(©Hajduk.hr twitter)
(©Hajduk.hr twitter)

U Hajduku 20 zaraženih, odložen derbi sa Dinamom

Vreme čitanja: 1min | pon. 15.02.21. | 18:53

Više od polovine članova prvog tima koji su putovali na gostovanja Osijeku i Rijeci vratilo se sa simptomima

Najveći hrvatski derbi odložen je zbog velikog broja igrača Bilih zaraženim virusom korona. U Hajduku je 20 članova prvog tima, od toga 12 igrača, dobilo pozitivan test, pa je zahtev splitksog Hajduka za odlaganje meča 22. kola hrvatskog šampionata uvažen.

Derbi je trebalo da se odigra u nedelju, 21. februara, sa početkom u 17.45, a ovo je drugi meč u nizu koji su Splićani odložili. Prvi pozitivni slučajevi pojavili su se na gostovanjima Osijeku u Rijeci, a pred meč sa Slaven Belupom tim sa Poljuda je imao sedmoricu članova prvog tima pozitivno testiranih.

Izabrane vesti

Kompletan tim Hajduka je u samoizolaciji i veliko je pitanje da li će Splićani moći da igraju protiv Rijeke na Poljudu narednog vikenda ili će i taj susret biti odložen. Upravo su se Riječani tokom jeseni suočavali sa sličnim problemima. Takođe su imali dvocifren broj zaraženih članova prvog tima, morali su u samoizolaciju, a za gostovanje Napoliju u grupnoj fazi Lige Evrope bili su priključeni igrači iz omladinskog pogona.

Derbi između Dinama i Hajduka odigraće se u prvom mogućem slobodnom terminu. Jasno je da će izvesno vreme proći jer Modre očekuju obaveze u nokaut fazi Lige Evrope. Dinamo u šesnaestini finala ukršta koplja sa ruskim Krasnodarom i do početka marta igra utakmice na svaka tri dana.



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebHrvatska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara