Trenutak majstorstva Valentina Lazara (©Reuters)
Trenutak majstorstva Valentina Lazara (©Reuters)

Sedam golova, preokret, ''škorpion'' Lazara i Gladbah koji ne zna da sačuva prednost

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 20:10

Leverkuzen slavio u poslednjem meču sedmog kola Bundeslige - 4:3 (2:2)

Pravi bundesligaški derbi odigrali su Leverkuzen i Menhengladbah ovog popodneva. Sedam golova, preokret, igra u oba pravca i revolveraški obračun Lukasa Alarija i Larsa Štindla. Međutim, glavni utisak poslednjeg meča 11. kola Bundeslige je da četa Marka Rozea ima veliki problem kada treba da sačuva prednost. Ždrepci su dva puta stizali do vođstva, ali je Bajer bio uporan, u oba navrata se vraćao i na kraju slavio – 4:3 (2:2).

Pritom, ne dešava se prvi put ove sezone Menhengladbahu da ispušta prednost. U Ligi šampiona je prosuo dva gola viška protiv Reala, na Đuzepe Meaci je ispustio ostavio dva boda, isto toliko protiv Uniona i Volfzburga u prvenstvu – svaki put u finišu mečeva - ali, ako mu je za utehu, u tim situacijama je osvajao makar po bod. Danas je pak ostao praznih ruku, iako nije moralo tako da bude.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme obeležio je revolveraški obračun Alarija i Štindla. Kapiten Menhengladbaha postigao je oba pogotka gostiju, ali je Argentinac, koji od odlaska Kevina Folanda u Monako igra u životnoj formi, imao odgovor na oba. Sa današnja dva gola, Alario je trenutno na koti sedam na šest odigranih mečeva u prvenstvu.

Dugo se činilo da će drugo poluvreme biti sušta suprotnost prvog, ali je sredinom nastavka supertalentovani Florijan Virc odličnom dijagonalom otvorio kontru Musi Dijabiju, Francuz je ne baš najsjajnije uposlio Leona Bejlija, a brzonogi Jamajčin u padu iz nezahvalne pozicije ćušnuo loptu Zomeru kroz noge za potpuni preokret. Ubrzo je Ždrepci nokautirani. Nakon duže akcije loptu je sa boka zavrnuo Nadim Amiri, a Julijan Baumgartlinger je na drugoj stativi sproveo u nebranjenu mrežu.

Sve što je Menhengladbah uspeo je da smanji u nadoknadi meča preko rezerviste Valentina Lazara, ali na kakav način… Cantaršut Patrika Hermana sa boka, a Austrijanac u padu, popularnim ''škorpionom'' pogađa dalji ugao gola Lukasa Hradeckog (snimak na dnu teksta). Prava je šteta što ovaj gol imao samo ulogu utešnog...

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)

/Bitenkur 82 pen – Mojsander 67ag/

Subota

Augzburg - Herta 0:3 (0:1)

/Kunja 44pen, Lukebakio 51, Pjontek 86/

Majnc - Šalke 2:2 (2:1)

/Brosinski 6pen, Mateta 45+2pen - Ut 36, Sen Žust 82ag/

RB Lajpcig - Frajburg 3:0 (1:0)

/Konate 26, Zabicer 70pen, Anhelinjo 89/

Štutgart - Ajntraht 2:2 (2:0)

/Gonzales 17pen, Kastro 37 - Andre Silva 61, Abraham 75/

Union Berlin - Arminija 5:0 (3:0)

/Endo 5, Andrih 13, Beker 45, Kruze 52pen, Tojhert 89/

Dortmund - Bajern 2:3 (1:1)

/Rojs 45, Haland 83 - Alaba 45+4, Levandovski 48, Sane 80/

Nedelja

Volfzburg - Hofenhajm 2:1 (2:0)

/Stefen 5, Veghorst 26 - Adamjan 87/

Leverkuzen - Menhengladbah 4:3 (2:2)

/Alario 27, 41, Bejli 68, Baumgartlinger 82 - Štindl 18, 30/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaBajer LeverkuzenBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara