Kendrik Nan (Foto: Evroliga)
Kendrik Nan (Foto: Evroliga)

Nan ima san: Ovde sam zbog titule u Evroligi

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.24. | 13:21

"Ostaju nam još dve utakmice, nema više serija, sada je sve na crti"

Atina, barem onaj zeleni deo nje slavi Kendrika Nana. Američki bek je fantastičnom izvedbom u petom meču plej-of serije sa Makabijem (81:72) doneo Panatinaikosu dugo iščekivani plasman na Fajnal for Evrolige. Nekadašnji NBA talenat je u odlučujućem meču protiv Izraelaca ubacio 26 poena, od kojih neke od ključnih u samoj završnici. Ali, time se ne miri, cilj mu je sa ekipom stane na krov Evrope. Kako kaže, zbog toga je došao.

"Ovde sam zbog titule u Evroligi, ovo je samo korak do tamo. Ispunili smo sve kolone na tom putu, sada nam ostaju još dve utakmice. Nema više serija, sada je cela sezona na liniji.", istakao je Nan za "Jurohups" posle obezbeđene karte za Berlin pa dodao: "Ponosan sam na rad koji smo uložili, na naš tim, na trenerski štab koji nam je verovao od početka do kraja. Tako sam ponosan. Prvi put igramo jedni sa drugima, okupili smo se, pobratili smo se, zbližili smo se i od tada hemija raste. Ponosan sam i srećan zbog nas.“

Izabrane vesti

Momak iz Čikaga je odao priznanje stručnom štabu i saigračima na sjajnom pripremi utakmice.

„Dobro smo se pripremili za pobedu u ovoj utakmici, dobro smo se pripremali cele sezone. Svaka čast stručnom štabu i našim momcima. Nisam bio zadovoljan kako sam igrao u prvom meču, imao sam problem sa faulovima, što me je u suštini izbacilo iz meča. U narednim mečevima sam izlazio sa istim pristupom, samo igrao pametnije, a moji saigrači su istupili, to je bio timski rad."

Za preuzimanje junačkog plašta je doživeo da mu prepuna "OAKA" skandira što nije nešto čime mnogo košarkaša može da se podiči.

„Volim ovu atmosferu, luda je. Navijači su neverovatni, čak i u gradu, svaki dan, mnogo ih cenim“, zaključio je Nan, koji je potpisao novi ugovor sa Zelenima na još dve godine, ali sa NBA klauzulom za predstojeće leto.


tagovi

KK PanatinaikosEvroligaKendrik Nan

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara