Nikola Jokić i Rudi Gober (©AFP)
Nikola Jokić i Rudi Gober (©AFP)

NBA VEČERAS: Jokić verovatno u minus, Bogdanović u plus

Vreme čitanja: 4min | pet. 21.04.23. | 15:39

Duel Niksa i Kavsa nije lak za prognozu, pa izaberite poene...

Večeras se u NBA ligi igraju još tri meča prvog kruga plej-ofa. Atlanta i Minesota su pod velikim pritiskom jer ako izgube večeras biće 3-0 za Boston i Denver u tim serijama, dok očekujemo da će onaj treći meč biti jako izjednačen.

ATLANTA HOKS - BOSTON SELTIKS

Izabrane vesti

Nisu jedina ekipa koja je upisala dva poraza u prve dve utakmice, ali Atlanta je ostavila najlošiji utisak u prvim danima ovogodišnjeg plej-ofa. Hoksi jednostavno nemaju rešenja za Boston, a ako Kvin Snajder ne napravi neke važne promene uoči nastavka serije, ovo bi moglo da se završi s metlom, pobedom Seltiksa 4-0. Situacija je takva da Boston ima dosta dobrih odbrambenih igrača na bekovskim pozicijama koji su u stanju da barem uspore, ako ne i zaustave, Treja Janga. Uz to su Seltiksi jako dobro pripremljeni na pokušaje slanja lob lopti prema Klintu Kapeli ili Džonu Kolinsu. I dalje se na utakmici dogodi nekoliko situacija gde ta dodavanja uspešno dođu do visokih igrača Atlante, ali to u ovoj seriji nije oružje na kojeg se Hoksi mogu da se uzdaju kao što to rade generalno.

Nakon prve utakmice smo pisali da bi Atlanta morala da proba da malo snizi petorku, odnosno da umesto Kapele ili Kolinsa u nju uđe Sadik Bej ili Džejlen Džonson. Snajder se nije usudio da to uradi, a iako je njegov tim solidno ušao u meč, vrlo brzo je Boston pokazao da su bolja ekipa te je mirno došao do druge pobede. Ne verujemo da će Snajder to da napravi i večeras pa Atlanta želi do pobede da dođe s istom idejom. Videli smo da ta ideja ne može da prođe protiv Bostona - moguće je da Atlanta eventualno dođe do pobede večeras, ali ovaj tim jednostavno nema nikakve šanse da napravi veliko iznenađenje i izbaci Boston iz plejofa.

Kada već Atlanta ne želi da menja ništa, onda ćemo mi na naš tiket da stavimo da će Bogdan Bogdanović da postigne više od 12,5 poena. Srbin mora da ima dobru utakmicu da bi Atlanta imala bilo kakvu šansu. U prvom meču je bio slab s devet poena, već u drugom je postigao 18 i mi mislimo da će da nastavi da bude efikasan.

NJUJORK NIKS - KLIVLEND KAVALIRS

Prve dve utakmice ove serije su pokazale ono što smo najavljivali, a to je da je ovo najneizvesnija serija u Istočnoj konferenciji. Ove dve ekipe su prilično izjednačene i to se vidi na mečevima. I jedni i drugi su do sada najviše koristili svoja najjača oružja - Niksi Džejlena Bransona i Džulijusa Rendla, a Kavsi Donovana Mičela i Darijusa Garlanda. Sva četvorica su odigrali dobro do sada i verujemo da će tako da bude do kraja serije, a pitanje konačnog pobednika bi moglo odlučiti priključivanje nekog trećeg igrača bilo kojoj ekipi.

U redovima Njujorka to bi trebalo da bude Imanuel Kvikli, sjajni bek koji je bio finalista izbora za najboljeg šestog igrača sezone, dok Klivlend očekuje nešto više od Evana Moblija. Ko će od njih dvojice da iskoči, tek ćemo da vidimo.

Teško nam je da prognoziramo ko će da pobedi u ovom meču pa idemo na zbir poena na našem tiketu. Margina je 211,5. Mi biramo minus. U prvom meču je bilo 198 poena, u drugom 197. Nadamo se nastavku tog trenda.

MINESOTA TIMBERVULVS - DENVER NAGETS

Prve dve utakmice u ovoj seriji su pokazale da je Denver jednostavno bolja ekipa od Minesote. Nemaju Timbervulvsi dovoljno oružja da zaprete Nagetsima bez obzira na to što u svojim redovima imaju Entonija Edvardsa, Karl-Entonija Taunsa, Rudija Gobera i Majka Konlija. Minesota nije tekom cele sezone pronašla igru, a veliki im je problem što jako malo mečeva obe njihove velike zvezde, Edvards i Tauns, odigraju dobro. Dobijemo mi dobre partije jednog od njih, ali Minesoti je potrebno da obojica budu dobro raspoloženi da bi mogli da upišu pobede.

Možda je večeras velika šansa za njih jer Nikola Jokić ima lakšu povredu ručnog zgloba i mogao bi da preskoči ovaj meč. Nije ta povreda ništa ozbiljno, ali u Denveru bi mogli da ga poštede ove utakmice ili da ga u njoj malo koriste s obzirom na to da je valjda svima jasno da Minesota jako teško može da okrene ovu seriju. Bez Jokića na terenu Minesota bi mogla da dominira u reketu, a to je prilika da Tauns pokaže šta može. Zanimljivo će svakako biti pratiti i dvoboj Džamala Marija i Edvardsa. Obojica su bili dobri u prvim mečevima i mogli bi opet da naprave pravi spektakl.

Šta se tiketa tiče, mi ćemo staviti Jokića manje. Ne zato šta mu ne verujemo, nego iz gore opisanih razloga - zbog povrede bi mogao da igra dosta manje. A ako se dogodi da dođe vest da uopšte neće igrati, onda ćemo staviti Marija više poena. Neko će morati da postiže poene bez Srbina.

NBA VEČERAS

01.00: (2,95) Atlanta (13,0) Boston (1,50)

02.30: (1,75) Njujork (12,5) Klivlend (2,30)

03.30: (2,30) Minesota (12,5) Denver (1,75)

*** Kvote su podložne promenama

Piše: Emir FULURIJA



tagovi

Nikola JokićDenver NagetsNBA ligaNBA plej-ofMinesota Timbervulvs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara