E, sad je gotovo stvarno! Embape saopštio: Odlazim iz Pari Sen Žermena

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.24. | 20:33

Ali, nije rekao gde nastavlja karijeru

Jedna velika epizoda u karijeri Kilijana Embapea je završena. Najbolji francuski fudbaler u poslednjoj deceniji večeras je zvanično potvrdio da odlazi iz Pari Sen Žermena na kraju sezone.

Ali, drugi deo enigme još ostaje na snazi, jer Embape nije rekao gde će nastaviti karijeru. Mada, ceo svet to odavno naslućuje.

Izabrane vesti

Kilijanova epizoda u Parizu se nije završila na veličanstven način. Trofej Lige šampiona ostao je van domašaja brzonogog napadača čak i ove sezone, iako su Sveci važili za velikg favorita u polufinalu protiv Dortmunda.

Svi ostali domaći trofeji odavno su prestali da zadovoljavaju glad i Embapea i navijača francuskog kluba. Zato će tu svoju veliku želju fantastični napadač probati da zadovolji, najverovatnije, u dresu Real Madrida od leta. Ali, o tome – potom.

Embape se večeras video porukom oprostio od navijača Pari Sen Žermena.

Uvek sam govorio da ću vam se obratiti kada dođe pravi trenutak. Želim da vam saopštim da je ovo moja poslednja sezona u Pari Sen Žermenu. Neću produžiti ugovor i ova avantura će se završiti u narednih nekoliko nedelja. Moju poslednju utakmicu na Parku prinčeva odigraću u nedelju.

Borim se sa mnogo emocija. Imao sam priliku i veliku čast da budem deo najvećeg kluba Francuske i jednog od najboljih na svetu, koji mi je omogućio da dođem ovde i da osetim kako je to igrati u velikom klubu pod pritiskom. Rastao sam kao igrač, naravno uz neke od najboljih fudbalera u istoriji. Neke velike šampione. Sreo sam mnogo ljudi, sazrevao sam kao čovek, uz svu slavu i greške koje sam pravio“, poručio je Embape.

Sve je PSŽ uradio da zadrži svog „zlatnog dečka“, ali nije mogao da mu uruči ono što je on najviše želeo – „ušati“ trofej Lige šampiona. Nije vredelo ni kada su uz Embapea u napadu Parižana bili Lionel Mesi i Nejmar. Veliki ego tako velikih zvezda se nije poklopio, svlačionica je eksplodirala. Pogotovo što su čelnici Svetaca „ključeve“ kluba dali reprezentativcu Francuske, da bi ga zadržali po svaku cenu kada je prethodno želeo da ode i mamio ga Real.

Ni prošle, ni ove sezone PSŽ nije uspeo da se popne na krov Evrope i Embape je rekao – dosta. Vreme je za promenu. Da sreću potraži u nekom „taličnijem“ klubu, a to će, po svemu sudeći, biti Real.

Kako li će tek napad Kraljevskog kluba izgledati narednog leta sa Embapeom, Vinisijusom, Rodrigom... Neće ni Karlu Ančelotiju biti lako.

Francuski superstar je u PSŽ došao iz Monaka u leto 2018. godine u kolosalnom transferu od 180.000.000 evra. U dresu Svetaca osvojio je šest titula prvaka države, tri Kupa, dva Liga kupa, tri Superkupa. I opet – nije bilo dovoljno.


tagovi

Kilijan EmbapePari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara