(©Reuters)
(©Reuters)

Sve što šutnu završi u mreži: Forest neće brinuti za opstanak, sad štrecaju od njega

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.09.24. | 17:02

Notingem i posle pet kola neporažen, izdržao protiv Brajtona sa igračem manje i isključenim Nunom Espiritom Santom – 2:2

Tresli su se proteklih sezona u Notingemu, brinuli za opstanak. Ove sezone – sasvim je izvesno – neće morati, došlo vreme da protivnici štrecaju od njega. Možda ne stvara previše šansi, možda nije dovoljno atraktivan i ne napada u talasima, međutim, sve što šutnu igrači Foresta ka golu – završi u mreži.

Ni to što je ostao sa igračem manje, ni to što je isključen Nuno Espirito Santo nije sputalo Notingem na Ameksu. Izdržao je u završnici, čak imao i dobru priliku da trijumfuje – doduše, sve i da je Ramon Sosa odigrao kako treba ili šutirao na gol i dao ga, pogodak bi bio poništen zbog ofsajda – nije došao do nova tri boda i skalpa, kao protiv Liverpula u prošlom kolu, ali ostao je neporažen na gostovanju Brajtonu i produžio seriju u Premijer ligi – 2:2 (2:1).

Izabrane vesti

Forest ni posle pet kola ne zna za poraz. Pobeda na Enfildu, a ni sve ostalo što je Nuno Espirito Santo u novoj sezoni uradio, nije nikakva slučajnost. Jer, ne samo da je Notingem bez poraza u Premijer ligi, da je u gornjoj polovini tabele, već nije položio oružje protiv još jedne izrazito ofanzivne ekipe. Brajton je tukao Mančester junajted, ukočio je Arsenal i Fabijan Hirceler proglašen je za trenera meseca u avgustu.

I danas je Brajton imao posed, imao igru, davao i golove, međutim, bezmalo svaku loptu koju je Notingem Forest uputio ka njegovom golu, otišla je iza leđa Barta Ferbrugena. Tri udarca – dva pogotka. Sveukupno izglednije prilike, iako ih je imao manje.

Stajao je iza lopte i čekao kao kobac, i vrlo brzo ju je dočekao. Kalum Hadson Odoi je oboren sa leđa u kaznenom prostoru, a Kris Vud realizovao je jedanaesterac. Odolevao je tim Nuna Espirita Santa do pred kraj prvog poluvremena, da bi pokazao slabosti. Nemanja Milenković nije bio blizu Džeka Hinšelvuda, koji se digao u vazduh i glavom zakucao loptu u mrežu. A, koji minut kasnije prelep gol Danija Velbeka iz slobodnjaka…

No, imao je Notingem kečeve koje nije izvukao iz rukava. Uhvatio je domaćina na spavanju u drugo poluvremenu, jednom loptom pocepao kompletnu defanzivnu koncepciju. Žota Silva je na kraju bio nesebičan, a Ramon Sosa nije imao težak zadatak. Sve što je trebalo jeste da ćušne loptu u mrežu. Ostao je Forest u finišu bez Morgana Gibs Vajta – zaradio drugi žuti karton – isključen je i Nuno Espirito Santo, ali treći put nije kapitulirao.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 0:3 (0:2)

/Džekson 4, 18, Palmer 47/

Aston Vila - Vulverhempton 3:1 (0:1)

/Votkins 73, Konsa 88, Duran 90+4 - Kunja 25/

Liverpul - Bornmut 3:0 (3:0)

/Dijaz 26, 28, Nunjez 37/

Sautempton - Ipsvič 1:1 (1:0)

/Dibling 5 - Morsi 90+5/

Fulam - Njukasl 3:1 (2:1)

/Himenez, Rou 22, Nelson 90+2 - Barns 46/

Totenhem - Brentford 3:1 (2:1)

/Solanke 8, Džonson 28, Medison 85 - Embuemo 1/

Lester - Everton 1:1 (0:1)

/Mavididi 73 - Endiaje 12/

Kristal Palas - Mančester Junajted 0:0

Nedelja

Brajton - Notingem Forest 2:2 (2:1)

/Hinšelvud 42, Velbek 45 - Vud 13pen, Sosa 70/

17.30: (1,80) Mančester Siti (3,60) Arsenal (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrajtonNotingem ForestPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara