Jozua Kimih (©Reuters)
Jozua Kimih (©Reuters)

Počinje napad na Kimiha, Bajern raspoložen za rastanak

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 17:16

PSŽ se opet okrenuo ubeđivanju nemačkog veziste

Još zimus je Pari Sen Žermen pokazao želju da dovede Jozuu Kimiha iz Bajerna, ali tada to nije bila realna opcija. Igračevi zastupnici su tada poručili Svecima da Kimih nije zainteresovan za prelazak na Park prinčeva. PSŽ se nije uvredio i odgovorio je da će probati opet na leto…

U međuvremenu se mnogo toga izdešavalo. Kimih je ušao u poslednju godinu ugovora sa Bajernom i nije ga produžio. PSŽ se je prebacio fokus na druga tržišta i glavna meta mu je postao Žoao Neveš iz Benfike. Međutim, lisabonski klub je ostao pri stavu da mladi vezist može da ide samo u slučaju ako neko plati otkupnu klauzulu u visini od 100.000.000 evra. PSŽ to smatra preskupom cenom, a na ruku mu ne ide ni konkurencija Mančester Junajteda koji je takođe zainteresovan.

Izabrane vesti

Tako se francuski klub opet okrenuo Kimihu, kojeg Luis Enrike jako ceni, ali je problem bio što Nemac nije bio oduševljen interesovanjem Svetaca. Čak je svojim agentima skratio listu na pet potencijalnih klubova u kojima može sebe da zamisli: Mančester Siti (ukoliko ostane Gvardiola), Arsenal, Liverpul, Real Madrid i Barselona. Niko od tih klubova za sada nije pokazao inetersovanje, osim Barse, koja nema novac da ga dovede.

Zato i Kimih sada mora da razmisli o selidbi u Pariz. Na francuskom klubu je da ubedi Kimiha i njegove agente, a vetar u leđa za celu priču je Enrike koji u Kimihu vidi jednog od lidera ekipe. Ako igrač pristane, onda slede pregovori sa Bajernom koji je raspoložen za rastanak sa dugogodišnjim prvotimcem. Naravno, po pravoj ceni. S obzirom da Kimihov ugovor ističe za godinu dana, Bavarci nemaju mnogo pregovaračkih kapaciteta u rukama i ne mogu da zacepe cenu.




tagovi

Letnji prelazni rok 2024Bajern MinhenPari Sen ŽermenJozua Kimih

Obaveštavaj me

Bajern
PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara