Šalke izgubio bitku: Nibel odlazi na kraju sezone

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.12.19. | 11:18

I to kao slobodan igrač, verovatno u Bajern

Priznao je Šalke poraz. Samo, to Nemcima nije problem da javno saopšte, ne boluju čelnici kluba od izražene sujete. Klub iz Gelzenkirhena objavio je na sajtu: Aleksander Nibel (23) odlazi na kraju sezone. Odbio je da produži ugovor.

Pregovori su trajali, na kraju je Nibel saopštio upravi Šalkea da neće produžiti ugovor. To znači da će na leto, kada mu vernost klubu istekne, otići kao slobodan igrač. To je i finansijski udarac za Rudare, pošto tržišna vrednost mladog golmana sigurno nije zanemarljiva.

Izabrane vesti

Prema brojnim informacijama koje su kružile nemačkim medijima u proteklom periodu, Nibel će vrlo verovatno preći u Bajern, koji u njemu vidi naslednika Manuelu Nojeru.

Nibel je, inače, trenutno pod suspenzijom, jer je dobio crveni karton kada je „razneo“ na terenu Mijata Gaćinovića na meču sa Ajntrahtom, ali u Šalkeu čvrsto veruju da će braniti najbolje što može i kada se vrati pred gol.

I što je najbitnije i drugačije nego kod mnogih drugih, nema naznaka da bi Šalke zbog svega mogao da ga skloni s gola.
Posle svih razgovora koje smo vodili sa Nibelom i njegovim savetnicima u proteklih nekoliko meseci, nismo previše iznenađeni njegovom odlukom i naravno da je poštujemo. Na kraju krajeva, ne moramo ni da je razumemo. Siguran sa da će Aleks dati sve od sebe za klub do kraja sezone. Od leta 2020. će se naši putevi razdvojiti“, rekao je Johen Šnajder, sportski direktor Šalkea, za klupski sajt.

Golman Šalkea je došao u klub 2015. godine, kada je imao 19 leta, a prethodna adresa mu je bio Paderborn, u kojem je ponikao.

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara