Manuel Nojer (©Reuters)
Manuel Nojer (©Reuters)

Nojer na raskrsnici i Švajnštajger kao savetnik: Arabija – ne! Amerika može, ali...

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 18:12

Golman Bajerna razmatra mogućnost da napusti klub

Jače od jedne decenije Manuel Nojer je potporni stub Bajerna, dominantna figura među stativama, ali i u svlačionici. Neko ko se pita za mnogo toga, čije mišljenje se uvažava na Alijanc Areni, ko je sa Tomasom Milerom iz senke znao da povuče konce. Pitanje je koliko dugo će još biti tako.

Zašao je u godine nemački reprezentativac, već mu je 38. Gazi ka petoj deceniji, nikada nije igrao van domovine – pored bavarskog kluba nastupao još samo za Šalke u kome je ponikao – i počeo je da razmišlja i u drugim pravcima, da razmatra mogućnost da napusti klub. I Evropu.

Izabrane vesti

Nekada je primamljivo bilo kinesko tržište, brojne zvezde su u poznim igračkim godinama odlazile na Daleki istok da još malo zarade na konto svog imena. Danas su to Bliski istok i Amerika. Manuelu Nojeru ugovor sa Bajernom ističe 2025. godine i odlazak 'preko bare' ne isključuje.

„Oduvek sam želeo da igram na najvišem nivou. Ali, razmišljao sam i o ovoj opciji“, rekao je Manuel Nojer za Velt sport i priznao da se konsultovao sa Bastijanom Švajnštajgerom oko potencijalnog odlaska u Ameriku:

„MLS može da bude opcija. Razgovarao sam sa Bastijanom Švajnštajgerom, koji je igrao tamo, o tome. Ali, moram pažljivo da razmislim. Tamo često igraju na veštačkoj travi, što nije idealno za golmana“.

Mogao je i ranije da napusti Minhen, ponuda nije manjkalo, no očigledno nisu bile one prave. Nije bilo ni vreme. Već sada zna i koje neće uzimati u obzir, ako stignu. Nikako se golmanu nemačke reprezentacije ne ide na Bliski istog, gde su pohrlili brojni superstarovi.

„Bilo je ponuda i upita. Ipak, znao sam da je Bajern najbolje mesto za mene. Iako nikada ne treba reći nikad, ne bih se preselio u Saudijsku Arabiju ili Katar“, decidiran je Manuel Nojer.



tagovi

Letnji prelazni rok 2024Bajern MinhenManuel Nojer

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara