(©Starsport)
(©Starsport)

O ulaganjima večitih: Iz Humske kažu da je strategija bitnija od novca

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 13:04

„Zvezda je pravila tim za učešće u Ligi šampiona, to je njena stvar, sposobnost, mogućnost, ali...“, kaže trener Stanojević

Kad bi se računala ulaganja ne bi moralo da se izlazi na teren, ali u Humskoj velike nade polažu baš u prednost igranja večitog derbija kod kuće, iako je Crvena zvezda daleko više novca uložila između dva prvenstva u obnavljanje kadra.

Prvak Srbije je izdvojio bezmalo 18.000.000 evra za potpise, Partizan tek nešto malo manje od 4.000.000, međutim, to je tržište. Teren često pokaže drugu sliku.

Izabrane vesti

„Ne znam za cifre, niti sam razmišljao na tu temu, logično je da je Zvezda pravila tim za učešće u Ligi šampiona, to je njena stvar, sposobnost, mogućnost, ali... Derbi je posebna utakmica. I ranije se dešavalo da neko ulaže više, a neko manje. Da bar to bude strateški, pa da odmeravamo snage. Novac pomaže u nekim stvarima, ali ako napravite odgovarajuću strategiju možete da budete konkurentni“, smatra Aleksandar Stanojević.

Derbi dolazi u nepovoljnom trenutku za obe ekipe: Partizan je poslednji meč izgubio od OFK Beograda, a crveno-beli od Benfike.

„Ne bih previše o njima, ali za nas je svaki put kad izgubimo ili odigramo nerešeno nepovoljo. Pratio sam Zvezdin susret sa Benfikom, kao i ostale njene utakmice, međutim, kad ste u Ligi šampiona to je drugi nivo fudbala, drugačije okolnosti u odnosu na prvenstvo, da bismo mogli da sudimo problemima u igri rivala“.

Ako ništa drugo, Vladan Milojević ima kadrovskih, jer je iz stroja ispao Ognjen Mimović.

„U ovom času moramo najpre da rešavamo naše stvari, a naravno da razmiščajmo ko će kod njih biti desno, ko levo, ko će biti bonusi. Dosta je kombinacija da bismo se opterećivali“, zaključio je Stanojević.


tagovi

FK PartizanMozzart Bet Superliga174. večiti derbiAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara