Samo Novi Beograd slavio na startu Regionalne lige, Radnički ispustio šest golova prednosti?!

Vreme čitanja: 2min | sub. 21.09.24. | 23:17

Slavlje ekipe Živka Gocića nad Primorcem (14:12), nestvaran pad sastava Uroša Stevanovića u poslednjih desetak minuta meča

IISamo je Novi Beograd slavio od srpskih klubova na na početku sezone u Regionalnoj ligi, dok su poraze doživeli Valis, Radnički iz Kragujevca, Šabac i Crvena zvezda.

Ekipa Živka Gocića savladala je Primorac iz Kotora sa 14:12 (2:2, 6:3, 2:3, 4:4), iako je bila ozbiljno oslabljena neigranjem Dimitriosa Skumpakisa i prvog golmana Frančeska de Mikelisa.

Izabrane vesti

Kotorani su bolje startovali, poveli su sa 2:0, ali Novi Beograd je polovinom druge deonice uspeo da napravi preokret i stečeno vođstvo, koje je sredinom treće četvrtine iznosilo četiri gola razlike, uspešno je sačuvao do kraja.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Angelos Vlahopulos sa pet golova i Milioš Ćuk koji se tri puta upisao u listu strelaca. Kod gostiju istakli su se Nika Šušijašvili i Marko Mršić sa po tri pogotka.

Radnički je neočekivano poražen od Primorja iz Rijeke nakon peteraca - 13:14 (10:10), iako je sredinom treće četvrtine imao čak šest golova prednosti. Ipak, nakon toga je ekipa Uroša Stevanovića doživela potpuno pomračenje u igri, a gosti su do izjednačenja i peteraca stigli 36 sekundi pre kraja iz kontranapada koji je realizovao Karlo Babić.

Najefikasniji u regularnom delu susreta bili, sa po tri pogotka, bili su Strahinja Rašović u timu Radničkog i Tin Brubnjak u ekipi Primorja.

Crvena zvezda je praktično tokom čitavog meča jurila prednost Solarisa, ali je na kraju uspela da izbori samo častan poraz - 10:11 (3:5, 1:1, 2:4, 4:1).

Crveno-beli su bili bolji samo u poslednjoj deonici, u koju su ušli sa četiri gola zaostatka, uspeli su da dođu do minimalnog zaostatka na dva minuta do kraja, ali nisu imali snage da se izbore za peterce. Poslednji udarac na meču imao je Ivan Basara u poslednjoj sekundi meča, ali nije uspeo da zatrese mrežu gostiju.

Najefikasniji igrač meča bio je Kristijan Šulc iz Crvene zvezde sa četiri gola, dok su sa druge strane po tri postigli Antonio Petković i Roko Pelicarić.

JADRANSKA LIGA – 1. KOLO:

Petak

Jadran Herceg Novi - Mladost 11:9

Subota

Jadran Split – Valis 18:6

Jug – Šabac 19:15

Novi Beograd – Primorac 14:12

Crvena zvezda – Solaris 10:11

Radnički KG – Primorje 13:14 (10:10)



tagovi

VK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK RadničkiVK ValisŽivko GocićUroš Stevanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara