imao je Čelsi potpuni preokret u džepu nekih tridesetak sekundi, međutim ubrzo se ispstavilo da je u gužvi, u šesnaestercu domaćina, Benoa Badijašil napravio prekršaj pre nego što je poslao loptu na petarac i glavu svog zemljaka.

A onda i ona situacija iz četvrtog minuta nadoknade... Tada je posle loše intervencije odbrane Vile Kol Palmer došao do lopte, stvorio situaciju jedan na jedan sa golmanom, ali je Robin Olsen uspeo da odbrani.


Otkud Olsen? To je još jedna stvar koja treba da brine Emerija i Viline poklonike, jer Emilijano Martinez se tokom pauze požalio na povredu, tako da je morao da bude zamenjen na poluvremenu.

Utakmica je krenula užasno po Čelsi, autogolom Marka Kukurelje u 4. minutu. Džon Mekgin ga je napucao, lopta se odbila nezgodno i Đorđe Petrović tu nije imao nikakve šanse...

Još manju šansu za odbranu srpski golman imao je u finišu prvog dela, posle divnog šuta Morgana Rodžersa sa 16 metara. Kroz noge čuvaru i u sam ugao za 2:0.

Plavci su se u nastavku probudili i zaigrali onako kako im nemali potencijal nalaže. Povukao je večeras sjajni Konor Galager. Njegova intervencija na polovini Aston Vile, oduzeta lopta Daglasu Luizu koji se nije dobro snašao pod pritiskom, a onda i krucijalni pas za Nonija Maduekea - 2:1.

Kod pogotka za 2:2 čini se da su igrači Aston Vile malo potcenili Galagera i njegov šut. Predugo su ga puštali da se namesti, on je to napokon učinio i - pogodio.

Utakmica je bila puna intenziteta, s dosta startova, jakih duela, otuda i osam žutih kartona. Na kraju ni jedni ni drugi ne mogu da budu zadovoljni ishodom. Čelsi jer je na ovaj način ostao bez preokreta, Vila što je ispustila ogromnu prednost i više ne drži sve u svojim rukama kada je u pitanju borba za četvrto mesto.

Ako je za utehu domaćinima, Totenhem pored tri utakmice manje (i sedam bodova manjka) ima i dosta teži raspored u finišu. Podsetimo, momke Angelosa Postekoglua očekuju dueli sa Mančester Sitijem, Liverpulom, Arsenalom, Čelsijem, Barnlijem i Šefild Junajtedom.

Vila ima još duele sa Kristal Palasom, Brajtonom i Liverpulom. Ali tu je opterećenje zvano Liga konferebcije, gde je ovaj tim stigao do polufinala i lako bi mogao da ode do samog kraja.

A to će trku za Ligu šampiona dodatno zakomplikovati, gledajući iz perspektive svežine za odlučujuće utakmice u Premijeršipu.

PREMIJER LIGA – 35. KOLO

Subota

Vest Hem - Liverpul 2:2 (1:0)

/Bouen 43, Antoni 77 - Robercon 48, Areola 65 ag/

Fulam - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Muniz 53 - Šlup 87/

Mančester Junajted - Barnli 1:1 (0:0)

/Entoni 79 - Amduni 88p/

Njukasl - Šefild Junajted 5:1 (1:1)

/Isak 26, 61p, Gimaraeš 54, Ozborn 65ag, Vilson 72 - Ahmedhodžić 5/

Vulverhempton - Luton 2:1 (1:0)

/Hvan 39, Toti 50 - Moris 81/

Everton - Brentford 1:0 (0:0)

/Gej 60/

Aston Vila - Čelsi 2:2 (2:0)

/Kukurelja 4ag, Rodžers 42 - Madueke 62, Galager 81/

Nedelja

15.00: (2,25) Bornmut (3,60) Brajton (3,05)

15.00: (4,70) Totenhem (3,90) Arsenal (1,80)

17.30: (9,00) Notingem Forest (5,80) Mančester Siti (1,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer liga

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara