Vinisijus i Kilijan Embape (©Reuters)
Vinisijus i Kilijan Embape (©Reuters)

Kurtoa kiksom zabrinuo Bernabeu, a onda je sa klupe ušao Vinisijus...

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.24. | 22:58

I Real je zgromio Espanjol - 4:1

Ne blista, štaviše muči se, ali uspeva Real nekako da pronađe put do pobede na startu nove sezone. Uspeva, jer u timu ima gomilu pojedinaca sposobnih da povuku tim onda kada mu ne ide, a ove večeri u prvi plan izbio je Vinisijus Žunior.

Prethodnih nedelja kritikovan zbog svog ponašanja na terenu, brazilski napadač je u šestom kolu Primere protiv Espanjola stavio svoju narav pod kontrolu i 'samo' igrao fudbal. Ne onoliko koliko je navikao, ali sasvim dovoljno da pokaže koliko ume i madridskom timu donese pobedu, četvrtu uzastopnu u svim takmičenjima - 4:1 (0:0).

Izabrane vesti

Trener šampiona Evrope Karlo Ančeloti iznenadio je odlukom da Vinisijusa ostavi na klupi, no kada je video da je đavo odneo šalu poslao ga je na teren da uradi ono što njegovi saigrači nisu uspevali više od sat vremena. Vanserijska asistencija, potom i gol, i to u razmaku od samo tri minuta, i Espanjol se našao na zemlji... Do Vinijevog ulaska Real nikako nije uspevao da slomi otpor katalonskog tima, kratko je čak bio i gubio, a sve pošto je još jedno poluvreme bacio niz vodu.

Jedna od karakteristika Reala u uvodnoj fazi nove sezone je da sporo 'pali', da je njegovom motoru potrebno makar 45 minuta da se dobro zagreje i dostigne radnu temperaturu. Tako je madridski tim i večeras, na sedmoj od osam utakmica u svim takmičenjima od starta takmičarske godine zatajio u prvom poluvremenu, ne uspevši da postigne gol. Trinaest udaraca, šest u okvir kola od kojih dva najopasnija u režiji Kilijana Embapea uputili su domaći fudbaleri do pauze, međutim, put do mreže Đoana Garsije, letošnje želje Arsenala, nisu uspeli da pronađu.

Espanjol za to vreme bezopasan, uglavnom u niskom bloku pred svojim golom, nemoćan da jednom testira Tiba Kurtou. Dugo je bezuspešno pokušavao i u drugom poluvremenu, a ipak je u 54. minutu uspeo da šokira Santijago Bernabeu. Umnogome mu je u tome pomogao i sam Kurtoa, pošto je nespretnom reakcijom zatresao sopstvenu mrežu posle oštrog centaršuta Hofrea Karerasa.

Zamirisalo je tada na prvi ligaški poraz Reala još od septembra prošle godine, ali reakcija Realovih fudbalera bila je ekspresna. Samo četiri minuta kasnije na gotovo identičan način Ančelotijev tim je došao do iznenađenja. Džud Belingem je oduzeo loptu Karlosu Romeru na levom krilu i snažno zavrnuo na prvu stativu, a do tada savršeni Garsija dozvolio da mu proše ispod ruke i završi praktično na gol-liniji odakle ju je u mrežu zakucao Dani Karvahal.

Odatle je stvari u svoje ruke preuzeo Visinijus, koji je odmah po primljenom golu ušao na teren. Prvo je u 75. minutu majstorski, spoljnim delom stopala kao na tacni poslužio Rodriga za preokret, a onda u 78. duplirao prednost otklonivši pitanje pobednika.

U samom finišu Embape je trijumf učinio još ubedljivijim iz penala koji je iznudio još jedan rezervista - Endrik.

PRIMERA – 6. KOLO

Petak

Alaves - Sevilja 2:1 (1:0)

/Karlos Visente 17, Karlos Martin 60 - Lukebakio 83/

Subota

Valjadolid - Real Sosijedad 0:0

Osasuna - Las Palmas 2:1 (1:1)

/Budimir 39p, Oroz 60 - Moleiro 41/

Valensija - Đirona 2:0 (0:0)

/Huanpe 56ag. Gomes 58/

Real Madrid - Espanjol 4:1 (0:0)

/Karvahal 58, Rodrigo 75, Vinisijus 78, Embape 90pen - Kurtoa 54ag/

Nedelja

14.00: (2,10) Hetafe (2,85) Leganes (4,80)

16.15: (1,70) Atletik Bilbao (3,60) Selta (5,30)

18.30: (4,40) Viljareal (3,70) Barselona (1,80)

21.00: (4,90) Rajo Valjekano (3,60) Atletiko Madrid (1,85)

Ponedeljak

21.00: (1,90) Betis (3,50) Majorka (4,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Real MadridVinisijus ŽuniorEspanjolPrimera

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara