Kilijan Embape (©Reuters)
Kilijan Embape (©Reuters)

Sudija razljutio Embapea: Posle rasprave oko penala dva gola za het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.03.24. | 22:48

Napadač Pari Sen Žermena raspucan u Monpeljeu za ubedljivih 6:2

S obzirom na veliku bodovnu zalihu u odnosu na rivale iz francuskog prvenstva, rasterećeno igraju fudbaleri Pari Sen Žermena u drugom delu sezone. Ipak, tri uzastopna remija nisu nešto što njihove navijače, pa i trenera Luisa Enrikea, ostavlja ravnodušnima. I večeras su se u Monpeljeu nervirale pristalice gostujućeg tima, ali su u drugom poluvremenu stvari došle na svoje mesto. PSŽ je upisao prvu pobedu u Ligi 1 nakon mesec dana i to sa ubedljivih 6:2.

Domaćini su u prvom poluvremenu uspeli da nadoknade 0:2, ali po povratku sa odmora nisu imali rešenje za motivisanog Kilijana Embapea. Sa dva gola u drugom poluvremenu, uz onaj iz 22. minuta, sjajni napadač stigao je do svog drugog het-trika ove sezone u prvenstvu, kao i jubilarnih 250 golova za klub iz Pariza.

Izabrane vesti

Posle izmene na poluvremenu protiv Monaka (0:0), pa uvođenja sa klupe protiv Remsa (2:2), Enrike je za ovaj meč nacionalnog prvenstva rešio da pusti Embapea da igra od početka do kraja. I vratilo mu se to golovima, a može biti da je španski strateg "namirisao" da je njegov (još neko vreme pre nego što na leto ode u Real Madrid) igrač motivisan da u drugom poluvremenu odigra na visokom nivou, pošto se uoči odlaska na odmor žustro protivio odluci sudije Florana Bate da dosudi penal za Monpelje nakon sudara Đanluiđija Donarume i Tanžija Kulibalija.

Uspeo je krilni napadač Monpeljea prvi da stigne do lopte, ali je Italijan odbranio, a onda pao preko njega. Nešto slično videli smo u nedavnom susretu Partizana i Napretka, s tim da tada arbitar Nikola Radaković nije pokazao na belu tačku, dok u ovom meču Floran Bate jeste.

Raspravljali su se Embape i Donaruma sa sudijom, ali uzalud. Ostala je na snazi odluka da je u pitanju prekršaj, te je Teži Savanije dobio šansu da izjednači na 2:2, nakon što su prethodno precizni za PSŽ bili Vitinja (14. minut) i Embape (22), a Nordin (30) za domaćine. Izuzetno snažno i precizno šutirao je kapiten Monpeljea i poravnao rezultat.

Bura oko penala - a imao je Bate još neke sporne odluke tokom utakmice - nije se stišala ni po odlasku igrača sa terena. U tunelu je umalo došlo do fizičkog obračuna predstavnika dva kluba, ali kada je utakmica nastavljena, ubrzo je rešeno pitanje pobednika.

Fantastičnim udarcem sa dvadesetak metara u 50. minutu Embape je poslao loptu pod prečku za svoj drugi gol u meču, da bi u 63. kompletirao het-trik. Pored njega, u drugom delu meča u strelce su se upisali Kang In Li (53) i Nuno Mendeš (89). Za najubedljiviju pobedu Parižana ove sezone u prvenstvu. I pozitivnu atmosferu pred odlazak na reprezentativnu pauzu tokom koje će, makar oni koji budu na raspolaganju Luisu Enrikeu, najveću pažnju verovatno posvetiti pripremi za okršaje sa Barselonom u četvrtfinalu Lige šampiona (10. i 16. aprila).

Inače, iako je doputovao sa saigračima u Monpelje, Usman Dembele nije bio u protokolu za večerašnju utakmicu pošto mu je tokom dana pukla bubna opna. Brzonogi napadač se, međutim, svakako očekuje u ponedeljak na okupljanju francuske reprezentacije za martovske prijateljske utakmice sa Nemačkom i Čileom.

FRANCUSKA 1 – 26. KOLO

Petak

Tuluz - Lion 2:3 (0:1)

/Dalinga 53, Sjero 59 - Lakazet 33, Šerki 77, O'Brajan 81/

Subota

Nant - Strazbur 1:3 (1:1)

/Džomert 36 - Gameiro 3, Emega 62, 78/

Lans - Nica 1:3 (0:1)

/Vai 76 - Mofi 11, 67, Tiram 53/

Nedelja

Brest - Lil 1:1 (0:0)

/Satrijano 80 - Dejvid 67/

Klermon - Avr 2:1 (2:1)

/Ča, 12, 45+4 - Aju 45+1/

Monako - Lorijen 2:2 (1:1)

/Mendi ag 27, Fofana 60 - Singo ag 1, Bakajoko 90+5/

Rems - Mec 2:1 (1:1)

/Dijakite 3, Ito 79 - Ata 14/

Ren - Marselj 2:0 (0:0)

/Terije 21, Burižo 77p/

Monpelje - PSŽ 2:6 (2:2)

/Nordin 30, Savanije 45+2p - Vitinja 14, Embape 22, 50, 63, Li 53, Mendeš 89/



tagovi

Kilijan EmbapePari Sen ŽermenFrancuska Liga 1

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara