Pepe (@Reuters)
Pepe (@Reuters)

Pepe osvojio Marakanu, i Gremio je kandidat za krunu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.11.20. | 02:50

Tim iz Porto Alegrea slavio minimalnim rezultatom u Riju protiv Fluminensea

Gremio u strašnoj seriji. Ekipa iz Porto Alegrea je loše počela šampionat Brazila, ali kako sezona odmiče, sve je bolja i sada je na samo šest bodova od lidera Serije A, Internasionala. Gremio je pobedio na Marakani Fluminense sa 1:0 golom Pepea u jednom od derbija 20. kola.

Ova dva tima su bila u sjajnoj formi do ovog duela. Ekipa iz Rija nije poražena na poslednjih osam utakmica, a gosti šest mečeva nisu znali za poraz. Ključni trenutak utakmice dogodio se u u 28. minutu. Po desnoj strani je odlično centrirao Argentinac Dijego Čurin, a Pepeu nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu domaćeg tima. Bio je to njegov peti gol u sezoni, a prvi posle šest mečeva posta.

Izabrane vesti

U nastavku, Fluminense je bio bolji, napadao, imao veći posed lopte, ali Fred i drugovi nisu uspeli da stignu ni do boda. Nekadašnji reprezentativac Brazila, 37-godišni Fred, imao je nekoliko dobrih prilika, ali golman gostiju Paulo Viktor je ostao nesavladan. Skinuo je nekoliko zicera. Gremiju je ovo peti uzastopni trijumf u svim takmičenjima, a četvrta pobeda u nizu u Seriji A.

U poslednjem meču 20. kola Serije A Seara i Sport Resife su odigrali bez golova. Domaćin, koji je izbacio Santos u osmini finala Kupa Brazila prethodne nedelje, bio je mnogo bolji. Imala je Seara šest udaraca u okvir gola, dok su gosti samo jednom ugrozili domaćina. Oba tima i dalje ostaju u borbi za plasman u Kopa Sudamerikana, drugorangiranom takmičenju na tlu Južne Amerike.

Ovo kolo obeležio je debakl Flamenga u Belo Orizonteu. Atletiko MG je pobedio šampiona Brazila i Južne Amerike sa 4:0, a briljirao je dvostruki strelac Eduardo. Portugalski stručnjak Abel Fereira je debitovao pobedom na klupi Palmeirasa protiv Vaska u Riju.

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Atletiko PR – Fortaleza 2:1 (0:1)

/Karlos 62, De Souza 90+1 – Bergson 18/

Sao Paulo – Gojas 2:1 (1:1)

/Brener 24, Gomes 79 – Fernandao 19/

Nedelja

Atletiko GO - Korintijans 1:1 (1:0)

/Oliveira 42 – Santos 57 penal/

Internasional - Koritiba 2:2 (1:0)

/Juri Alberto 33, Gustavo 58 - Augusto 47, Monteiro 74/

Vasko - Palmeiras 0:1 (0:0)

/Adrijano 73/

Atletiko MG - Flamengo 4:0 (2:0)

/Eduardo 4, 59, Keno 8, Zaračo 83/

Baija - Botafogo 1:0 (0:0)

/Rodriginjo 90+8pen/

Bragantino - Santos 1:1 (0:0)

/Ortiz 90+6 - Ortiz 64ag/

Ponedeljak

Seara - Sport Resife 0:0

Fluminense - Gremio 0:1 (0:1)

/Pepe 28/



tagovi

Brazil 1BrazilGremioSearaFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara