Veghorst (©Reuters)
Veghorst (©Reuters)

Veghorst ponovo o svađi sa Mesijem: Sada se, barem, zna za mene

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.12.22. | 19:20

Holanđanin po povratku u Tursku još jednom govorio o raspravi sa najboljim igračem Svetskog prvenstva u Kataru

Veoma napeto bilo je u četvrtfinalnom duelu Argentine i Holandije na minulom Mundijalu u Kataru. Gaučosi su u finišu meča ispustili dva gola prednosti (2:0) i tek posle penala uspeli da eliminišu Lale.

Odluka Luja van Gala da desetak minuta pre kraja uvede 30-godišnjeg Vuta Veghorsta ispostavila se kao odlična. Visoki napadač Bešiktaša s dva pogotka je doneo izjednačenje Holandiji, potom i bio precizan s bele tačke, ali nije to bilo dovoljno da se zaustavi Argentina. Promašaji Van Dajka i Berghujsa u prve dve serije skupo su koštale Holanđane.

Izabrane vesti

Temperamentni Južnoamerikanci proključali su posle odlučujućeg pogotka Lautara Martineza za prolaz u polufinale i umesto jedni drugima u zagrljaj potrčali ka holandskim igračima, selektoru i članovima stručnog štaba da ih provociraju. Bila je to reakcija Argentinaca na neke od izjava iz suprotnog tabora u najavi utakmice, kao i na pojedine pokušaje Holanđana da psihološkim igricama poremete koncentraciju rivalima uoči penala.

I nije se završilo na tome. Tokom izjave za argentinsku televiziju odmah posle utakmice, Lionel Mesi nije mario što se nalazi uživo u programu. Kada je video pomenutog Veghorsta, kapiten Argentine nije mogao da se suzdrži.

"Šta gledaš, glupane? Beži tamo", vikao je je Mesi.

Verbalni sukob nastavljen je i u tunelu na putu ka svačionicama, a situacija se smirila tek pošto su reagovali Mesijevi saigrači i kum, bivši reprezentativac Argentine Serhio Aguero.

Po povratku u Tursku, napadač Barnlija na pozajmici u Bešiktašu ponovo je pričao na temu incidentne situacije.

"Za mene su svi isti tokom utakmice. Uvek se borim za pobedu, što sam radio i tada. Imali smo neke situacije sa Mesijem tokom meča, zbog čega je možda bio iznenađen, ali ja ga jako poštujem, on je jedan od najboljih u istoriji. Posle utakmice hteo sam da mu pokažem koliko ga cenim, ali možda to nije bilo dovoljno jasno... Ako ništa, sada se barem zna za mene", našalio se Veghorst, koji je u miks-zoni prosle utakmice novinarima objašnjavao da je bez obzira na verbalne sukobe Argentinaca i Holanđana želeo da pita Mesija da mu pokloni dres.

Nije, ipak, visoki Lala odabrao pravi trenutak za tako nešto. Zbog napete utakmice ključala je krv u žilama Argentinaca koji su Katar došli da osvoje Zlati globus na poslednjem Svetskom prvenstvu sa Mesijem u timu. Možda ako bi Veghorst sada pozvao Lea dobio bi suvenir.


tagovi

Vout VeghorstFudbalska reprezentacija HodnurasaLionel Mesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara