Slavko Krnjajac (©Sasa Pahic Szabo/Kolektiff)
Slavko Krnjajac (©Sasa Pahic Szabo/Kolektiff)

Svanulo i Srbiji u Skoplju: Čehinje pale posle odličnog drugog poluvremena

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.06.24. | 14:04

Svetsko rukometno prvenstvo za juniorke: Ekipa Slavka Krnjajca posle tri vezana poraza pobedila na startu Prezident kupa sa 29:26 (16:17)

Juniorke Srbije su doživele tri ubedljiva poraza na Svetskom prvenstvu u Skoplju od Nemačke, Francuske i Španije (ukupna gol-razlika – 47), nastavile takmičenje u Prezident kupu za plasman od 17. do 32. mesta. Izabranice Slavka Krnjajca upisale su prvi trijumf u novoformiranoj grupi. Pala je Češka – 29:26 (16:17).

Boljom igrom u nastavku, Srpkinje su pokazale da nisu zalutale na šampionatu, da su prva tri rivala bili ipak druga dimenzija. Odlično je branila Teodora Vranić koja je sakupila 10 odbrana, dok su u napadu bile raspoložene Nevena Todorovski sa sedam pogodaka i Dunja Radević sa šest. Tamara Mandić je postigla pet golova, bez promašaja, dok je Nataša Ćetković četiri puta zatresla mrežu.

Izabrane vesti

Kod Čehinja je Veronika Vavrova bila najefikasnija sa šest golova, dok su Simona Šrembjerova i Eliška Radova dale po četiri pogotka. Na golu je odlična sa 11 intervencija bila Patris Vizurova.

Srbija u utorak igra sa Alžirom (19.00). Realno je da naša selekcija bude druga u grupi iza Španije i da igra naše nade igraju za plasman od 21. do 24. mesta.

Podsetimo, juniorke Srbije su na SP posle 10 godina, a učešće a na šampionatu je izboreno za zelenom stolom posle odustanja Novog Zelanda.

------------------------------

Igraj EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------



tagovi

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara