Donovan Mičel i Džejson Tejtum (© AFP)
Donovan Mičel i Džejson Tejtum (© AFP)

Tejtum i Braun režirali brejk u Klivlendu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.05.24. | 04:57

Seltiksi ponovo vode u plej-of seriji

Ako postoji neka serija gde postoji apsolutni favorit, onda je to okršaj Bostona i Klivlenda. Svi očekuju da Seltiksi rutinski dođu do finala konferencije, ali dogodio se jedan kiks na njihovom terenu koji je doduše sada ispravljen.

Seltiksi su napravili brejk u pravom trenutku pošto su uspeli ubedljivo da nadigraju Kavalirse u Klivlendu rezultatom 106:93.

Izabrane vesti

Kavalirsi već sada mogu da budu zadovoljni sezonom. Prvi put posle ere Lebrona Džejmsa su uspeli da pobede u plej-of seriji. Doduše bilo im je potrebno sedam mečeva da bi slomili otpor Orlanda u prvoj rundi, a sada se čini da jednostavno nemaju dovoljno napadačkog oružja da se suprodstave Bostonu.

Sve je spalo na leđa Donovana Mičela. Nekadašnji igrač Jute i dalje igra sjajnu košarku. U stanju je da pronađe put do koša iz svakakvih situacija. Pogađa dalekometne šuteve, ali sve to skupa nije bilo dovoljno večeras da se pobedi.

Ubacio je čak šest trojki u prvom poluvremenu kada se Klivlend održavao u igri, ali sve je bilo rešeno početkom drugog poluvremena.

Boston je napravio veliku seriju 14-0 u kojoj je zablistao Džejson Tejtum. Stvorili su tada Seltiksi dvocifrenu prednost koju do samog kraja meča nisu ispustili.


Najefikasniji u pobedi je već pomenuti Tejtum. Okončao je meč sa 33 poena, 13 skokova i šest asistencija, izvanredno ga je pratio Džejlin Braun sa 28 poena, dok je Džru Holidej dao 18. Tako su najbolja tri igrača Bostona ponela veliki teret i pokazala da su u ovom momentu bolji tim od Klivlenda.

Kao što smo istakli u Kavalirsima je sve spalo na Mičela koji je dao 33 poena.




tagovi

Boston SeltiksKlivlend KavalirsNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara