Komentari na vest

Šta bi Stanojević i Nikolić rekli za ovu odbranu Partizana?

B

B. Grobar

pre 8 dana

Rekli bi, da Duljaj i Nadj, nemaju ama bas nikakve veze u radu sa odbranom. Ponavljam, ama bas nikakve veze. Svako ko je igrao fudbal, makar na male golice u ulici gde je ziveo, zna mnogo vise od ove dvojice zajedno.
D

Dadada

pre 10 dana

Čak sam počeo po malo i da vas žalim....
g

gostttt

pre 10 dana

drim tim hahahah
r

rekli bi...

pre 10 dana

...mi smo jaki, ali nas stalno kradu. Neće da sude kako mi hoćemo.
L

Lalegale

pre 10 dana

Veliki strucnjaci
M

MND

pre 10 dana

Eh, zemljace moj, da je vise takvih kao Bajro.
G

GORPSTAS

pre 10 dana

'Ta bi reko Stanojević da je umesto Partizana poslata Zvezda u kvalifikacije za Ligu šampiona ?

Av

pre 10 dana

Ako bi Partizan imao ovaj dug jos jedno 10 ak godina i svake sezone sigurnu licencu da odigra par utakmica i ispadne u sezoni kupanja redovno kao sto je Zvezda radila, rekao bi ponovo ono sto je rekao u prvom mandatu ucinite nesto u Evropi i borite se za domaci fudbal.
M

Motilo

pre 10 dana

Stanoje bi rekao idemo pred skupštinu.
V

VOLIM PARTIZAN

pre 10 dana

Nije problem samo odbrana... problem su i zadnji vezni igraci i prednji vezni i krilni napadaci i centralni napadac... i klupa za rezerve i trener sa celim strucnim stabom... i na prvom mestu uprava... e, to je problem naseg PARTIZAN-a... dakle sve treba menjati ali bukvalno sve... VOLIM PARTIZAN
a

ajde...

pre 10 dana

To može sve menjati ali u trećoj ligi.
P

Pedja Vracar

pre 10 dana

Pa to su Dukijevi igraci Joksice. Opet amnezija pile? Da podsetimo, doveo 18 igraca, spao na 4 mesto, izbio 10 miliona iz dzepa jer je ispao iz Evrope! Dobio vise crvenih kartona nego unazad 10 godina svi i unazadio klub! Ne igra Medina, Kanute, Milicic..A ON je izgubio 4 u nizu utakmice! I onda se ostrve navijaci na Nadja! Gde to ima? Pa kako praviti pitu, kad si mu uvalio g...i jos likuje! Ako vi imate amneziju, mi koji pratimo nemamo! Gde je Pekar, jel gostuje opet negde ili ?
@

@Pedja Vracar

pre 10 dana

Kakve ima veze koliko je igraca doveo kad je kvalitet istih upitan. On se sa ovakvim igracima jos i dobro drzao. Naravno da je kriva podanicka uprava koja ima 0% uticaja u savezu, dozvoljavaju da im veciti rival odredi sudiju dva dana pred mec, pa ga opet izaberu za sledecu utakmicu i svima se smeju u lice i prave sprdnju od, ionako jadne i bedne lige.
S

Sima Arauho

pre 10 dana

Pa taj Ser Šamrok nam je i doveo ovog Saničanina sabotera koga se plasimo da uvrstimo u prvu postavu da ne napravi penal ili crveni ili odigra protivnickom spicu u noge.
@

@Sima Arauho

pre 10 dana

Ser Shamrok je sa tim istim Sanicaninom i jos gomilom poulapnih i isluzenih igraca igrao nokaut fazu Lige Konferencije, dok sa ovim "pojacanjima" nisu uspeli da prodju kvalifikacije za isto takmicenje.
o

opa bato

pre 10 dana

Videli smo kako je odigrao konferenciju.
O

Ojo

pre 10 dana

Bajru Župića za trenera,legenda partizana.
g

gostić

pre 10 dana

Odbrana ne postoji,sve panj do panja,od bekova do štopera,a što se tiče bitange šamroja,treba mu zabraniti da pridje stadionu. Dovukao u Partizan raspale menadzerske kombinacije koje niko nije hteo,pantića,jojića,miljkona,otkupio holendera,doveo invalida obradovića i fejsu,a oterao Sumu i Asana. Zadržao raspalog Lolu,Brezancica,
@

@gostić

pre 10 dana

Miljkon je Kafu licno za Stojkovica i Filipovica. Suma je bio nedisclipinovan i divlji, a Asana je oterala uprava jer nije placala coveka sto, da podsetim, nije Stanojevicev posao. I jos jednom, cak i sa takvim "menadzerskim kombinacijama", covek je uspeo da dodje u nokaut fazu jednog evropskog takmicenja, ma kakvo ono bilo, sa 0 evra ulozenih u obestecenja.
G

Grga Cvarak

pre 10 dana

Ne lazi. Neda mi se sad da te hvatam u sve i jednoj lazi koju si napisao, pa cu ukazati samo na onu najocigledniju – Asano je raskinuo ugovor sa Partizanom zato sto mu klub nije isplacivao plate. Znaci, ne izmisljaj i ne sramoti se bezveze.
G

Gostgost

pre 10 dana

Sve bi ovo bili tako da i Nikolic i Stanojevic nisu imali zatvoreno 90% utakmica, gde protivnici nisu ni pokusavali da daju gol, a i da jesu, sudije bi ih sekle cim dodju na nekih 30m od gola Partizana. U tome je fora sa statistikom, mnogo informacija daje, ali ih ne stavlja u kontekst. Ali smo zato tu mi, svedoci tih velelepnih nizova Partizana, da podsetimo ljude kako je to zapravo bilo.
@

@Gostgost

pre 10 dana

Jeste, strasni Stanojevic i Nikolic, kojih se sve sudije boje. Oni zapravo nisu treneri, nego preruseni masoni koji drze sudijsku organizaciju, savez i medije. Toliko jaki da im nista nisu mogli ni Terzic, ni Covic, ni Dzajic, cak ih se i otac nacije bojao (iako je poznat kao osvedoceni partizanovac). Jadna nasa prepostena Zvezda, vecita opozicija, imala bi 70 titula da nije bilo svih tih kradja...
P

Psy

pre 10 dana

Tako je strasni Nikolic kojem je i Czv morala jadna toliko puta da se sklanja da se ne bi naljutio slucajno.
g

ghost*

pre 10 dana

Kad već pominješ nizove,vi ste sve rekorde u nizovima oborili,od penala,preokreta,pobeda,pa vam se smeje cela Evropa

Is

pre 10 dana

Najjace Partizan od pocetka sezone igra sve zatvorene utakmice a od kad je izgubio ovoliko bodova sada igra otvorene jedna je cinjenica samo da je Partizan u kanalu zato sto nema trenera i normalnu upravu a Zvezda nije bila mnogo bolja u decembru ali je otpustila onog Bahara.Partizan ostavio trenera i otpustio jednog od najboljih defanzivnih veznih u ligi Belica i mladog stopera Ilica koji je tek poceo da igra kako treba.Na to povreda Saldanje u spicu i onda se sve poremetilo tim vise nema ni glavu ni rep.
B

Boga mi...

pre 10 dana

Kako to Vucelic i Vazura ne rade u korist ekipe? Nego u ciju korist rade, moje babe?
@

@Boga mi

pre 10 dana

U korist onoga za koga ti i tvoja baba glasate.
(

(ko)lektor

pre 10 dana

Ajde sto padeze ne znate, nego sto vam ni komparacija prideva ne lezi. Inace, ovo se uci u petom razredu osnovne skole, ako ne i ranije. Los - gori - najgori.

Kalčopolista®

pre 10 dana

Da tebe cika Kalconi nauci kako je komparacija prideva od prideva pokvaren! Pokvaren-pokvareniji-najpokvareniji-VAR na Marakani (stepen najvece pokvarenosti)!!!
a

arroyo

pre 10 dana

školu si izgleda video samo na razglednici, ide loš, lošiji najlošiji, a zao, gori, najgori
Z

Zvlat BG

pre 10 dana

Oba kluba da se skinu sa državnih jasli i prepuste tržištu! Da prestane veštačko održavanje u životu i pravljenje "državnih" projekata! To podrazumeva izlazak politike/kriminala iz sporta! Nema nas nigde, neće nas biti nigde i bilo kakvo "ulaganje" para poreskih obveznika je čisto bacanje! Mora da se promeni model ponašanja, funkcionisanja i finansiranja! Sadašnji partijsko-ex-socijalistički model vodi u ambis i služi samo za enormno bogaćenje jedne male grupe ljudi!
K

Kudelja

pre 10 dana

Bravo za komentar!
Ž

Živke86

pre 10 dana

Sve je ovo tačno samo se ne odnosi na fudbal već na celu državu. Fudbal je tu samo kap u moru i ogledalo društva i države. Kad se sredi stanje u državi onda će i fudbal ali problem je što nema nikoga ko to hoće da uradi.
o

oče to

pre 10 dana

Dobro si setio sada, kada ste uzeli novce od države, a još niste platili porez a ni vratili stari dug bez pokrića. Sada ste se setili kada ste dotakli dno dna.
b

babangidaaa123

pre 10 dana

Sada se pravi drama i polivaju se pepelom svi u Partizanu, igračima se ubija samopouzdanje, a sve bez osnova. Trunku realnosti i poznavanja igre da poseduje fudbalska publika u Srbiji, ne bi se sada ovako kukalo. Prvo, Partizan nema upravu kluba, tj. ako je ima, bolje da je nema nego da ima ovakvu. Drugo, Partizan je objektivno drugi po znazi u državi, iza Crvene zvezde koja je apsolutno najjaci i tim i klub u ovoj zemlji već duži niz godina, s tim što se ove sezone dodatno uvećala razlika usled nenormalnog priliva sredstava od igranja lige šampiona i od prodaje igrača (u 6 meseci na samo 5 igrača je zaradila preko 30 miliona evra, a od kojih je u datom trenutku samo Eraković bio noseći igrač). Jednostavno nije moguće napraviti ekipu u 2 prelazna roka, sa više nego duplo manjim budžetom i pobediti jačeg protivnika. Treće, klub srlja već godinama. Ako Partizan želi iole neke rezultate i da napadne titulu, potrebno je da se dovede kvalitetan trener koji ume da radi sa igračima, da ih kvalitativno podiže i uz to da pravi organizovanu igru koja može da ugrozi jačeg od sebe, kao što je npr Žarko Lazetić, ali uz barem 2 sezone rada pre ozbiljnog napada na Crvenu zvezdu i veći budžet od ovog sada, koji nije mali uopšte. Pa onda kada se napravi dobra baza, onda se može nešto raditi i očekivati. Takođe, nije mi jasno čuđenje oko broja primljenih golova FKP ove godine. Da je velik broj, jeste, da je veći i nego što se očekivalo, jeste čak i to, ali ako se uzme u obzir da je barem 30 golova izvukao golman Jovanović ove sezone, inače najbolji golman u ligi gledajući duži niz godina unazad, kao i to da se igra jako ofanzivno, bez kvalitetnog i organizovanog pritiska na zadnje linije protivnika, da je Owusu ceo drugi deo sezone na vetrometini, potpuno sam, sa izuzetkom par mečeva kada je startovao sa Castillom i imao neku ispomoć, a pogotovo kada se uzme u obzir da odbranu čine Antić i Svetozar Marković koji nisu dorasli da nose odbranu Partizana, Kovačević koji ima samo 19 godina i tek je stigao u klub, nakon perioda ne igranja u Čukaričkom i Aranđel Stojković koji jednostavno nije dovoljno kvalitetan igrač za Partizan... Sve u svemu, za sledeću sezonu Lazetića, vreme i veru u njega, obavezno dobar prelazni rok i priliv finansija od evropskog takmičenja, pa polako rast...
R

Rodovlasnik

pre 10 dana

Jeste, Lazetic ce bas iz TSCa da predje u neki beogradski nebitan klub, haha. Vic godine.
M

Megaloman

pre 10 dana

Prijatelju, sve potpisujem uz jedanu malu ispravku. Bavio se se presekom sadašnjeg stanja i sve je tako, ali se nisi bavio uzrokom svega toga. Zašto je Zvezda uzela tolike pare od LŠ? Zato što je dobila enormna sredsta, prvi kapital da bi se pojačala koliko treba. Zato što ima ekskluzivno pravo na titulu i prema tome uzročno, jedina može tu LŠ i igrati. Partizanu se može pomoći i bez pomoći iz budžeta tako što bi ga se uguralo makar jednu sezonu u LŠ, ne treba za licencu iz budžeta, daće UEFA. To sew neće dogoditi vjer bi onda Partizan ojačao, a sve se čini da oslabi što je više moguće. I das znaš - jednog momenta će se pustiti i fer uslovi kada se oceni da je Zvezda na nivou Bajerna u odnosu na ostale srpske klubove. Kad bvude dovoljno jaka, još nije, neće joj trebati više ni sudije, ni nameštanja uz sklanjalice, baš ništa. To vreme ubrzano dolazi, još malo.
N

Nenad1246

pre 10 dana

8 godina ste uzastopno igrali kvalifikacije za LŠ i Zvezda vam je kriva što je bio mućak. Oće to. Naviknite se već jednom da ste tamo gde vam je mesto.
П

Па...

pre 10 dana

...не знам баш да ли су Звезди дали неке велике паре за ренесансу у Европи. Борјан из Кјелце, Стојковић из треће немачке лиге, Вујадин из Молдавије, Родић руска друга лига, Симић из Земуна, Милић из Спартака, Јованчић из Војводине, Павков из Радничког... За то време Бајбек из ПСЖ, Асано из Арсенала, Марковић из Фулама, Бамби из ЦСКА, Натхо из истог клуба... Процени сам ко је скупљи.
O

Oni

pre 10 dana

Bi rekli, ovo je svetska zavera, mi smo najbolji klub na svetu. Ali to što nas svaka buranija pobeđuje, ma nema veze. Eto to bi rekli.
@

@Oni

pre 10 dana

Ili, mozemo da prepisemo od jednog drugog kluba i krenemo da kukamo kako nas kradu, da je tole lopov, pokrenemo "5 minjta za spas fudbala", dogovorimo se sa jos nekoliko klubova da posedaju na travu, otvoreno pisemo saopstenja protiv saveza, prestanemo da skandiramo vodji, glasamo svi za njega, smenimo ljude iz saveza i postavimo svoje, prisvojimo lokalne titule iz 1943-e, pocnemo da primamo pozajmice od 20 miliona od firmi koje postoje mesec dana, a koje vode ljudi bliski vlasti, napravimo tim, udjemo u dugove od 100 miliona, a kad nam neko ugrozi titulu, napisemo niz saopstenja, izaberemo sudiju dva dana pred derbi i resimo titulu jos jednom, sta mislis? Zvuci poznato?
П

Па...

pre 10 dana

...да, али Звезду је тада у тој акцији кашњења подржало пола лиге, а Партизан данас не би подржали ни сви играчи тог клуба.
@

@Па..

pre 10 dana

Sto ne bi? Ako smo toliko strasni, uticajni, pa namestamo toliko, zar ne bi iz straha to uradili? Sami ste sebi kontradiktorni. Inace, vas su tada podrzali jer je poznato da glave koje su vodile te klubove veruju u visi cilj i nisu nikako bili u bilo kakvoj vezi sa Zvezdom...
M

Mihhty King

pre 10 dana

Ovde se stalno poteže ime Tadića i kako je s obeležjima Partizana navijao na nekoj utakmici. Pa šta, kakav je to argument? On nikada nije krio da je Partizanovac, a Zvezdi je sa centra doneo Gasprom, ne Partizanu. On nije rovario protiv Zvezde već je bio predsednik svih građana, pa i navijača među njima. Nebitno je i ne smeta što je ovaj, sada Predsednik, Zvezdaš. Da nije Zvezdaš bio bi Partizanovac, nebitno. Važno je to što je upregao ceo državni aparat da pomaže Zvezdi na 100 načina, a s druge strane na 100 načina užasno podriva Partizan, to radi u oba pravca. Rad protiv Partizana iznutra je osigurač da bi plan uspeo. Da vas čujem šta je to Tadić učinio protiv Zvezde i koliko je to u odnosu na ono što je učinio za Zvezdu? Volite pominjati argumente, pa da vidimo delije - argumenti koji su? Samo nemojte o šalu na utakmici i kako se radovao postignutom golu.
E

Erol

pre 10 dana

Ma bitno je da si pametan legendo i da si se u svojoj disertaciji pozvao na argumente i da navodiš kako država podržava zvezdu a potkopava partizan, a nisi se setio da godinama baš ta država daje milione partizanu za licencu i ko zna šta još
D

Deyan X

pre 10 dana

@Erol Ako vam nevalja da se menjamo, nama sponzorski ugovori CZ a vama drzavni milioni da pokrivate Evro licencu.
N

Nenad1246

pre 10 dana

Ahahahahaah ovaj vam trpa milione i tako radi protiv vas. Oće to.
S

Smajkijaja

pre 10 dana

Majstore, lupetas gluposti. Sve sto si napisao nema veze sa istinom. Cinjenice su te da dom je Tadic bio predsednik, dozvolio je da "odredjena banda" mesetari u sportu i skoro pa ugase KK i FK Zvezdu. Nije Tadic doveo gasprom, vec veliki Zvezdas i SPS-ovac Petar Skundric. Licno se on zalozio da dovede Gasprom u Zvezdu. Za njega pricaju i da je ruski covek. A to ko je pretplacen na titulu, sto grobari pricaju, ne znam da u uprvi Zvezde sede ljudi koji su predsednici drugih prvoligaskih klubova. A toga je u Partizanu bilo, u vreme Tadica. Dakle, covek je pustao da se sport kriminalizuje. Dzomba, Hajduk Kula, svaka utakmica kod vas u lozi. Nezvanicno bio u upravnom odboru FK Partizan. Pa imamo primer Mirko Vucurevic, FK Banatski Dvor. Predsednik kluba, igra prvu ligu, igra protiv Partizana, a u upravnom odboru FK Partizan. E to znaci biti pretplacen na titule. A vi, koji u poslednjih 7 gidina, ne mozete da izadjete na kraj ni sa Radnickim iz Nisa, ni sa TSC-om, ni sa Cukarickim..... nije vam Zvezda kriva. Cesljaj malo po svom dvoristu.
H

Hersonisos

pre 10 dana

Koliko negativnih komentara za jedan Istinit komentar? Najbolji dokaz u kakvoj zemlji živimo...

Kalčopolista®

pre 10 dana

@ burek vidi se da nisi ni sa mesom ni sa sirom nego da si prazan burek!!!
G

Gostgost

pre 10 dana

Vidi se da nije to pravi bunker kao sto njih dvojica igraju
Л

Лаза

pre 10 dana

Сила бога не моли ,али бог јсд не воли
C

Chivas

pre 10 dana

Znači, sad se posipamo pepelom, Joksiću. Toliko o pisanju bez pokrića cele sezone...
е

е то је то

pre 10 dana

не могу ни намештене утакмице да победе
O

Ojo

pre 10 dana

Dok ste bili prvi sve pošteno,kako vam više ne dosadi?
O

Ojo

pre 10 dana

Ma bitno je šta kaže Rade Bogdanović. Kme kme kme
N

Nema logike nigde!!

pre 10 dana

Prodaju Zdjelara za 500 000 kupiš prvo Traorea za 400 000 prošle godine pa sad Ovusua za isto toliko a Zdjelar ja njih Verati lično. . Vazura radi za svoj džep isključivo, tu je došao( sa 26 godina bez dana radnog staža) po nalogu da unakazi pfk.

Kalčopolista®

pre 10 dana

Kada se ponovo procita izjava Marka Nikolica nakon duple krune 2017, odnosno pobede nad sistemom: “Odlazim ali motivi mog odlaska nisu SPORTSKI”, sa ove vremenake distance jasno se vidi na koji nacin je ostvarena ova “dominacija” crvene zvezde i njene titule (placene) u nizu, kao i rekordi koje ni Cabi Alonso nikada nece oboriti!
B

Burek

pre 10 dana

A da nisi možda razmišljao o tome da je mislio da ste vi nesportski uzeli titulu ?

Kalčopolista®

pre 10 dana

@ Burek bureče, da ti jos jednom citiram jednog zvezdasa, pravog gospodina i dzentlmena Misu Kosanovica koji je te sezone izjavio posle brutalne pljacke od strane crvene zvezde: “Izvinite, ali to su lopovi”
ј

јадан си

pre 10 dana

рекао је да су судије лопови а не звезда ти лажеш и лажеш
B

Burek

pre 10 dana

Ja ću tebe podsetiti knjige Lotara Mateusa gde je objasnio neke stvari. Prošle godine je u intervjuu za Mocart izjavio kako mu i dalje dugujete novac
@

@Kalčopolista

pre 10 dana

Misliš na džentlmena i gospodina koj je teški alkoholičar i koji je prokockao sve što je stekao u životu pa se sad prodaje za bilo koji dinar do koga može da dođe? A zašto ne citiraš gospodina Mateusa o Partizanovoj dominaciji? Ili gospodina Asprogenisa? ili gospodina Dmitrovića? Ili gospodina Pejovića? Možda i gospodina sudiju koji je poništio čist gol Nenada Miljaša? Realnost je jednostavna: Milorad Vučelić je u Partizanu preko trideset godina, na mesti predsednika izabrala ga je skupština u kojoj sede ljudi koji su svi dugo u Partizanu, zajedno sa istaknutim pravnikom profesorom Vuletićem, koji je sa sobom doveo Vazuru sa fakulteta. Dakle vaša skupština, izabrala svoje ljude, uz podršku Zečevića i oni su sami iznutra urušili Partizan. Koliko god da neko i gura Zvezdu, to ne bi bilo od značaja da niste sami sebe uništili iznutra.
Y

Yes sir

pre 10 dana

E, moj buregdžijo, jeftino spinuješ. Moraš od Doktora još puno učiti, da bi to uradio kako valja. Ovo sve sa vama me podseća na dane srednje škole, gde smo imali nekoliko kvazi šaljivdžija koji su bili u stanju svaku reč koju izgovorimo preokrenuti u suprotno. Nikolić npr ne bi nikada više došao u Partizan baš zbog te 2017 jer je svestan da bi sada protiv njega bila upotrebljena sva, baš sva sredstva od strane vlasti, čisto da mu se dokaže da ne može. Mnogo vam olakšava što smo postali očajni, ali to ne znači da i dalje ne nameštate na kub. Dok je ova polit situacija u Srbiji moje mišljenje će biti takvo, a dokaza je na pretek. Zar nije nameštanje i ako postaviš upravu protivničkoj ekipi, kontrolišeš ko će doći za trenera, podeliš navijače u zilion frakcija, svom klubu daješ enormna sredstva, mnooooogo veća nego drugom, oni stvore nekoliko puta skuplji tim, podesiš Savez i sudijsku organizaciju itd. Kad sve to uradiš onda - hajde da igramo fudbal. E, moji relativisti. Dobro ovo pročitajte i nemojte replicirati jer je nepotrebno. Moj strav ne možete pomeriti ni za milimetar. Partizan jeste jadan ali programirano i planski je doveden do toga i da vi sada posle svega pišete da je Zvezda znatno jača - jeste, samo naveo sam i zbog čega. Uvek postoji uzrok koji stvara posledicu, a posledica je u Partizanovom slučaju ovo.
g

gukni

pre 10 dana

jel zvezda postavila i ostoju i obradovica u kosarci?
P

Profesor Baltazar

pre 10 dana

gukni/ Ostroju je postavila, Željka nije. Pre skorog vremena je bila žestoka kampanja da se otera iz Partizana, tako što bi rekao: šta mi sve ovo treba, idem ja. Mnogo je velik i jak u partizanskom narodu, toliko da je prevelik zalogaj da bi se na vulgaran način oterao.Nije kraj ovoj priči, biće tu napada još, pogotovo ako i ove godine uzme ABA, naročito ako bi npr Zvezda izvisila za EL sledeće sezone. Da li si zadovoljan odgovorom?
S

Sb

pre 10 dana

Da jesenas niste na silu pobedjivali i postizali golove u nadoknadi iz penala,bili biste realno u plej autu
F

Figaro

pre 10 dana

Ne moze predsednik nazovi ozbiljne zemlje da sa šalom kluba dolazi na stadion i navija za taj klub a posle govori da samo po njegovom mišljenju jedan klub sme da osvoji titulu. Tu se svaka pravda o ovoj ligi završava. Neki pričaju o Bivšoj vlasti a za vreme bivše vlasti zvezda dobila sponzora od koga danas ima i najveći udeo novca. Ova liga je po svim parametrima neregularna i zvezdu za sada jedino spasava ceferin i dobri odnosi sa predsedavajućim. Jedini spas ove lige jeste privatizacija i strane sudije, što se naravno nikada neće desiti jer tada bi stupila pravda a mnogima to ne ide u prilog.
C

Chivas

pre 10 dana

I onda dođe utakmica protiv Makabija u EL i predsednik Tadić stiska pesnicu i skače, sa sve Dodikom pored sebe... Kratko pamćenje
Ž

Žak Vilnev

pre 10 dana

Who cares man.Ne tako davno si pisao ,,svi u napad jer ne znaju drugačije” a sad pišeš o odbrani.Jasno je da idioti vode klub,ali tvoje pisanje je s jedne strane šizofreno,a sa druge tendenciozno.Dok se navijači ne vrate na tribine neće biti promena,problem je što su oni tu samo kad se pobedjuje,a čim je derbi izgubljen i prvo mesto i oni su se razbežali,umesto da još jače podrže klub.Piši o tome,jer je to najveći problem.
С

СУШТИНА

pre 10 dana

Šta bi Stanojević i Nikolić rekli za ove naslove: Šeik Al Nahjan i Vučić u poseti Crvenoj zvezdi (politika.rs, 10.01.2013.), TERZIĆ OTKRIO KOLIKO JE PREDSEDNIK SRBIJE UČINIO ZA ZVEZDU: Vučićev duh lebdi nad Marakanom! Hvala mu na svemu (kurir.rs, 20.12.18.), Kako Zvezda može da plati 700.000 umesto 17.000.000? (b92.net, 11.07.19.), Mali: Zvezdi 50 miliona evra više, ogromni dugovi večitih (sportklub.rs, 14.06.22.), Zvezda duguje 76 miliona evra, Partizan 36 (b92.net, 14.05.23.)?
e

e

pre 10 dana

Rece,neko ko je dobio ceo stadion na poklon,kome se osam godina placa licenca,ko je menjao Zvezdu u Ls,ko tuzi banke od kojih je uzeo kredite,ko je duzan za porez desetine miliona evra,ciji je kosarkaski klub doveden sa sedmog mesta u Aba do samog vrha po budzetu u El,ko je dobio Arenu gotovo dzabe,kome se poklanjaju bazeni na vremenski period u kome mozda vise nece ni postojati vaterpolo kao sport...Ima toga jos,ali zabolela me ruka od kucanja.
v

vikktor

pre 10 dana

Biće bolje sa Limenem
U

UPDP

pre 10 dana

"Proleća iste te 2011. Đilas je izabran, uz podršku Partizana, Zvezde, FMP i Hemofarma, na mesto predsednika KSS, takođe kao gradonačelnik Beograda i drugi čovek DS. Prethodno je Boris Tadić stopirao dolazak prvog čoveka Telekoma, Branka Radujka, na to mesto, a sredstva Telekoma su iz KSS prebačena u Crvenu zvezdu Beograd, pošto se reprezentacija 2011. nije plasirala za Olimpijske igre u Londonu naredne godine." Sto mi je ovo na kraju nesto poznato Hahaha
A

Ajao

pre 10 dana

Ovo je fudbal druže, pomešao si sportove a i lažeš. Nije ovo za tebe.
U

UPDP

pre 10 dana

Pomesao jesam, ali, nema tu ni trunke lazi, nemoj da se mesas jer tebe sigurno nista nisam pitao.
A

Ajao

pre 10 dana

@UPDP Ovo je sve samo ne istina. A ti si nervozan jer ne govoriš istinu.
U

UPDP

pre 10 dana

To je apsolutna istina, a uopste nisam nervozan, samo ne zanima to sto ti pises. To je kao kad bi sad ti napisao da nije tacno da ste ove godine dobili 6 miliona evra od drzave preko KSS, a dobili ste ih u dve transe.
P

Pećko Pivo

pre 10 dana

Mislite na onog Stanojevića kod kojeg je Marko Jovanović u LŠ imao prednost u odnosu na Stefana Savića jer je Jovanović "dete Partizana"? Mislite na onoga Stanojevića kojem je desni bek u toj istoj LŠ bio Miljković? Na Stanojevića koji je odbranu pojačao sa povratnikom Rnićem (pa ispao od Šamroka)? Na Stanojevića koji je u drugom mandatu na klupi Partizana prvog dana vratio već pomenutog Miljkovića? Na Stanojevića kome je Saničanin bio standardan? Batalite više Stanojeviće, Duljaje i slične prevarante! Batalite lažne legende i vojnike Partizana. Partizanu će da svane kada takvima bude zabranjeno da priđu klubu. P.S. Pošto sam pomenuo ser Alexa od Šamroka onda je red da pozdravim Grgu Čvarka!

Milan Ilić

pre 10 dana

Stanojević nemože u istu rečenicu sa Nikolićem, Partizan je pod njegovim vođstvom bio bar podjednako loš..
J

Jaxyz

pre 10 dana

Partizan ove sezone postigao sedamdesetak regularnih, ali je problem sto je primio 46 neregularna gola
U

UPDP

pre 11 dana

NASTAVAK: "Posle mandata Crne Gore, na mesto predsednika KSJ 2003. dolazi ponovo Miša Babić, koji je predsedavao i krajem osamdesetih, ali i kao prelazno rešenje posle smene Nebojše Čovića do postavljanja Dragoslava Ražnatovića 1997. Želja Zvezde i Refleksa za Draganom Kapičićem nije imala većinu, uz previranja oko punomoćja i napuštanja sednica u Kući košarke. Međutim, samo godinu kasnije Babić se našao na udaru Partizana, pošto je promenio tabor u vezi Jadranske lige, uz optužbe za ucenjivanja i druga uslovljavanja oko napuštanje KLS i odlaska u Jadransku ligu. Zbog protivljenja da se pristupi Jadranskoj ligi leta 2004. Partizan napuštaju Divac i Danilović, ali se Predrag ubrzo vraća, ovog puta na predsedničko mesto uz nove unutrašnje sukobe. Tada odlaze eks-predsednik Jovica Pavlović i njegovi ljudi, koji su godinu pre ušli da pomognu obezglavljenom klubu. Organizovana su čak dva odvojena slavlja šampionske titule, a prepucavanja oko kamata i kredita Marfin banke još dugo će trajati. Partizan uprkos turbulencijama nastavlja dominaciju u Srbiji, počinje i u regionu, ali i da pobeđuje velikane Evrolige. Naslovni sponzor postaje Igokea, prvi čovek RS Milorad Dodik – počasni predsednik, ulazi i portparol DSS-a Andrija Mladenović, ali se za sve u klubu pitaju i dalje Danilović i Vujošević, koga treneri Evrolige biraju za najboljeg u Evropi 2009. (iako nije stigao na završni turnir). U narednoj, godini pariskog fajnal-fora i triple krune, Partizan nije imao naslovnog sponzora, kao što su to početkom decenije bile privatne kompanije ICN, Mobtel, MB pivara. Predsednik Danilović izneo je više puta javno opužbe da svaka kompanija koja uloži u Partizan ubrzo dobija telefonski poziv „odozgo“ da mora da uloži isto toliko i u komšiluk, ili dobija inspekcije. Do najuspešnije sezone posle istanbulske, Vujošević je došao slabiji za Pekovića, Veličkovića, Tepića, Tripkovića, Lazmea. Planirane Palasija i povratnika Milojevića zamenili su tek tokom oktobra anonimni plej turskog Mersina, Bo Mekejleb i zbog povreda iz Zvezde otpušteni Roberts. Iz Granade, gde skoro nije ni igrao, stigao je – na preporuku Vlade Šćepanovića – još manje poznat Aleks Marić, koga je u Top 16 zbog povrede menjao Milošević, uz Vraneša i Đekića na centarskim pozicijama. Tim po imenima slabiji od prethodnog, a čini se i nastupajućeg sa Džavaijem, Gistom ili Džerelsom, koji je zaustavljen u Top 16. Za razliku od crno-belih, posle svakih izbora Zvezda je dobijala nove čelnike. Nakon Đinđićevih kadrova – Vesića, Anđelkovića i Žeželja, u UO crveno-belih iz DS je ušao i premijer Zoran Živković. Dolaskom DSS i Koštunice na vlast – braća Petrović, prvi ljudi najvećih državnih kompanija i sponzora kluba, Telekoma i Dunav osiguranja. Dovođena su zvučna trenerska imena, od Mute, Trife, Zmaga, Šakote, Karija Pešića, Amera i stranaca – Pena, Ekezija, Frimena, Hendersona, Viznevskog, Avodžobija… do srpskih asova Rakočevića i Gurovića, Aleksandrova, stranaca sa srpskim prezimenom Antića i Markovića… Titula nije bilo, pa čak ni ABA finala, posebno Evrolige. Nije bilo ni priliva od prodaje igrača, kao kod komšijskog Partizana koji je preživljavao prodajom Krstića, Perovića, Vujanića, Veličkoviča, Tripkoviča, Tepića, Marića, Veselog, Lučića. Ili Ercega, Tea, Savanovića, Rašića, Raduljice, Muslija, Đekića, Mačvana, prethodno Radmanovića… u FMP-u, koji se okitio dva puta ABA prstenjem, odnosno nacionalnim kupovima Koraća. Hemofarm je od transfera Darka Miličića, drugog pika na NBA draftu, ostvario rekordno obeštećenje u istoriji srpske košarke. Novi spasioci Zvezde, povratkom na vlast DS, bili su privrednici bliski demokratama, Vučićević i Drakulić. Grb je založen kod Milana Beka, Opačić 2009. postavljen za generalnog menadžera, u UO sadašnji gradonačelnik prestonice Siniša Mali. Umesto rezultata – novi, treći kolaps. Posle godine posrtanja klub ispada iz Jadranske lige, i dolazi do čuvenog leta 2011. i UPPR-a, kad Zvezdu preuzima Čović uz asistenciju DS gradonačelnika Dragana Đilasa i njegovog pomoćnika Žike Anđelkovića. Po prvi put posle 2004. se izlazi iz „blokade“. Dele se mesta u organima, pa se Žika Anđelković, pomoćnik gradonačelnika, vraća i postaje predsednik Skupštine. Taj deo uprave je obezbedio novac za ABA pozivnicu, pošto je FMP (promenio ime u Crvena zvezda Beograd) bio četvrti u KLS, za povratak Karija Pešića, „odricanje od dugova“ poverilaca bliskih stranci, ali i podršku KSS za preregistraciju, dok je Čović dao logistiku, infrastrukturu, igrače i mlađe selekcije. Proleća iste te 2011. Đilas je izabran, uz podršku Partizana, Zvezde, FMP i Hemofarma, na mesto predsednika KSS, takođe kao gradonačelnik Beograda i drugi čovek DS. Prethodno je Boris Tadić stopirao dolazak prvog čoveka Telekoma, Branka Radujka, na to mesto, a sredstva Telekoma su iz KSS prebačena u Crvenu zvezdu Beograd, pošto se reprezentacija 2011. nije plasirala za Olimpijske igre u Londonu naredne godine. Inače do odlaska Crne Gore i osamostaljenja Srbije 2006, predsednik Košarkaškog saveza bio je Goran Knežević, tada funkcioner DS i gradonačelnik Zrenjanina, koji je ubrzo posle unutarpartijskih previranja završio iza rešetaka (kasnije postao SNS ministar poljoprivrede). Između Kneževića i Đilasa, na čelu KSS, bio je as Zvezde, Dragan Kapičić (od 2007. do 2011.). On je tada uživao podršku Partizana u odnosu na protivkandidate Čovića i Boru Stankovića, a posebno posle novih sukoba zbog obaranja trogodišnjeg ugovora crno-belih sa Evroligom i izborenih bodova kroz sva četiri takmičenja. U međuvremenu Lajonsi iz Vršca su izborili plasman u ABA, ali se iz kluba povukao finansijer i prvi čovek kompanije Rodoljub Drašković (polubrat Vuka Draškovića). Umesto u Milanovcu, novi ABA ligaš je zvršio u Kragujevcu. I to sa novim imenom, Radnički KG, sponzorima Verkom Stevanovićem i Mlađanom Dinkićem, tačnije „Ujedinjenim regionima Srbije“ . Sa Mutom Nikoilićem na klupi klub je rastao, ali i dugovi. Imao je podršku publike, ali je posle novih parlamentarnih izbora sve stalo. U godini u kojoj su igrali Evrokup, i došli u Laktašima na šut za finale ABA i Evroligu, desio se krah u Superligi. Vojvodina (ne ona originalna, kao što nisu bili ni Zvezda, Radnički i FMP) došla je do četvrtog mesta, koje je uz plaćanje pozivnice vodilo na Jadran. Uprkos tome što je u rukovodstvu kluba bio Goran Elezović, iz Demokratske stranke, posle političkih i promena u DS Novi Sad je izvisio za ABA, koja je ostala u Kragujevcu jer je taj grad imao novca za pozivnicu, za razliku od Vojvođana. Ipak, zbog dugova, a bez priliva, i Kragujevac ubrzo ostaje bez elite, jer mu „reorganizacija“ nije dozvoljena, a slična „gimnastika“ ni Virtusu i Fortitudu u Bolonji, potom Montepaskiju u Sijeni, pa ni FK Crvena zvezda. Novi parlamentarni izbori 2012. doneli su nove košarkaške promene. Nakon pobede Nikolića nad Tadićem, i nove koalicije SPS i SNS, Đilasovi ljudi iz DS u UO Zvezde, uključujući predsednika skupštine Anđelkovića, bivaju zamenjeni SNS kadrovima. Andrej Vučić postaje potpredsednik kluba, ali samo godinu dana. Ubrzo se u Beogradu uvode privremene mere, a gradonaćelnika Đilasa menja privremeni organ, koji sačinjavaju bivši čelnici Zvezde, Siniša Mali i Goran Vesić (sada gradonačelnik i gradski menadžer ispred SNS) i aktuelni predsednik kluba Čović. Posle smenjivanja u gradu, ali i od Pajtića u stranci, Đilas, poput Čovića 1997, gubi uticaj u Savezu, ali ne i poziciju predsednika. Pokušaji da vrati ligu pod svoje propali su posle pisma novog predsednika Udruženja prvoligaša Jovičića ministru sporta Udovičiću. Vrlo brzo Đilas dobija još „packi“ u Kući košarke, pošto ne uspeva u više pokušaja da sazove skupštinu KSS, tačnije skupi kvorum. Ko preuzima Savez, svima je bilo jasno, kao i da je samostalnost predsednika KSS prošlost, još od prekida finala Kupa u Kragujevcu. Politika je i tu uzela maha. Sukobi na relaciji Kragujevac-Beograd, tačnije rat Dinkića i Đilasa, „Regiona“ i DS, rezultirali su bušenjem guma na više desetina automobila sa BG tablicama, a svega je bilo i u dvorani “Jezero” na finalu Kupa Koraća 2013. Prvi policajac tog grada, koji nije bio blizak gradonačelniku Verku Stevanoviću, oglasio se oko incidenta preko TANJUGA. Mnogi su se pozivali na njegove reči u novom ratu izjava, ali je načelnik PU sve objavljeno demantovao – tek nakog trećeg poluvremena prekinutog finala, dva dana od prekida. Predsednik Saveza, koji nije krio da se čuo i sa prvim potpredsednikom vlade, tražio je da se prekine finale, iako je to jedini mogao prvi sudija (Belošević). Napuštanjem DS, Đilas ostaje predsednik KSS, ali iz Saveza odlaze potpredesednik Dejan Bodiroga i direktor mlađih selekcija Dragan Tarlać. Ipak, u tom periodu Dragan Đilas je, sa saradnicima, stabilizovao Savez, vraćao mu ugled, birao prave saradnike… Seniori su osvojili srebro na Mundobasketu, a ono što nikome nije pošlo za rukom ni u SFRJ – pošlo je Đilasu. Preporodio je žensku reprezentaciju, koja je osvojila evropsko zlato i plasirala se na OI u Riju, čime je sa Marinom Maljković i igračicama ušao u istoriju. Prethodno, ni predsednik prvoligaša Darko Jovičić nije imao kvorum da ostane na mestu sa koga je smenio direktora Peđu Bojića, ali su umesto u Kuću košarke na Krstu, predstavnici većine klubova bukvalno dovedeni u Skuštinu Beograda?! „Objašnjeno“ im je za koga treba da glasaju, pa je Jovičić naprasno dobio „poverenje“ posle nedelja bojkotovanja i nedostatka kvoruma. Politika se opet uplela. Partizan u tom periodu počinje da pada, najviše svojom zaslugom, iako je posle Pariza imao najveća ulaganja države. Loši potezi, kupovine i gomilanje igrača koji kasnije nisu prodati, zatvaranje, spavanje na lovorikama, nesolventnost, nelikvidnost, neservisiranje dugova, uzeli su danak, ali i propusti na parketu. Poraz od Cedevite pred 17 hiljada grobara u Areni, posle +11 u 35. minutu fajnal-fora ABA bio je koban. Otišli su najbolji mladi igrači, neki i bez obeštećenja, a poslednje šanse ipsuštene su lane u Podgorici na +7 uz loptu u kontri u 37. minutu, kao i brejk protiv Zvezde Telekom u polufinalu i dva meča pred „svojim“ Pionirom. Greške nije imao ko da ispravlja, dugove „da reguliše“ iako su iz Humske isticali da su bili tri puta manji od košarkaškog, ili skoro deset puta manji od fudbalskog kluba večitog rivala. Partizan je najveći krivac za ovo što ga je snašlo, ali neki politički fakori su nepobitni. Trenažna hala koju su Ministarstvo sporta i i tadašnja ministarka Snežana Marković-Samardžić obećali posle Pariza, a gradonačelnik Đilas se slikao pored makete, nikada nije ugledala svetlost dana. Posle sledećih parlamentarnih izbora trenažna sala je trebala da se deli se Zvezdom, a onda ni to. Rečeno je da nema sredstava, u protivrednosti od nekoliko stotina hiljada evra. Partizan je pre dve godine, kao jedini srpski predstavnik u Top 16, ostao bez naslovnog sponzora MTS, koji se preselio u Evrokup, a vraćen je crno.belima tek kada su došli na začelje ABA ove zime. Čak su i odluke o nagradama na gradu menjane retroaktivno. Partizan nije prijavio reprogram poreskog duga, ali je jedini klub koji je plaćao kamatu na celu poresku glavnicu (ne 2,5 %), dok mnogi po Srbiji koji su kasnili, nisu „ispadali“ iz reprograma, kako zakon nalaže. Odlazak Vujoševića u Kombank arenu na rođendan SNS nije dao rezultata, kao ni kasnija strategija njegovih žestokih optužbi na račun vlasti za diskrimaniciju. Nije ni Pekovićevo “neprodužavanje ugovora“ sa Vujoševićem, niti povlačenje Danilovića, nedavno i potpredsednika Berića, posle TV prozivke premijera i skandiranja u Hali “Ranko Žeravica”. Mnogih klubova više nema, neki su promenili imena, adrese ili matične brojeve… Činjenica je da je ove godine po prvi put Srbija imala samo jednog predstavnika u evrkupovima, jer Partizan i Metalac nisu imali novca da putuju. Činjenica je i da ćemo dogodine, ako bude ABA, igrati sa samo tri predstavnika, nijednim van Beograda. Radničkog KG više nema, ni Hemofarma, nema prvoligaške košarke u Novom Sadu, dok je Metalac takođe u političkoj (finansijskoj) nemilosti zbog dr. Đukanovića… U KLS nema ni donedavnih superligaša Radničkog sa Krsta, OKK Beograda, Crnokose, Užica…. Šta će biti u Savezu, sa reprezentacijom oko pretnji FIBA, šta sa ABA ligom? Zašto se Beograd kandidovao za FF Evrolige 2018, a ne pre, koji li će se evrokupovi igrati….? Mislim da će se o svemu odlučivati u Nemanjinoj, kao i za mnogo toga do sada."
г

гостгост

pre 10 dana

Нисам читао шта си писао а дао сам ти минус.Овде се објавњују коментари а не књиге.
d

djr

pre 10 dana

Jao, više niste žene, već babe u crnom. Partizan izgleda ugnjetavan kroz celu istoriju. I kad su osvajali titule, i kad nisu. Za sve se sami izborili. Kad su kod njih u upravnim odborima to su političari postavljeni da ih unište, a kod nas da pomognu. Eeee, avangardoo.
U

UPDP

pre 11 dana

"Politika je odvajkada na ovim prostorima imala upliva u košarku. O vremenu SFRJ, Dedijeru ili Dolancu, odnosno Nebojši, Bori ili Raši, ne bih. Tada je bila jedna partija, a o tom dobu mnogo više znaju „čika Šotra“, pa i urednici Aca i Vlada (da ne kažem savremenici te epohe). Sa druge strane ne bih da zbog „čika Šice“ i dramskih zapleta u seriji i filmu „Bićemo prvaci sveta“ opovrgavam arhivom, slikama i dokumentima, pojedine scene, događaje na koje se neki pozivaju. Kao ni beogradske buržujćiće (a malo ko je iz prestonice), mangupariju ili disidente (a dobijali su poslove kao glavni urednici televizije ili dekani fakulteta). Uostalom, ko je gradio terene na Kališu, ko ima velelepnu klupsku zgradu koja ne narušava ambijent tvrđave, a kome sa druge strane ograde nije dozvoljeno da je napravi do današnjih dana… Baviću se periodom od devedesetih, kada je uvedeno višestranačje, ali se i SFRJ raspala, svela na SRJ, kada sam se ja „navukao“ na novinarski posao. Posle Veselina Barovića, predsednika KSJ iz Crne Gore, nakon osvojenog zlata na EP u Atini 1995. mandat je dobila Srbija. Tačnije, vladajući SPS i njegov visoki funkcioner Nebojša Čović, nekada igrač i trener ILR. Večite rivale su početkom devedesetih vodili legende, Dragan Kapićič, odnosno Dragan Kićanović. Umesto Kaponje, Zvezdu su na kratko preuzeli potpredsednik vlade i prvi čovek železere u Smederevu, Dušan Matković i Nebojša Ćović. Klub je doživeo prvi kolaps, završavajući utakmice i sa četiri igrača, odlaskom najboljih, borbom za opstanak. Posle dve godine od osvajanja evropske krune, ali i dve sezone bez titule uz previranja u Humskoj, Dragan Kićanović, tvorac modernog Partizana, odlazi iz kluba. Čović se nije dugo zadržao ni u Zvezdi, ni u Savezu, kome je kao gradonačelnik izdejstvovao kuću košarke, na čemu srpska košarka treba da mu bude trajno zahvalna. U Železniku je iz fabričkog kluba ILR iznikao FMP, ali i nova dvorana i prvoligaš umesto Pande iz Mladenovca. Posle gubitka izbora u Beogradu 1996. izbačen je iz SPS. Obreo se u opoziciji što ga je koštalo mesta u KSJ. Na skupštini Saveza u “Interkontiju”, s proleća 1997. smenjen je, a glavni egzekutor bio je njegov gensek Zoran Radović (od tada traje i animozitet prema bivšem Zvezdinom kapitenu). Novi predsednik postao je Miša Babić, tvorac vršačkog čuda u ženskoj, a onda i u muškoj košarci, još osamdesetih pozicioniran u KSJ, koji se okitio zlatom na EP u Barseloni1997. pa na SP u Atini godinu kasnije. U Partizan je iz JUL-a stigao savezni ministar za spoljnu trgovinu Boriša Vuković. Previranja su se nastavila, a klub je napustila struja potpredsednika Aleksandra Tijanića, koji je želeo braću Karić na čelu, a Duška Ivanovića na klupi crno-belih. Prethodno je posle katastrofalne sezone smenjen Ranko Žeravica, a Muta Nikolić i Kime Bogojević su grupu mladih domaćih igrača, Lukovskog, Brkića, Radoševića, Đokića, Čubrila, Drobnjaka, Tomaševića doveli do nove titule, pa među četiri u Evroligi 1998. Posle ekspresnog ulaska u prvu ligu, sredinom devedesetih, Čović, bivši član mlađih selekcija Partizana (u istoj selekciji sa Duškom Vujoševićem) koji nije prošao među crno-belima, „osvetio se“ uzevši Partizanu Kup u Nišu 1997. sa svojim FMP, a naredne godine i mesto u Evroligi, posle pobede u polufinalu plejofa, samo nedelju dana po povratku Beograđana sa final-foura iz Barselone. U Zvezdu su tada iz SPS stigli Boban Mladenović, bliski saradnik Nikole Šainovića, odnosno prvi čovek finansijske policije Voja Stojaković. Nije se žalilo novaca da se skine Partizan sa trona, ali ni trenera, domaćih i stranih, od Džakovića, Ludviga, Lučića, Pavićevića… Dovedeni su Topić (pod velom tajne, iza kulisa, Partizan ga pustio Zvezdi iako je več imao poptpisan predugovor), Topalović, Kuzmanović iz BFC, Stanojević i Bolić iz Vojvodine, pa Popović, Benčić, Mišković iz Spartaka. Kako je Zvezda „pomogla“ Partizanu eliminacijom Cibone 1987. iz polufinala, tako je FMP eliminacijom Partizana, „pomogao“ Zvezdi da osvoji titulu i plasira se u Evroligu. To je nadomestilo krah u finalu Kupa Koraća u Pioniru, protiv Meša, i to nakon pobede u Veroni. Legendarni Praja Dalipagić, postavljen je za tim menadžera, ali se malo šta pitao, već iskljućivo Voja Stojaković. Sa trošenjem se nastavilo, a vrhunac je bio za Božić 1999. kada je za vreme „lokauta“ doveden Vlade Divac, za pola miliona maraka, za dve utakmice u Evroligi. Tada je na košarkaškoj mapi Srbije, sa ozbiljnim nastupima u Evropi, postojala i Beobanka sa Zlatanom Peručićem, Radnički Jugopetrol sa Milutinom Mrkonjićem – oba bliski vlastima, jedan kao bankar a drugi u CIP-u. Borovica i BFC, iza kojih su stajali istoimene kompanije, stizali su u finale plejofa, Jak je bio i Beopetrol, pa Spartak, Vojvodina, Zdravlje, prethodno Profikolor. Odlična liga. Posle ratnih razaranja 1999, ali i razmimoilaženjem Slobe i Mila, sve što vredi po Beogradu pokupovala je Budućnost. Sa Tomaševićem, Brkićem, Topićem, Topalovićem, Kuzmanovićem, Obradovićem, Rakočevićem i Milojevićem, uz najbolje iz generacije koja je u Nikšiču 1996. osvojila Kup SRJ i crnogosrkim talentima, Muta, pa Boša Tanjević su osvajali domaće titule, obarali rekorde, ali nisu mogli da ponove uspeh Partizana iz 1987, 1992. i 1998. i odu na final-four Evrolige. U to doba, pred istorijske izbore 2000. na čelo Partizana, dolazi Ivica Dačič, tada mladi socijalista, portparol SPS (kao danas Đorđe Milićević, ako znate ko je to). Njegov istorijski potez usledio je sredinom oktobra, posle političkih promena u Srbiji. Još se dim na Saveznoj skupštini nije slegao, a Dačić je predviđajući šta sledi, abdicirao sa mesta predsednika Partizana, pozvavši Vladu Divca da spašava klub od upada „revolucionara“. Jedina Partizanova greška bila je vernost Bori Stankoviću i KSS, izbor FIBA Supro, umesto Evrolige, tada ULEB-a. To je Partizana koštalo trogodišnjeg ugovora, za razliku od Podgoričana koji su koji su bolje procenili pa su izabrali ULEB, a potom i ABA, pre nego što su izašli iz zajednice sa Srbijom 2006. Umesto Radničkog Beobanke pojavljuju se Atlas (banka) sa crnogorskim bankarom Duškom Kneževićem, umesto Beopetrola – Lavovi sa Karićima, a dolaskom Čovića na poziciju potpredsednika Vlade Srbije, ubrzo i šefa Koordinacionog centra, ponovo jača FMP (prave se dve nove dvorane), a raste i njegov uticaj u KSJ, kao što je i danas. Reprezentacija tih godina osvaja dva poslednja zlata, na EP u Istanbulu i na SP u Indijanapolisu, poslednji put pod nazivom Jugoslavija. Dok Divac i Danilović, sa Vujoševićem i finansijkom injekciom njihovog kapitala (uz obećanje da će uskoro privatizacija u sportu), preuzimaju primat od Budućnosti, Zvezda oprhvana dugovima iz perioda bahatog trošenja, doživljava posle sredine devedestih drugi kolaps. Vujanić i Ostojić prelaze u Partizan, a najskuplju nadu Radmanovića u sred sezone uzima FMP, odakle odlazi u NBA. Trener Krečković odlazi u Vladu Srbije, kod premijera Đinđića, a novi spasioci, ovoga puta iz DS, poslati su u vidu Vesića, Anđelkovića i Žeželja. Ubrzo se po prvi put pojavljuje ideja o fuziji Crvene zvezde i FMP, ali i o ABA ligi. I tu je politika umešala prste. Pritisci na Partizan iz Saveza, lige, klubova, da moraju da gledaju „srpske košarkaške interese“ i ne idu ni u ULEB ni u ABA, zamenjeni su političkim frazama o okretanju ka Evropi, regionu, ali tek kad su neki drugi krenuli ka Slovencima i Hrvatima. Političke, i posebno biznis kombinacije, odveli su Zvezdu u ABA, a Zmaga Sagadina, jednog od privatnih akcionara lige (tada to nikome nije smetalo), doveli na klupu Beograđana. Našla se i privatna televizija koja će prenositi ABA ligu, koja inače prethodno nikada nije prenosila košarkaške utakmice. Ona, nekada bastion JUL, danas SNS, tih godina je bila pod patronatom DS. Jedan po jedan, srpski klub je „otplovljavao“ na Jadran, posle Zvezde to su učinili FMP, Hemofarm i na kraju Partizan. Zanimljivo je da je tada šampion SCG ucenjen upravo od „poštenog“ Đordija, koji sada za uslovljavanja proziva druge, da neće igrati Evroligu ako ne odu iz KLS u ABA ligu. Tada su počela saopštenja, razmirice, sukobi "večitih" koji traju do današnjih dana…" (nastavice se)
b

bljuc

pre 10 dana

grobarska "istina"
U

UPDP

pre 10 dana

Jok nego cete vi da nam pisete kako je bilo i sta je istina, bezi bre.
K

KataiVrteoRingispil

pre 11 dana

Šamrojevu odbranu je Katai lagano provozao na ringišpilu i ostavio ih da se koprcaju u mreži. Nije bitan broj bodova nego ko je na kraju imao više bodova, a šampion je uzeo bodove u Derbiju i zasluženo bio prvi na kraju.O Marku Gologlavku ne treba trošiti reči i da nešto zna i vredi on bi se ponovo vratio da vodi crne dečke, ali zna i on da je jednom imao sreće i sada bi doživeo punjenje kao u Rusiji:))))
2

22334455

pre 11 dana

KOJA ODBRANA? PARTIZAN IMA ODBRANU? NISAM ZNAO DA IMAJU I TO
Z

ZVE ZDA ŠŠ

pre 11 dana

Odlični ste. Ne bih ja tu ništa dir'o.
Г

Гос'

pre 11 dana

Само једна мала дигресија, Супер лига посотији од сезоне 2006/07..
T

Trulex

pre 11 dana

Zasto se apostrofira ovaj beogradski klub na vestima o sportu na vasem portalu?
P

Prti

pre 11 dana

Sta da kazu kad su i oni znali tada kako dobijaju utakmice. Zato su sad tu gde jesu.
A

Aebre

pre 11 dana

Sveta Marković kapiten a u srećnija vremena ne bi dečko bio četvrti štoper.
T

TD

pre 11 dana

"...crvena zvezda je protiv crno-belih poentirala triput (doduše, dvaput iz penala)." Doduse, sva tri gola cz su tada bila neregularna, ali, Boze moj, kao da je to neka bitna stvar, necemo sad da cepidlacimo zbog toga jer nije da nije sve bilo posteno i na Derbiju pre toga i nije da ta dva meca nisu uticala na ishod te borbe, svasta!
p

placiii

pre 11 dana

ma ni jedan gol nije bio regularan
:

:) :)

pre 11 dana

Tako je…i TSC je dao 4 neregularna, Čuka, Voša, Napredak…oni samo po 3 neregularna…itd, itd…
T

TD

pre 10 dana

Pise se nijedan, to je jedna rec, a samo si ponovio za mnom, prekopirao ono sto sam vec ja napisao, znaci, tacno tako, na tom mecu nijedan jedini vas gol nije bio regularan. Ovaj poslednji mec u Kupu na koji nismo ni trebali da izadjemo je prvi posle duzeg vremena da na njemu nije bilo kradje u vasu korist, svaka vam cast, uspeli ste bar u necemu, napredujete svakoga dana u svakom pogledju!
3

352

pre 11 dana

Za Nikolica ne znam, al Stanojević bi odmah štrajkovao pred skupštinom.
K

Kaze

pre 10 dana

Elmera Nikolića razmontirao Cokna Milojević u Kataru 🤣 Cokna još malo overava titulu, a Elmeru samo preostaje da nadogradi kosu u turskoj kao Stanoje ili da proba po posredstvu Ostoje limara...
В

Времеплов

pre 11 dana

Ово ме подсети на нашу одбрану Игњатијевић, С. Ђорђевић, Вилотић, Нинков. Задњи везни Савио. Какав злочин!
J

Jaxyz

pre 11 dana

I glavni kreativac kadu-kakadu, po meni jedan od najlosijih standardnih prvotimaca ikada
K

Kaze

pre 10 dana

Ninkov i Vilotić su bili odlični igrači koji bi se i sad naigrali fudbala u czv. Ninkov je bio standardan u Tuluzu u Ligi 1, dok je Vilotić godinama igrao odlično u Švici. Oni su bili najmanji problem u toj Zvezdi, dok su Ignatijević, Reljić, Savio i kompanija bili upitni...
S

Slavuj

pre 10 dana

@ vremeplov. Da te podsjetim da je te godine u CZ pored njih, došao i Adžić ka sportski direktor, te Mikić koji je bio i kapiten, a svi iz Jedinstva iz Bijelo polja, a Savio i Kadu iz Zete iz Golubovaca, a na velika vrata u klub ulazi i Radojica Božović, vlasnik Zete. Šta je tu poveznica. Predsjednik Jedinstva BP i finansijer bio je gle čuda, Darko Šarić, koji je ubrzo nakon toga pao kao vodeći švercer kokaina u tadašnjoj državi. Poenta ove priče je da je CZ u to vrijeme trebala da posluži za pranje para Šariću preko kluba, transfera i menadžera Božovića. Sreća je po klub što je Šarić uhapšen, jer je veliko pitanje šta bi bilo posle svega.
G

Gunnar

pre 10 dana

Opet mi je bilo milo da ih gledam, jer su bili srcani. Igrali su nam Perovic i Lekic u napadu tad, a na golu onaj muceni Pavlovic (pa ga Stameni zamenio posle). Nezaboravne tekme sa Dinamom iz Tbilisija i Slavijom iz Praga kod nas. Od Slavije izgubili 3:0 tamo, povedemo 2:0 ovde i ponadamo se. A mogli smo i njih da izbacimo, ali sta da se radi.
e

ejj

pre 11 dana

Znaci u sezoni sa Stanojevicem, protivnici nisu smeli da sutnu na gol?
@

@ejj

pre 11 dana

Nisu smeli. Bili uplaseni partizanovog uticaja u savezu (Dzajic i Nedimovic), novinara i, naravno, predsednika koji je osvedoceni grobar.
2

2905

pre 11 dana

Pravili bi od sebe zrtve i pokusali da na galamu budu sampioni. To prodje jednom, ali vise puta, bas tesko.
@

@2905

pre 11 dana

Zato je tvoj klub cutao i vredno radio, iako potlacen, sacekao svoju priliku i pravda je pobedila. Niti je bilo saopstenja, niti je bilo ko vrsio pritisak na sudije (najbolji srpaki sudija se sam skinuo sa liste i napisao saopstenje protiv samog sebe dva dana pred derbi). Da nije oca nacije, koji je toliko zaljubljen u Partizan i partizanovih ljudi iz saveza (Dzajic, Nedimovic..), klub bi ispao u drugu ligu. Sreca pa je zlatjo doba, sve je posteno, pa je tako i tvoj potlaceni klub (protiv kojeg su svi jer je vecita opozicija) isplivao casno.
b

bljux

pre 11 dana

znaci kada su trener bili Nikolic i Stanojevic vucela i Vazura su radili u korist partizana , sad ne rade posto odbrana je losa... zanimljivo,
@

@bljux

pre 11 dana

Ma jok brate, Vazura i Vucelic se polomise za Partizan, klub je u plusu nekoliko desetina miliona, obezbedjen je novi stadion, vise nije filijala miljenici jednog coveka i sve blista. Verovatno je to do trenera ili navijaca.
P

PzKM

pre 11 dana

E, bolje da si odmah napisao da okupaciona uprava ima tvoju podrsku i da si ti jedan od vernih navijaca sa Juga, to bi bilo postenije.