De Jong sa Mesijem, Dembeleom i Grizmanom (©Reuters)
De Jong sa Mesijem, Dembeleom i Grizmanom (©Reuters)

Perfektni Frenki de Jong

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.02.21. | 09:18

Sjajan učinak dodavanja Barsinog defanzivca

Mučila se Barselona i protiv Betisa u nedelju uveče, ali je cilj ponovo ostvaren. Katalonci su upisali tri boda i nastavili sa Real Madridom i Seviljom poteru za vodećim Atletikom, koji večeras od 21.00 igra protiv Selte na svom stadionu.

Pokušao je Ronald Kuman da odmori neke igrače jer ih u sredu čeka prvi polufinalni duel Kupa kralja sa Seviljom, a nedelju dana kasnije i prva utakmica sa Pari Sen Žermenom u osmini finala Lige šampiona, ali nije baš u potpunosti uspeo u toj nameri.

Izabrane vesti

Lionel Mesi je morao na teren u 57. minutu jer je Barsa gubila od 38, a još ranije, u 11. minutu, u igru je ušao Frenki de Jong umesto povređenog Ronalda Arauha.

Urugvajac se ustalio kao startni štoper i njegovo odsustvo zbog izvrnutog zgloba biće peh za Katalonce, ali je Holanđanin u nedelju pokazao da pored pozicije defanzivnog veznog može dobro da odigra i kao štoper. A, da je reč o tehnički školovanom igraču pokazuje podatak maksimalno uspešnih dodavanja u meču protiv Betisa. Svako od njegova 82 dodavanja završilo je u nogama saigrača.

Kuman je pored De Jonga na klupi imao i klasičnog centralnog odbrambenog igrača, Samjuela Umtitija kao i desnog beka Seržinja Desta, ali je objasnio zašto se opredelio da uvede bivšeg igrača Ajaksa, plaćenog 75.000.000 evra, umesto jednog od pomenute dvojice, što bi u slučaju ovog drugog dovelo do pomeranja Oskara Mingeza u sredinu, uz Klemona Lenglea.

"Volim da mi jedan štoper igra levom, a drugi desnom nogom".

Videćemo za koji tandem će se Holanđanin opredeliti u sredu, ali činjenica je da su Barselonine neubedljive igre ove sezone velikim delom uzrok povreda Đerara Pikea i Serhija Roberta.


tagovi

Frenki de JongRonald KumanBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara