(© OK Levski)
(© OK Levski)

Omaž legendama: Levski ponovo osvojio Novi Sad, crveno-bele dame najbolje na Banjici...

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.09.24. | 16:22

Završeni su turniri koji se održavaju u čast Žarka Petrovića, Radovana Dabića i Dragana Šakote

Spuštena je zavesa na tradicionalne pripremne turnire u Novom Sadu i Beogradu. Trofeji su posle više dana zanimljivih utakmica pripali odbojkašima Levskog iz Bugarske i odbojkašicama Crvene zvezde.

Nastavila je Vojvodina da čuva sećanje na legende kluba kakve su bili Žarko Petrović i Radovan Dabić. Evociranje uspomena na tandem velikana događaja se godinama unazad, a i sami učesnici imaju priliku da se u takmičarskom delu uvere u formu pred početak sezone. Upravo su i prvotimci Levskog pokazali da su trenutno za nijansu spremniji od rivala, odbranivši pehar ispred grčkog OFI-ja, rumunske Arkade i Lala. Ekipa iz Sofije je turnir završila sa tri pobede, čime je i potvdila da je zasluženo pobrala lovorike. Prema očekivanju, nagrada za najboljeg igrača otišla je u tabor novog-starog osvajača. Ne bi bilo nepravedeno da je bilo i drugačije, ali je na kraju izbor pao na 20-godišnjeg korektora Venislava Antova.

Izabrane vesti

Iako su Novosađani ostali na začelju, bez ijednog trijumfa sa samo jednim dobijenim setom, trebalo bi napomenuti i da su imali ozbiljnih kadrovskih problema. Rovitost sastava, koji je gotovo bio desetkovan zbog bolesti i povreda, umnogome je uticao da se bivši šampion države ne prikaže navijačima u željenom izdanju. Kako usled objektivnih razloga i nisu mogli značajnije da se suprostave kvalitetnim protivnicima, opšti utisak je da su puleni trenera Marka Narančića u ovom trenutku i pružili maksimum.

Interesantne borbe vodile su se i na Banjici, samo što su u glavnim ulogama bile odbojkašice. Crvena zvezda je još jednom organizovala sada već čuveni Memorijalni turnir "Dragan Šakota–Šale". Crveno-bele su posle dva dana nadmetanja pokorile konkurenciju. Prvo su u polufinalu savladale Novi Sad – 3:0, dok su u finalu 23. izdanja nadigrale obrenovački TENT – 3:1. U utakmici za treće mesto, pazovačko Jedinstvo bilo je bolje od Novosađanki – 3:1.

Memorijal velikana "Žarko Petrović i Radovan Dabić" (Novi Sad) - rezultati

Vojvodina - OFI 0:3

Arkada - OFI 1:3

Vojvodina - Levski 1:3

Levski - OFI 3:1

Vojvodina - Arkada 0:3

Arkada - Levski 1:3

Memorijal "Dragan Šakota–Šale" (Beograd) - rezultati

Polufinale

Novi Sad - Crvena zvezda 0:3

TENT - Jedinstvo (Stara Pazova) 3:0

Meč za treće mesto

Jedinstvo (Stara Pazova) - Novi Sad 3:1

Finale

Crvena zvezda - TENT 3:1


tagovi

ŽOK Crvena zvezdaSuperliga Srbije u odbojciOK VojvodinaOK TentŽOK Jedinstvo Stara PazovaNovi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara