PLUS-MINUS: Vreme je da Dubljević pokaže šta zna, Hermanson juriša ka trofeju u stilu vikinga

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.19. | 15:08

Povodom odlučujuće borbe za trofej u Evrokupu

Veliki košarkaški rat je spao na završnu borbu, nakon koje će pobednik visoko u vazduh podići ruke zajedno sa trofejom Evrokupa. Neće se slaviti samo zbog toga, jer će pobednik duela između Valensije i Albe obezbediti sebi kartu za učešće u Evroligi naredne sezone i mogućnost da odmeri snage sa velikanima evropske košarke. Zbog toga motivacija u oba tabora ne bi smela da izostane, iako će pritisak na igrače biti veliki.

Bojan Dubljević (Valensija) - plus, granica 10,5

Izabrane vesti

Crnogorski košarkaš igra konstantno dobro, a i u obe finalne partije pružio je sasvim solidnu igru. Pretplatio se igrač Valensije na skor od devet poena, pošto je i u Španiji i u Nemačkoj stao upravo na tom broju. Večeras od njega treba očekivati dosta više, a Dubljević će sigurno želeti da pokaže zbog čega je uvršten u najbolju petorku lige.

Fernando San Emeterio (Valensija) - plus, granica 9,5

Na početku serije, najavili smo da bi Fernando San Emeterio iskustvom mogao da donese prevagu na stranu španskog tima. Nije izneverio očekivanja, a može se reći da ih je i premašio. Bio jedan od najboljih igrača na parketu u prva dva susreta ove finalne serije. San Emeterio je ubacio ukupno 27 poena za sada u ovom finalu, što svakako jeste dosta više od njegovog proseka. Želeće iskusni Španac da stavi ruke na još jedan trofej, pa od njega treba očekivati da grize kao nikada pre.

Martin Hermanson (Alba Berlin) - plus, granica 11,5

Momak sa Islanda pruža možda i najbolje partije u čitavoj karijeri, pa se može reći da jednom rukom vuče Albu ka trofeju u Evrokupu. Hermanson je u prva dva okršaja protiv Valensije zabeležio ukupno 30 poena, a na drugom meču u Berlinu je dodao i sjajnih šest asistencija. Možda inspirisane partije leže u činjenici da je njegov ujak nekada nastupao za ekipu Valesnije... Kako bilo, i večeras od Hermansona treba očekivati dobru partiju.

Luk Sikma (Alba Berlin) - plus, granica 10,5

Ko će povući Albu napred, ako ne najkorisniji igrač ove sezone u Evrokupu? Luk Sikma se nije proslavio u prvom okršaju u Valensiji, ali je zato u Berlinu pokazao zbog čega je među najboljima. Amerikanac je u petak zabeležio 15 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, pa treba očekivati da u dobrom ritmu nastavi i večeras. Verovatno će trener domaćih, Haume Ponsarnau, reći igračima da posebnu pažnju obrate upravo na njega, ali je izvesno da Sikma i pored toga poseduje dovoljne kvalitete da prebaci navedenu granicu.

Met Tomas (Valensija) - minus, granica 11,5

Kada govorimo o igri ovog košarkaša, dosta toga se svodi na šut sa distance. Ukoliko ga on ne služi u dovoljnoj meri, najčešće završava susret kao jednocifren. Upravo to je bio slučaj u Berlinu, gde ga je Alba limitirala na svega pet poena. Važnost utakmice bi mogla da mu veže ruke i večeras, pa bi Met ponovo mogao da ostane ispod navedene granice.

Nils Gifi (Alba Berlin) - minus, granica 8,5

Velika je važnost večerašnje utakmice za Berlince, pa zbog toga ponovo ne treba očekivati da Gifi uzme preveliki broj šuteva. Tokom sezone jeste bio prosečno dvocifren, ali će Aito Garsija Renenses verovatno palicu ipak poveriti drugim košarkašima. U prvom duelu u Valensiji zabeležio je sedam poena, dok je u Berlinu uspeo da dobaci do 11 poena. Večeras bi ponovo lako mogao da ode u novi „minus“.

EVROKUP - IGRAČI

V. Tomas (Valensija): 1,85 (granica 11,5) 1,85
S. van Rosom (Valensija): 1,85 (granica 10,5) 1,85
R. Giedraitis (Alba Berlin): 1,85 (granica 13,5) 1,85
P. Siva (Alba Berlin): 1,85 (granica 14,5) 1,85

EVROKUP - FINALNA SERIJA

Ponedeljak

20.30: (1,35) Valensija (16,0) Alba Berlin (3,50) /u seriji 1:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan Todorović
FotoStar Sport


tagovi

EvrokupBojan Dubljević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara