Eduardo je dao dva gola šampionu (@Reuters)
Eduardo je dao dva gola šampionu (@Reuters)

Sampaolijeva šamarčina Flamengu, Fereira dobio Sa Pinta u premijernom meču na klupi Palmeirasa, lider zakočio bez Galjarda (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 09.11.20. | 00:24

Zanimljivo 20. kolo brazilske Serije A. Atletiko MG pregazio šampiona Brazila i Južne Amerike. Internasional samo do boda na svom terenu. Novi poraz Vaska koji s klupe predvodi nekadašnji trener Crvene zvezde

Dramatična sezona nas očekuje u Brazilu. Favoriti na papiru padaju iz kola u kolo. Šest-sedam ekipa ima šampionske ambicije, za razliku od prošle sezone kada se Flamengo prošetao do krune.

Šampion je razbijen u Belo Orizonteu. Domaći Atletiko MG dobio je tim iz Rio de Žaneira sa 4:0. Četa nekadašnjeg trenera Sevilje, bivšeg selektora Argentine, Horhea Sampaolija silovito je krenula. Već posle osam minuta domaćin je imao prednost od 2:0. Odbrana Flamenga šuplja je kao švajcarski sir u poslednje vreme, a iz utakmice u utakmicu očajan je štoper Gustavo Enrike. On je častio Internasional pre dve nedelje sa dva gola, i proteklog vikenda je bio očajan u debakla od Sao Paula (1:4). Sada je već u četvrtom minutu loše reagovao. U prvi mah se učinilo da je reč o autogolu, ali je pogodak ipak pripisan Eduardu. Žalio se defanzivac gostiju da je povučen s leđa, ali na semaforu je pisalo 1:0.

Izabrane vesti

Domaćinu je gol dao krila, napadao je u talasima, a već u osmom minutu opet je loše reagovala odbrana gostiju. Iskusni Čileanac Maurisio Isla, letošnje pojačanje iz Fenerbahlčea, "zaplivao" je u prazno, a Keno je "kiflom" postigao i drugi gol za Atletiko MG.

Flamengo je imao mnogo veći posed lopte, napadao je, ali jalovo. Ekipa iz Belo Orizontea je sve dileme oko pobednika rešila u 59. minutu. Po levoj strani je odlično centrirao Arena, a Eduardo je glavom kroz noge drugi put matirao nemoćnog golmanu šampiona Brazila i Južne Amerike, Uga. Konačani rezultat delo je Zaračea, sedam minuta pre kraja.

Posle mesec dana pauze zbog povrede, za tim Flamenga je konkurisao i najbolji strelac prošle sezone Gabrijel Barsbosa, poznatiji kao Gabigol. Počeo je meč na klupi, a španski trener Domenek Torent nije hteo da rizukuje, pa ga nije uvodio u nastavku, kada je bilo jasno da bodovi ostaju u Belo Orizionteu. Atletiko je prekinuo lošu seriju od četiri meča bez pobede, pa je opet u igri za titulu.

Palmeiras je prošle nedelje smenio iskusnog stručnjaka Vanderleja Luksemburga, a na njegovo mesto stigao je mladi portugalski stručnjak Abel Fereira. On je debitovao na klupi novog tima pobedom u Rio de Žaneiru protiv Vaska sa 1:0. U duelu dvojice Portugalaca na klupama velikana, bolji je bio debitant, koji je dobio Rikarda Sa Pinta.

Nekadašnji trener Crvene zvezde još nema pobedu u šampionatu Brazila. Stigao je sredinom prošlog meseca na kormilo Vaska. Gol odluke delo je delo je nekadašnjeg napadač Šahtjora, Milana i Spartak iz Moskve Luiza Adrijana. Njemu je udarac sa bele tačke odbranio golman Kaufman, ali se lopta odbila do veterana, koji ju je sa par metara samo ćušnuo u mrežu. Vasko je u krizi. Već je ispadao iz elite, u klubu su previranja dve struje oko vođenja tima iz Rija, pa to utiče na loše rezultate Moreplovaca.

Internasional je dva puta vodio protiv Koritibe na svom terenu, ali je osvojio samo bod – 2:2. I tim rezultatom, ekipa iz Porto Alegrea ostala je na prvom mestu. Bez suspendovanog prvog strelca Serije A, Tijaga Galjarda, koji je postigao 15 golova ove sezone, domaćin nije mogao do pobede. On je prošle nedelje isključen u Sao Paulu u finišu meču protiv Korintijansa.

Santos je vodio u gostima protiv Bragantina sa 1:0 autogolom Leonarda Ortiza od 64. minuta. Crno-beli su prosuli dva boda u poslednjim trenucima meča, a defanzivac Ortiz se iskupio za autogol. Posle gužve u šesnaestercu gostiju bio je najsnalažljiviji i doneo vredan bod Bikovima. Baija je dobila Botafogo sa 1:0 golom Rodriginja iz penala u osmom minutu sudijske nadoknade.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Atletiko PR – Fortaleza 2:1 (0:1)

/Karlos 62, De Souza 90+1 – Bergson 18/

Sao Paulo – Gojas 2:1 (1:1)

/Brener 24, Gomes 79 – Fernandao 19/

Nedelja

Atletiko GO - Korintijans 1:1 (1:0)

/Oliveira 42 – Santos 57 penal/

Internasional - Koritiba 2:2 (1:0)

/Juri Alberto 33, Gustavo 58 - Augusto 47, Monteiro 74/

Vasko - Palmeiras 0:1 (0:0)

/Adrijano 73/

Atletiko MG - Flamengo 4:0 (2:0)

/Eduardo 4, 59, Keno 8, Zaračo 83/

Baija - Botafogo 1:0 (0:0)

/Rodriginjo 90+8pen/

Bragantino - Santos 1:1 (0:0)

/Ortiz 90+6 - Ortiz 64ag/

Ponedeljak

00.30: (1,92) Seara (3,40) Sport Resife (4,20)

00.30: (2,70) Fluminense (3,00) Gremio (2,85)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazilFlamengoAtletiko ParanenseInternasionalVasko da Gama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara