Aleksandar Mitrović (Reuters)
Aleksandar Mitrović (Reuters)

Mitrović izbušio Rajkovićevu mrežu u najvećem saudijskom derbiju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 21:57

Ove sezone ga ni Ronaldo neće stići

Fudbalski su zajedno odrastali, radovali se evropskoj tituli u dresu omladinske reprezentacije Srbije, postali saigrači i nosioci igre Orlova, ali večeras su bili ljuti rivali u najvećem derbiju saudijskog fudbala.  

Aleksandar Mitrović je izbušio mrežu Predraga Rajkovića, nastavio sa sjajnom formom i učvrstio svoj tim na čelu ztabele ispred najvećeg rivala. Uz dva gola srpskog napadača. Al Hilal je deklasirao ljutog protivnika 3:1 i odlepio se od njega.

Izabrane vesti

U sjajnoj formi igra Mitrović u Saudijskoj Arabiji. U četiri meča od početka sezone je postigao već osam golova i ubedljivo je najbolji strelac lige. A njegov Al Hilal ima sve četiri pobede.

Rajkovićev Al Itihad je posle slabe prošle sezone, sa tri pobede u prva tri kola najavio da će opet biti najveći takmac Al Hilalu, ali večeras je dobio lekciju. Deklasiran je za nešto više od pola sata igre.

Već u trećem minutu je Mitrović nadmudrio Rajkovića udarcem glavom posle odličnog skoka i još lepše asistencije Rubena Neveša. Desetak minita kasnije ga je nadmudrio iz penala. Tačku na furiozno poluvreme domaćina je stavio najbolji saudijski fudbler Salem Al Davsari posle solo akcije. Lepo je bocnuo loptu preko Rajkovića

U nastavku je Al Hilal spustio gas, a počasni gol za Al Itihad je u 86. minutu postigao Karim Benzema. Njegov peti ove sezone i drugi je strelac lige. Kralj strelaca iz prethodne sezone Kristijano Ronaldo je stao trenutno na tri pogotka. Čini se da ove sezone niko neće zaustaviti Mitrovića da se okiti zvanjem najboljeg strelca lige.

Ceo meč poput Mitrovića u timu Al Hilala je odigrao i Sergej Milinković Savić.



tagovi

Al HilalPredrag RajkovićAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara