PET NA PET - Bojan Krivokapić: Gusar koji je na filmu pikao fudbal, ustvari je košarkaški fanatik

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.09.18. | 13:09

Verovali ili ne, glumac je košarku igrao u Beovuku, Drvomarketu, Beopetrolu i Astri, diveći se Džordanu i Skotiju Pipenu

“Gusar” iz sjajnog filmskog serijala “Montevideo” prvo je podržao društveno odgovorno poslovanje kompanije MOZZART, a danas će biti gost našeg portala u rubrici “Pet na pet”. Umetnik  Bojan Krivokapić nije  samo glumio sportistu, poznatog fudbalera Momčila Đokića Gusara, već se tokom mladosti ozbiljno posvetio našem trofejnom sportu, košarci.

Pre nego što vas Stefan Filipović, advokat iz popularne serije “Istine i laži”, upozna sa svojim sportskim afinitetima evo još malo podataka o njegovom glumačkom radu… Beograđanin je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Biljane Mašić. Manje je poznato da je sin čuvenog glumca Miodraga Krivokapića. Član je Narodnog pozorišta iz srpske prestonice. Najveću popularnost zadobio je ulogom u filmskom i televizijskom projektu Dragana Bjelogrlića, “Montevideo, bog te video”. Ređale su se uloge u serijama “Senke nad Balkanom”, “Vojna akademija”, “Urgentni centar”…Mnogi jedva čekaju drugu sezonu “Istina i laži” gde Bojan takođe briljira.

Izabrane vesti

Kada su dobili kćerku Nevenu, životi glumca Bojana Krivokapića i njegove supruge Taise potpuno su se izmenili.

Evo i odgovora našeg današnjeg gosta…

1. Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Naravno. Deset godina sam bio košarkaš. U Beovuku sam trenirao šest godina, nakon toga u tadašnjem Drvomarketu iz Zemuna, Beopetrolu i Astri sa Dorćola. Sjajno je bilo igrati basket u školi, ispred zgrade… Divan period mog života”.

2. Ko vam je bio sportski i životni uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kada je košarka u pitanju obožavao sam dvojicu legendarnih igrača. Čak ih ne razdvajam. To su Majkl Džordan i Skoti Pipen. Moji životni uzori dolaze iz porodice, majka Svjetlana, otac Miodrag i stariji brat Damjan”.

3. Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Nikad se nisam opredelio za jednog od večitih rivala. Neutralan sam. Naravno, pratim igre naše reprezentacije, posebno košarkaške. Gledam i vaterpoliste, navikli su nas na polufinala, finala i medalje”.

4. Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Dve utakmice sa Mundobasketa 1998. godine. Prvo smo u polufinalu ‘tukli’ Grčku, a potom u finalu i Rusiju sa 64:62.  Iz Atine smo se vratili sa zlatnom medaljom, a sećam se da je Željko Rebrača na jednoj od tih utakmica imao čak sedam rampi”.

5. Kako biste formulisali životni moto?
“Kad je teško, uvek grabim napred. Ne osvrćem se”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz francuske Lige 1 između MONAKA i NIMA. Kneževi veoma loše igraju na početku ove sezone. Naime, u pet odigranih kola uspeli su da uknjiže isto toliko bodova. Recimo, samo jednom im je pošlo za rukom da trijumfuju. Premalo od kluba takvog renomea. S druge strane, Nim je vezao tri loša meča, nakon dobrog početka u kom je dva puta slavio nad protivnicima. Ipak, za sada je ostavio nešto bolji utisak u odnosu na tim iz Kneževine Monako.

,,Verujem Monako i zato predlažem keca“.

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara